Fórum » Objektívy a filtre

Canon - EF-S18-55 f/3,5-5,6 IS

gerbera
2011-07-04 18:42:58+02
Zaujimalo by ma, naco je takyto objektiv dobry. Co sa s tym da fotit? Alebo kde sa s tym da fotit? Thx.

Fotograf77
2011-07-04 19:10:16+02
Umrel som. . . .

to ako ked sa spytas, na co je na fotaku spust? Co sa s nou da robit?

Setovy objektiv je vadsinou na univerzalne pouzitie. . . da sa s nim vsetko, ale nevynikne v ziadnej foto-kategorii

Sniem sa spytat, cim fotis ty? .)

Mobilom?
Zehlickou?

conan7
2011-07-04 19:17:09+02
šperky, fashion, šport

rbr69
2011-07-04 19:25:27+02
precitaj ktorukolvek komercnu specifikaciu internetoveho predajcu ponukajuceho tento objektiv napr. http://objektivy.heureka.sk/canon-ef-s-18-55mm-f-3-5-is/specifikace/#section a hned sa vyvarujes takto zbytocnemu zalozeniu vlakna s otazkou v absolutnej neznalosti co i len vsadedostupnych informacii o fototechnike na webe ... tazko povedat ci je to v skutocnej najnizsej odbornej neznalosti o fototechnike alebo v lenivosti hladat a citat mnozstvo dostupnych info .(

rasto.tn
2011-07-04 19:47:00+02
príspevok od: gerbera
Zaujimalo by ma, naco je takyto objektiv dobry. Co sa s tym da fotit? Alebo kde sa s tym da fotit? Thx.
Kto položí takúto otázku, nenafotí nič ani s objektívom za 10,000€. Spam.

stak
2011-07-04 20:56:06+02
Jeden známy slovenský fotograf povedal, že veľa draho predaných fotografií urobil vreckovým fotoaparátom.. Aké mal parametre?

viking81
2011-07-04 22:15:55+02
vtipna tema cakam ci sa autor k nej este nejako vyjadri....alebo objasni ze co chcel tymto zvolanim do vetra povedat a taka strucna odpoved...da sa s nim fotit vsetko....od makra az po astro foto...

conan7
2011-07-04 22:23:20+02
príspevok od: viking81
vtipna tema cakam ci sa autor k nej este nejako vyjadri....alebo objasni ze co chcel tymto zvolanim do vetra povedat a taka strucna odpoved...da sa s nim fotit vsetko....od makra az po astro foto...
a zároveň nič

Leito
2011-07-04 22:35:01+02
premyslal niekot že si asi niekto robi prč a treba to nechať tak?

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-07-04 23:01:56+02
paradne sklo na krajinku atelier a všeličo!

gerbera
2011-07-04 23:50:01+02
jezis maria, tak som sa opytala.. Ono som to myslela skor tak, ze ci vobec oplati taky objektiv mat alebo sa na to vykaslat. Ale tu medzi profesionalmi aby clovek vyberal opatrne slova..

Strhak
2011-07-05 01:50:21+02
príspevok od: gerbera
jezis maria, tak som sa opytala.. Ono som to myslela skor tak, ze ci vobec oplati taky objektiv mat alebo sa na to vykaslat. Ale tu medzi profesionalmi aby clovek vyberal opatrne slova..
ja som s ním fotil x rokov a vyhovovalo mi. Všade kde sa nepotrebujem hrať s hĺbkou ostrosti je to super sklo. Je malé, veľmi ľahké, relatívne ostré a je neskutočne lacné. Ak by som nepredával starú EOS 350D tak to sklo mám do teraz. To bolo sklo s ktorým som nemal problém fotiť tam kde mu hrozila záhuba a to kvôli jeho cene, na turistiku s jeho váhou to bola jasná voľba a v štúdiu keď mi bola EF 50mm f/1,4 dlhá tak bolo super sklo, aj tak tam vždy cloním f8 a viac. Takže moja odpoveď je, áno oplatí lebo technika aj takáto nás obmedzuje možno len v 1-2%. To pravé čo nás brzdí je rozum a preto hovoriť to sklo je na ..... je blbosť. To skôr náš rozum a kreativita trpí nedostatkami a nie toto sklo. Je jasné že na trhu sú aj podstatne lepšie sklá ale aj podstatne drahšie, väčšie a ťažšie. Vždy je to o využití a ozaj kreatívny človek vie aj s týmto kúskom spraviť fotky ktoré očaria

BraveCrow
2011-07-05 06:50:15+02
príspevok od: Strhak
ja som s ním fotil x rokov a vyhovovalo mi. Všade kde sa nepotrebujem hrať s hĺbkou ostrosti je to super sklo. Je malé, veľmi ľahké, relatívne ostré a je neskutočne lacné. Ak by som nepredával starú EOS 350D tak to sklo mám do teraz. To bolo sklo s ktorým som nemal problém fotiť tam kde mu hrozila záhuba a to kvôli jeho cene, na turistiku s jeho váhou to bola jasná voľba a v štúdiu keď mi bola EF 50mm f/1,4 dlhá tak bolo super sklo, aj tak tam vždy cloním f8 a viac. Takže moja odpoveď je, áno oplatí lebo technika aj takáto nás obmedzuje možno len v 1-2%. To pravé čo nás brzdí je rozum a preto hovoriť to sklo je na ..... je blbosť. To skôr náš rozum a kreativita trpí nedostatkami a nie toto sklo. Je jasné že na trhu sú aj podstatne lepšie sklá ale aj podstatne drahšie, väčšie a ťažšie. Vždy je to o využití a ozaj kreatívny človek vie aj s týmto kúskom spraviť fotky ktoré očaria
Presne !!!, fotky robí fotograf a nie objektív

mato.draho
2011-07-05 07:31:15+02
Podobne ako písal Strhák - je to opticky slušné, univerzálne, ľahké a lacné sklo, ktoré dobre poslúži pri napríklad turistike alebo cestovaní. Mechanicky je na tom horšie, ale pokiaľ sa nechystáš s ním zaobchádzať extra nešetrne, tak určite vydrží.

Možno by bolo dobré urobiť fotosúťaž, kde by bolo možné pridať iba fotky urobené setovými sklami. Snáď by to aspoň trochu napravilo ich nelichotivú povesť...

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()