Objektiv je uplne novy nepouzivany. Skusal som ho na mojej D90 ale nechce ho chytit. Nemoze detekovat clonu. Je to chyba objektivu alebo kompatibility?
D90 nema podporu manualnych objektivov. Mozes ich nasadit, kedze maju rovnaky bajonet, ale nefunguje ti na fotaku vobec nic. Mozes pracovat len s tzv. odhadometriou. Musis mat D300 a vyssi model, aby sa prenasal udaj o clone.
asi budes sklamany, objektiv AIS totiz nepodporuje prenos udajov z objektivu do tela, nastav si D90 na manual a mozes ovladat clonu na objektive a uzavierku/cas/ z tela, podla internetu podporuje prenos len na D300, D700 a D3. Tak isto nebude fungovat ani vstavany expozimeter v tele D90
ale veď až taká dráma to nie je. aspoň si vytrénuješ odhad. na plnom manuálne sa dá pohode fungovať, otázne je ako sa s tým bude na D90 ostriť. Ja som chvíľu fungoval so starým 300mm F/4.5 Ai no potom som ho predal lebo mi len v skrini stál. no chcem poukázať na to že dá sa s tým pracovať úplne v pohode. Na situácie kde nastavuješ parametre len manuálne je to skvelé sklo. mne by sa hodilo ale som švorc
Nikkor 50 F1.4 AIS
Dostal som sa k objektivu Nikkor 50 1.4F AIS.
http://www.bhphotovideo.com/c/product/36977-USA/Nikon_1433_Normal_50mm_f_1_4_AIS.html
Objektiv je uplne novy nepouzivany. Skusal som ho na mojej D90 ale nechce ho chytit. Nemoze detekovat clonu. Je to chyba objektivu alebo kompatibility?
aspoň si vytrénuješ odhad.
na plnom manuálne sa dá pohode fungovať, otázne je ako sa s tým bude na D90 ostriť.
Ja som chvíľu fungoval so starým 300mm F/4.5 Ai no potom som ho predal lebo mi len v skrini stál. no chcem poukázať na to že dá sa s tým pracovať úplne v pohode.
Na situácie kde nastavuješ parametre len manuálne je to skvelé sklo.
mne by sa hodilo ale som švorc
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa