Zdravim, uvazujem nad kupou sirokacu na moju d90, svoj vyber som zuzil iba na Tokinu 12-24 f4 a Tokinu 11-16 f/2.8 , ale neviem, comu mam dat prednost. Moj druhy objektiv je v rozsahu 28-75. Sirokac by bol vyuzity urcite aj v interieri, takze by mi clona 2,8 pri objektive 11-16 urcite bodla, avsak ten rozsah je dost maly, a ostavala by mi dost velka medzera v rozsahu medzi mojim druhym objektivom, kdezto pri 12-24 celkom pekne nadvazuje. Comu by ste dali prednost, popr. je rozdiel pri tychto objektivoch v kresbe?
Kasli na medzeru, to dobehnes. Par krokov dopredu alebo par krokov dozadu. Ale svetelnost F2,8 nedobehnes. Ber Tokinu 11-16 F2,8. Co sa tyka kresby, 12-24 som mal a nebol zly, ale ani super. 11-16 som videl iba na nete a tie fotky vyzerali lepsie.
Viete mi niekto porad ,aky by bol vhodný širokouhlý objektív ,ale zatial mam telo 550D. Rozmýšľam nad 24-70L f2.8 ,ale neviem kedze je to na fullframe ci to nie je zbytočne zatial na 550D ,alebo potom 17-40 ,neviem viete mi poradit?Hladam uz kvalitnejsi objektiv ,ked zmenim telo ,aby objektiv uz ostal.
Viete mi niekto porad ,aky by bol vhodný širokouhlý objektív ,ale zatial mam telo 550D. Rozmýšľam nad 24-70L f2.8 ,ale neviem kedze je to na fullframe ci to nie je zbytočne zatial na 550D ,alebo potom 17-40 ,neviem viete mi poradit?Hladam uz kvalitnejsi objektiv ,ked zmenim telo ,aby objektiv uz ostal.
Preboha však si pozri svoje fotky na akom rozsahu fotíš a podľa toho sa rozhodni. To ti má niekto povedať, že ten a ten ? Rozhoduj sa sama. Objektív je čisto subjektívna záležitosť, takisto otázka peňazí.
24-70 na 550D moc sirokouhly nebude. zalezi co s tym chces fotit a tiez, ze ked hovoris o zmene tela, ci to bude APS-C alebo FF....
Širokáč?: Tokina AF 11-16 mm f/2.8 AT-X Pro DX Canon EF 17-40 mm f/4 L USM: najlepší štandardný zoom pre APS-C ... raz povedali na fotofóórume.
Preboha však si pozri svoje fotky na akom rozsahu fotíš a podľa toho sa rozhodni. To ti má niekto povedať, že ten a ten ? Rozhoduj sa sama. Objektív je čisto subjektívna záležitosť, takisto otázka peňazí.
Nemám veľké skúsenosti ,preto som si pýtala radu a za takúto radu od teba ta nikto neprosil, nemas tam boh vie co nafotene na to ,ako sa spravas...
túžim po tokine 12-24 ale už som sa asi popremŕval všade a neviem ju nikde zohnať použitú... je to možné?? asi to bude fakt dobré sklo keď sa jej nikto nechce zbaviť... keby niekto chcel predať alebo o niečom vedel napíšte (baj. Nikon)...alebo si ju naozaj budem musieť kúpiť novú?
túžim po tokine 12-24 ale už som sa asi popremŕval všade a neviem ju nikde zohnať použitú... je to možné?? asi to bude fakt dobré sklo keď sa jej nikto nechce zbaviť... keby niekto chcel predať alebo o niečom vedel napíšte (baj. Nikon)...alebo si ju naozaj budem musieť kúpiť novú?
Širokouhlý objektív
Co sa tyka kresby, 12-24 som mal a nebol zly, ale ani super. 11-16 som videl iba na nete a tie fotky vyzerali lepsie.
Viete mi niekto porad ,aky by bol vhodný širokouhlý objektív ,ale zatial mam telo 550D.
Rozmýšľam nad 24-70L f2.8 ,ale neviem kedze je to na fullframe ci to nie je zbytočne zatial na 550D ,alebo potom 17-40 ,neviem viete mi poradit?Hladam uz kvalitnejsi objektiv ,ked zmenim telo ,aby objektiv uz ostal.
Viete mi niekto porad ,aky by bol vhodný širokouhlý objektív ,ale zatial mam telo 550D.
Rozmýšľam nad 24-70L f2.8 ,ale neviem kedze je to na fullframe ci to nie je zbytočne zatial na 550D ,alebo potom 17-40 ,neviem viete mi poradit?Hladam uz kvalitnejsi objektiv ,ked zmenim telo ,aby objektiv uz ostal.
Canon EF 17-40 mm f/4 L USM: najlepší štandardný zoom pre APS-C ... raz povedali na fotofóórume.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa