chcem si kupit nejake sklo na portret prosim o radu, rozmyslam nad
Canon EF 50 mm f/1,8 II Canon EF 50 mm f/1,4 USM Canon EF 85 mm f/1,8 USM Canon EF 100 mm f/2,8 Macro USM (viem f2.8 neni moc vhodny na portrety ale usetril by som lebo chcem aj na macro)
popripade prosim o ine alternativy a nazory kto mate ake skusenosti sktorym... dakujem....
a aky mas aparat ? kup si 50 f/1,4 ma portret celej postavy....a potom 100....da sa s 2,8 pekne odpichnut od pozadia + to mas to spominane makro...
50D .... je velky rozdiel medzi 50 1.8/1.4? ten 100 f2.8 som skusal ale treba ist dost kus dalej, ked chces fotit celu postavu a vovnutry-tolko miesta nieje .... asi by som uprednostnil tu 50 ale ktoru? 1.8 stoji tretinu stej 1.4 ...Je medzi nimy taky velky kvalitovy rozdiel?
Mám 50/1.8 aj 85/1.8. Ako prvý by som ti odporúčal 50/1.8. V interiéri ti bude 85 mm na crope veľa, nehovoriac o 100 mm. BTW spomínaná 50/1.8 je mojím najpoužívanejším a zároveň najobľúbenejším objektívom hoci je to najlacnejší objektív, aký mám. Dokonca ho preferujem aj pred 70-200/2.8 IS, ktorý je neporovnateľne drahší. Je to síce lacná plastová hrkálka, ale výstup dáva slušný. Určite budeš spokojný. Ak ti nevadí priplatiť si za 50/1.4, tak ber ten. Zaplatíš 3-krát toľko, ale niečo málo získaš. Záleží na tebe, či využiješ tých 1.4-1.8 navyše. Čo sa týka konštrukcie, tak určite je kvalitnejšia. Ja som si 50/1.8 kúpil dočasne, kým Canon vydá novú 50/1.4.
Portretovy Objektiv
Canon EF 50 mm f/1,8 II
Canon EF 50 mm f/1,4 USM
Canon EF 85 mm f/1,8 USM
Canon EF 100 mm f/2,8 Macro USM (viem f2.8 neni moc vhodny na portrety ale usetril by som lebo chcem aj na macro)
popripade prosim o ine alternativy a nazory kto mate ake skusenosti sktorym...
dakujem....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa