Fórum » Objektívy a filtre

Piskanie ostrenia 24-70

pe3k
2011-06-27 09:05:52+02
Zdravim Vas!

Nedavno mi zacal piskat ostriaci prstenec, teda piska aj na AF ked fotak si sam ostri a aj ked nim krutim ja... vsetko funguje len piska, ako keby tam bola spina, prach. Pricinou moze byt aj to, ze pred nedavnom som fotil v dost velkom dazdi, ale 24-70 by mala vydrzati nie? Takze co s tym? Mam sa bat, ze AF prestane fungovat, alebo to nechat tak??? Dik

pe3k
2011-06-27 09:45:22+02
Ide o Canon 24-70 2,8 L

immortal20
2011-06-27 11:31:39+02
no napism odveci, ale toto mi robil aj moj setak 18 - 55 a nakoniec mi odisiel AF ... inak je na predaj ak by niekto chcel ...
ja viem ze tieto dva objekivy nemaju toho vela spolocne okrem canon napisu ale aj mne robil zvlastny zvuk pri ostreni a nakoniec AF je v čuru ...

WildSammy
2011-06-27 12:03:16+02
pokial len piska je to OK.. netreba riesit.. ries az ked odide.. niektore objektivy piskaju aj 12 rokov a nic im nie je.. pripadne si to daj vycistit ak to mas v zaruke.

Kaiman81
2011-06-28 21:21:05+02
príspevok od: WildSammy
pokial len piska je to OK.. netreba riesit.. ries az ked odide.. niektore objektivy piskaju aj 12 rokov a nic im nie je.. pripadne si to daj vycistit ak to mas v zaruke.
DDDDDDDD

WildSammy
2011-06-28 21:37:38+02
príspevok od: Kaiman81
DDDDDDDD
Nikkor 17-35/2.8 AF-S piska bezne a funguje tak aj 10 rokov.. niektore Pentax SDM skla piskaju tiez.. lenze u neho to skor vyzera, ze sa mu tam daka spina dostala. Pokial ten servis tomu nema pomoct, ale len to zhorsit a vobec nevyriesit, tak by som to tam neposielal. Ak je ten servis dobry a opravi to ako to ma byt tak potom budiz.. ja len, ze technika nie je taka nachylna, ze potrebuje servis pri kazdej najmensej kozmetickej zalezitosti. Napr. mne v aute pri pusteni plynoveho pedalu ak klesaju otacky z 5000 na 3000 ot. tiez nieco zapiska a rano mi lietaju otacky pri studenych startoch, lebo termistor dava zle udaje RJ a to mam nove auto v zaruke, bolo to uz viac-x v servise, nevyriesili, nema to vsak ziaden vplyv na jeho funkcnost a bude tak jazdit dalsich 10 rokov bez problemu. Detto podla mna aj ten objektiv. Kedysi som tiez posielal techniku do servisu pri kazdej malej chybicke, dnes to uz nerobim a radsej fotim. Cakacie doby v servisoch su neunosne a aj tak vacsinou nic nevyriesia. Aspon take su moje predosle skusenosti. Cize servis riesim uz len v pripade nevyhnutnosti, ked nieco fakt odide alebo sa dostane po pade mimo toleranciu, co je tiez tazko. Nedavno padlo znamemu na zem telo aj s objektivom.. objektiv to schytal, bol vyoseny, trocha sme mu dopomohli a skocil naspat. Bol to nastastie setak. Ked sme nasadili na telo 50/1.4, tak AF bolo presne ako pre padom a hladacik tiez OK. Cize o techniku sa netreba az tak strachovat. Piskanie moze znamenat vselico, ale pokial je objektiv funkcny, nezasekava sa AF/MF alebo zoom, ak tam nic nezadrhava a vsetko funguje ako ma, aj opticky, nevidim dovod ho posielat do servisu len koli tomu, ze piska.. tot moj nazor. Zdar foteniu

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-06-28 22:36:39+02
moj 24-70L si občas tiež občas popiskuje ale ledva to počuť (a ja mám zase skvelé uši - keby som tak aj videl dobre , znamy mal nikkor 17-35 a po pár rokoch menil motor.. odlož si 200 Eur na nový motor a foť ďalej prípadne zbehni dop servisu. AJ ked to nie je také isté či ti v servise pomôžu - mne menili výbojku v blesku a ten začal chrčať na krajných dorazoch (580 EXII), pred servisom to nerobil takže skvelé - už sa teším na fotenie v kostole. Takže nech sa v tom nerýpu ak nemusia...

WildSammy
2011-06-28 22:47:57+02
alebo to posli Matunakovi do NZ mozno to staci premazat a precistit ten Ti to urcite spravi dobre.. znamemu robil 85/1.2 L po pade a vysoka spokojnost

