ahojte, prosim Vas poradite mi, kt. objektiv mam kupit k nikonu d5100? potrebujem to hlavne na deti a pod. )) neviem sa rozhodnut medzi tymito : Sigma 18-200/3,5-6,3 DC OS HSM Nikon Sigma 18-250/3,5-6,3 DC OS IF HSM Nikon Tamron 18-270/3,5-6,3 Di II VC PZD Nikon Tamron AF 28-300/3,5-6,3 XR Di LD Asp IF VC Macro Nikon
a este tento ale ten nema stabiliy.obrayu, co asi chcem ale yase dobra cena )) je moc nutne mat ten stabilizator? hm? Tamron 28-300/3,5-6,3 XR Di LD IF Macro Nikon
inak vsetko su to objektivy o kompromisoch. ziaden ti nepoda uplne spickovy vykon, ale to co potrebujes tak nafotia. zalezi len od teba aku kvalitu vystupu chces.
inak vsetko su to objektivy o kompromisoch. ziaden ti nepoda uplne spickovy vykon, ale to co potrebujes tak nafotia. zalezi len od teba aku kvalitu vystupu chces.
no tu najlepsiu )) ale dik ja som sa nevedela rozhodnut, stale dookola kukam jeden den je ten dobry jeden zase ten a to uz dva tyzdne sa v tom motam ))
osobne by som uz asi nesiel do tychto ultrazoomovych skiel. radsej mat dva-tri objektivy ktore ten rozsah pokryju a daju spickovy vykon a castejsie ich menit ako jeden super univerzalny ktoreho kvality su obmedzene len na urcity rozsah
osobne by som uz asi nesiel do tychto ultrazoomovych skiel. radsej mat dva-tri objektivy ktore ten rozsah pokryju a daju spickovy vykon a castejsie ich menit ako jeden super univerzalny ktoreho kvality su obmedzene len na urcity rozsah
joooj no toho sa prave bojim, ze budem lutovat len ono zase pohodlnost u mna vyhrava to je to, ze budem to musiet menit a hlavne to vsade nosit. naozaj mi ide len o tie deti hlavne moje a mam ich viac nez dost a este aj plnu kabelu objektivov nost ((( no budem to musiet asi zase zvazit. ale dik moc
Keď už chceš väčší rozsah, kúp NIKON 18-200 VR. Netreba Ti nový, dá sa zohnať aj starší v bazároch. Je to fajn objektív a pokryje všetky bežné potreby.
Keď už chceš väčší rozsah, kúp NIKON 18-200 VR. Netreba Ti nový, dá sa zohnať aj starší v bazároch. Je to fajn objektív a pokryje všetky bežné potreby.
dik, pozerala som ho aj sa mi celkom pozdava no nebude mi chybat objektiv so zoom?
co mate s tym zoomom....ludia fotia a fotili pevnymi sklami od nepameti a ziaden zoom nepotrebovali ? na co mas nohy ? ked potrebujes pprizoomovat tak prides blizsie...a basta....ak raz skusit pevne sklo...tak ta len tak nepusti...a 35-ka vyborna volba k nemu 85-ka...len neviem ci ti bude automaticky ostrit...to si uz zisti
co mate s tym zoomom....ludia fotia a fotili pevnymi sklami od nepameti a ziaden zoom nepotrebovali ? na co mas nohy ? ked potrebujes pprizoomovat tak prides blizsie...a basta....ak raz skusit pevne sklo...tak ta len tak nepusti...a 35-ka vyborna volba k nemu 85-ka...len neviem ci ti bude automaticky ostrit...to si uz zisti
možem len suhlasit. pevne skla su proste lahuodka. kam sa hrabu kadejake zoom. ja som si oblubil 50 1,8 mam ho nasadeny takmer stale
dik, pozerala som ho aj sa mi celkom pozdava no nebude mi chybat objektiv so zoom?
neviem, mne nechyba. zvykol som si nan natolko, ze uz vidim objektivom svojho fotoaparatu a viem odhadnut co budem mat v zabere. moja mama fotila 10 rokov so Zenitom bez zoomu, a mame paradne fotky, ked sme boli deti s bratom, z dovoleniek a tak..
neviem, mne nechyba. zvykol som si nan natolko, ze uz vidim objektivom svojho fotoaparatu a viem odhadnut co budem mat v zabere. moja mama fotila 10 rokov so Zenitom bez zoomu, a mame paradne fotky, ked sme boli deti s bratom, z dovoleniek a tak..
Tu je ukazka, co sa s nim da odfotit:
http://www.flickriver.com/lenses/nikon/35mmf18g/
Toto s 18-200 jednoducho nedas.
super cim dalej tym viac sa k nemu priklanam diiik
ktory objektiv na nikon D5100?
Sigma 18-200/3,5-6,3 DC OS HSM Nikon
Sigma 18-250/3,5-6,3 DC OS IF HSM Nikon
Tamron 18-270/3,5-6,3 Di II VC PZD Nikon
Tamron AF 28-300/3,5-6,3 XR Di LD Asp IF VC Macro Nikon
a este tento ale ten nema stabiliy.obrayu, co asi chcem ale yase dobra cena )) je moc nutne mat ten stabilizator? hm?
Tamron 28-300/3,5-6,3 XR Di LD IF Macro Nikon
dakujem vam moc za rady. pekny den
skus popozerat forum. za posledny tyzden je to najcastejsie preberana tema... "aky objektivy na tento fotak?"
skus popozerat forum. za posledny tyzden je to najcastejsie preberana tema... "aky objektivy na tento fotak?"
pevne sklo, dobre oko a predvidavost.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií