Fórum » Objektívy a filtre

Nikkor 50 mm 1.4 AiS

norulakp
2011-07-19 20:03:51+02
Zdravim,

viete mi niekto prosim vas poradit? Kupil som Nikon D300 a k tomu mam stary objektiv (darovany).

http://www.momentcorp.com/review/nikkor50mm1.4.html

Nastavi som fotoaparat podla popisu, aby to bralo Non CPU objektiv. Clonu ukazuje fotak presne tak ako ma. Len problem je, ze nezaostruje. Proste mozem tocit koleckom, kde su cisla so vzdialenostou, ale nic sa nedeje. Myslite, ze tam treba este nieco nastavit, alebo moze byt pokazeny ten objektiv? Viem, ze je to blbo napisane, ale neviem to lepsie opisat. Proste vobec nevie zaostrit fotoaparat, ani manualne, ani automaticky. Co fotka, to uplne rozmazane, ale totalne. Diky za rady

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-07-19 20:10:52+02
Ak tocis spravnym prstencom a nic sa nedeje, tak je objektiv pokazeny. Kedze je to vysokosvetelny zakladak, musi v hladaciku vidiet vyrazny rozdiel, ked budes preostrovat v celom rozsahu od popredia do nekonecna.
Druha moznost je, ze to skutocne neovladas. Ale ako majitel D300 by si mal mat dostatok skusenosti, aby si vedel s objektivom ostrit aj rucne.
Postav sa meter od nejakeho objektu, daj fotak na stativ, na prstenci manualneho ostrenia nastav 1m. Ak to nebude ostre, ale uplne rozmazane, objektiv je pokazeny.

Daniel.U
2011-07-19 20:52:21+02
dalsia moznost je zistit, ze pre aku vzdialenost sa focus zasekol a fotit iba z tejto vzdialenosti a ostrit pohybovanim celeho fotoaparatu. Darovanemu konovi sa na zuby nepozera

filip.p3k
2011-07-19 21:03:24+02
by som chcel vedieť ako by fotil keď sa mu to zaseklo na nekonečne a potreboval by fotiť niečo blízke

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-07-19 21:23:23+02
príspevok od: norulakp
Zdravim,

viete mi niekto prosim vas poradit? Kupil som Nikon D300 a k tomu mam stary objektiv (darovany).

http://www.momentcorp.com/review/nikkor50mm1.4.html

Nastavi som fotoaparat podla popisu, aby to bralo Non CPU objektiv. Clonu ukazuje fotak presne tak ako ma. Len problem je, ze nezaostruje. Proste mozem tocit koleckom, kde su cisla so vzdialenostou, ale nic sa nedeje. Myslite, ze tam treba este nieco nastavit, alebo moze byt pokazeny ten objektiv? Viem, ze je to blbo napisane, ale neviem to lepsie opisat. Proste vobec nevie zaostrit fotoaparat, ani manualne, ani automaticky. Co fotka, to uplne rozmazane, ale totalne. Diky za rady
S ako servis to vyzerá - a ked je to starý objektív skús matunak.sk

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()