Kaiman81
2011-06-29 17:11:30+02
Nikkor 17-35/2.8 AF-S piska bezne a funguje tak aj 10 rokov.. niektore Pentax SDM skla piskaju tiez.. lenze u neho to skor vyzera, ze sa mu tam daka spina dostala. Pokial ten servis tomu nema pomoct, ale len to zhorsit a vobec nevyriesit, tak by som to tam neposielal. Ak je ten servis dobry a opravi to ako to ma byt tak potom budiz.. ja len, ze technika nie je taka nachylna, ze potrebuje servis pri kazdej najmensej kozmetickej zalezitosti. Napr. mne v aute pri pusteni plynoveho pedalu ak klesaju otacky z 5000 na 3000 ot. tiez nieco zapiska a rano mi lietaju otacky pri studenych startoch, lebo termistor dava zle udaje RJ a to mam nove auto v zaruke, bolo to uz viac-x v servise, nevyriesili, nema to vsak ziaden vplyv na jeho funkcnost a bude tak jazdit dalsich 10 rokov bez problemu. Detto podla mna aj ten objektiv. Kedysi som tiez posielal techniku do servisu pri kazdej malej chybicke, dnes to uz nerobim a radsej fotim. Cakacie doby v servisoch su neunosne a aj tak vacsinou nic nevyriesia. Aspon take su moje predosle skusenosti. Cize servis riesim uz len v pripade nevyhnutnosti, ked nieco fakt odide alebo sa dostane po pade mimo toleranciu, co je tiez tazko. Nedavno padlo znamemu na zem telo aj s objektivom.. objektiv to schytal, bol vyoseny, trocha sme mu dopomohli a skocil naspat. Bol to nastastie setak. Ked sme nasadili na telo 50/1.4, tak AF bolo presne ako pre padom a hladacik tiez OK. Cize o techniku sa netreba az tak strachovat. Piskanie moze znamenat vselico, ale pokial je objektiv funkcny, nezasekava sa AF/MF alebo zoom, ak tam nic nezadrhava a vsetko funguje ako ma, aj opticky, nevidim dovod ho posielat do servisu len koli tomu, ze piska.. tot moj nazor. Zdar foteniu
Mal som X Canon skiel,mam aj 24-70 to že píska je len počiatok toho že sa to skôr či neskôr pototo. To že piska Nikon mi je šum a fuk...

Snowkill
2011-06-29 21:59:10+02
píska, nepíska...... nvm no mě občas taky zapiska 17- 40 , prvne sem měl z toho obavi..... ale ted už ne proste si jdnou za rok pískne a pořad valí dal až odejde motorek budu to řešit , takž odpoved je, kašli na to a radši fot

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-06-29 22:16:33+02
alebo to posli Matunakovi do NZ mozno to staci premazat a precistit ten Ti to urcite spravi dobre.. znamemu robil 85/1.2 L po pade a vysoka spokojnost
no a mne rozvrcal tu 580tku zase takze idem k nemu znova, dufam ze to opraví lebo pred servisom to nevrcalo, a výlety do zámkov ma moc neberu hlavne v plnej sezone ked nemám kedy na záchod, a posielat techniku poštou v SR to by som už nerobil su schopní všetkeho...

WildSammy
2011-06-29 23:52:06+02
príspevok od: Jozef Peniak
no a mne rozvrcal tu 580tku zase takze idem k nemu znova, dufam ze to opraví lebo pred servisom to nevrcalo, a výlety do zámkov ma moc neberu hlavne v plnej sezone ked nemám kedy na záchod, a posielat techniku poštou v SR to by som už nerobil su schopní všetkeho...
no kamosovi robil blesk, ale Exactu na Canon asi 5x.. stale mu nechcela bliskat, ale vzdy dodrzal termin aspon.. napokon to potom rozchodil a blesk uz fici a zoom mu nevrci.. takze mozno Ti to spravi bezproblemu.. asi to chce len nanovo zlozit

WildSammy
2011-06-29 23:55:17+02
príspevok od: Jozef Peniak
a ty si vlastne odkial? ked nechces posielat.. tak napr. u oreska vo fotolabe na pesej je zberna pre neho

Plyšiak
2011-06-30 00:43:23+02
Zaujímavé WildSammy že vravíš že sa o techniku netreba báť, a pritom si mi vždy pripadal ako taký miestny hypochonder čo riešil vazelinu na bajonete alebo testoval pravosť filtrov u C.S.I Miami prepáč ale nedalo mi, neber to zle
A k téme: Záleží podla toho aké je to pískanie, mne napríklad 16-85 píska, ale tak divne, píska tak aj dosť dx skiel s ktorými som mal tú česť, ale napríklad fxové mi nepíska ani jedno...
A len tak medzi nami dievčatami, v piatok mi celkom fajne odišla 16-85ťka, surovo sa zvnútra rozpadla, prstence oba zaseknuté, optika rozbitá na maderu a ani ostrenie nefunguje. Počas fotenia mi z objektívu vypadol dáky šróbik, mal som šťastie že sa mi nedostal do tela inak dovi dopo ešte dodatok že objektív mi nepadol ani raz....

WildSammy
2011-06-30 01:13:53+02
a prave preto, ze som bol taky hypochonder, za co vdacim predoslej nemenovanej znacke, ktoru som vlastnil, tak som sa na to cele vykaslal a rozhodol sa uz nic neriesit az pokym vyslovene nebude zjavny problem a btw.. filtre som si preveroval, lebo Hoye sa kedysi falsovali a Ta vazelina na tych bajonetoch z vyroby je jej opodstatnenie je na zvazenie. Je mi luto tvojho objektivu, snad ho vzkriesia az to pojde

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-06-30 08:00:47+02
a ty si vlastne odkial? ked nechces posielat.. tak napr. u oreska vo fotolabe na pesej je zberna pre neho
vsetko viem som z NR..

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()