Dobry den, chcel by som sa opytat ci niekto ma skusenosti s " nosnostou " bajonetu na zrkadlovke. V uvodzovkach povedane nosnost myslene ze ked mam napr. na nikone D90 tke 70-200/2,8 a nosim to vysiace na pleci s beznym popruhom pripojenym na telo ci moze hmotnost takehoto objektivu poskodit pri takomto noseni bajonet pripadne kedze je zrejme bajonet zalisovany do plastu tela ci v extremnom pripade nehrozi aj napr pri nahlom zodvihnuti zostavy len za telo vytrhnutie bajonetu.Snazim sa to samozrejme pridrziavat za objektiv ale stane sa... Predsa len ten objektiv skoro1,5 kila. D90 este nema horcikove telo tak ci su taketo obavy opodstatnene. Jasne pri foteni je opora davana hlavne objektivu ale stane sa ze par krat ho dvihnem za telo fotaku a s blbym pocitom.Je to dimenzovane aj na taketo tazsie objektivy? Dakujem
pridám aj ja svoju skúsenosť. Nikon D5000, plastový šmejd, žiadny horčík a podobné luxusy, s BG a sigmou 70-200 F/2.8. Pekne to ťahalo krk a pobehoval som s tým na krku ako pako od rána do 7 večera...a pohoda, aj akčné zdvíhačky a preťaženie zvládol.
Dobry den, chcel by som sa opytat ci niekto ma skusenosti s " nosnostou " bajonetu na zrkadlovke. V uvodzovkach povedane nosnost myslene ze ked mam napr. na nikone D90 tke 70-200/2,8 a nosim to vysiace na pleci s beznym popruhom pripojenym na telo ci moze hmotnost takehoto objektivu poskodit pri takomto noseni bajonet pripadne kedze je zrejme bajonet zalisovany do plastu tela ci v extremnom pripade nehrozi aj napr pri nahlom zodvihnuti zostavy len za telo vytrhnutie bajonetu.Snazim sa to samozrejme pridrziavat za objektiv ale stane sa... Predsa len ten objektiv skoro1,5 kila. D90 este nema horcikove telo tak ci su taketo obavy opodstatnene. Jasne pri foteni je opora davana hlavne objektivu ale stane sa ze par krat ho dvihnem za telo fotaku a s blbym pocitom.Je to dimenzovane aj na taketo tazsie objektivy? Dakujem
och kdeže...bajonet nie je nikdy zalisovaný do plastu, je prišrobovany ku kovovej kostre ktorú má pod plastom aj tá najlacnejšia zrkadlovka (resp. každý fotoaparát s bayonetom)...takže nijaké obavy, prosím...určite je to ošéfované tak aby to vydržalo
darurujes oblicku? tiel nikon mam cez 40 (tvrdi sefredaktor - ja ich neratam)
jeee... Tie vrchne policky su pekne. Ten podvodny nikon neni dobre vidiet, ktory nikonos to je? Nuz tie nikony F zavidim, pred ai objektivy chodievaju za velmi priaznive sumy...
jeee... Tie vrchne policky su pekne. Ten podvodny nikon neni dobre vidiet, ktory nikonos to je? Nuz tie nikony F zavidim, pred ai objektivy chodievaju za velmi priaznive sumy...
Nikonosy mam IV-A a V ... Fko mam najstarsie 64****** / rok vyroby 1959
Nikonosy mam IV-A a V ... Fko mam najstarsie 64****** / rok vyroby 1959
Niesom ziaden potapac ale vzdicky ked vidim na nete nikonos s namontovanou 20mm/2.8... fuu... Tak by som chcel byt. :0) Mas s toho tvojho na ephote fotky? V popiskoch som nenasiel...
VIdel som video kde chlapik ma kombinaciu D90 + Nikkor 70-200 + nikon TC 17II a vyzera ze mu to blbne a dava chybove hlasky. Pise nieco v zmysle ze by to mohlo byt hmotnostou, ale tezko rici. O vyrvanie bajonetu by som sa asi nebal.
vlastna skusenost, dva dni fotenia na leteckom dni s D90 + Sigma 150-500 + Grip zavesene na R strap uchytenom na tele, prezilo to bez najmensieho problemu, bajonet na tele je uplne v pohode, chybova hlaska sa mi objavila raz este asi pred dvomi mesiacmi, tiez na LD, pomohlo precistenie kontaktov na tele, v Anglicku vsetko O.K. a ze som sa ho nanosil, ale to uz je o inom...
nestane sa mu vobec nic. napriklad nikon d40 mal tatazitel bajonetu nieco malo cez 4kg,,
Hrozi nieco bajonetu?
Nikon D5000, plastový šmejd, žiadny horčík a podobné luxusy, s BG a sigmou 70-200 F/2.8.
Pekne to ťahalo krk a pobehoval som s tým na krku ako pako od rána do 7 večera...a pohoda, aj akčné zdvíhačky a preťaženie zvládol.
Tie vrchne policky su pekne.
Ten podvodny nikon neni dobre vidiet, ktory nikonos to je?
Nuz tie nikony F zavidim, pred ai objektivy chodievaju za velmi priaznive sumy...
Tie vrchne policky su pekne.
Ten podvodny nikon neni dobre vidiet, ktory nikonos to je?
Nuz tie nikony F zavidim, pred ai objektivy chodievaju za velmi priaznive sumy...
Mas s toho tvojho na ephote fotky? V popiskoch som nenasiel...
http://www.youtube.com/watch?v=2wIWlXZ0P8c
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa