Fórum » Objektívy a filtre

Opat filter :)

Comen999
2011-07-26 23:12:20+02
Zdravím, mam v plane nakup polarizacnefo filtra "Hoya Pol circular Pro 1 Digital 52" na objektív "NIKKOR 18-55mm F3.5-5.6G AF-S DX VR".
Na forach som sa docital ze pri zoom/zaostrovani sa niektore objektivy pootacaju ( ako moj ) a meni sa polarizacny efekt.
Chcem sa opytat o radu ak ma niekto prakticke skusenosti....
....ci je otravne stale pootocit filter spat....
....pripadne nemam uvazovat nad nakupom

Fotim hlavne prirodu a architekturu.

Za reakcie Dakujem

Miro

Marcel Rebro
2011-07-26 23:14:23+02
príspevok od: Comen999
Zdravím, mam v plane nakup polarizacnefo filtra "Hoya Pol circular Pro 1 Digital 52" na objektív "NIKKOR 18-55mm F3.5-5.6G AF-S DX VR".
Na forach som sa docital ze pri zoom/zaostrovani sa niektore objektivy pootacaju ( ako moj ) a meni sa polarizacny efekt.

Za reakcie Dakujem

Miro
je to otravne ake priroda a architektura ma tu vyhodu ze sa nehybe, takze mas cas ....

lu_boss
2011-07-26 23:41:34+02
príspevok od: Marcel Rebro
je to otravne ake priroda a architektura ma tu vyhodu ze sa nehybe, takze mas cas ....
...skratka, pocas zemetrasenia nefotit

mato.draho
2011-07-26 23:49:19+02
Je to trochu nepohodlné, ale prežiješ to. Tvoj objektív má tak krátku dráhu ostrenia, že nejaký rozdiel v polarizácii pri miernom doostrení nemáš šancu zbadať. Pohoda, choď do toho...

Comen999
2011-07-26 23:56:05+02
príspevok od: mato.draho
Je to trochu nepohodlné, ale prežiješ to. Tvoj objektív má tak krátku dráhu ostrenia, že nejaký rozdiel v polarizácii pri miernom doostrení nemáš šancu zbadať. Pohoda, choď do toho...
ano pozeral som a tie doostrenia su naozaj male (pokial sa vyrazne nemeni scena)
(dufam ze aj vyber filtra je OK)

Dik vsetkym za rady

mavin
2011-07-27 07:50:33+02
ano pozeral som a tie doostrenia su naozaj male (pokial sa vyrazne nemeni scena)
(dufam ze aj vyber filtra je OK)

Dik vsetkym za rady
s filtrom, ktory si si vybral budes spokojny, mam ten isty v 82 mm priemere a spokojnost

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-07-27 09:00:19+02
Preco sa tato tema nemoze volat "Hoya Pol circular Pro 1 Digital 52mm"?

mirosz
2011-07-27 09:01:21+02

Za reakcie Dakujem

Miro
Ak budes otacat fotak pri foteni architektury raz na vysku potom na sirku tak musis tak ci tak ten polarizak otacat...cize je to jedno myslim.

TTL
2011-07-27 10:53:04+02
Inak nie je to ku*evsky overkill, kupovat na 18-55 filter Hoya Pro1? Ked uz nieco ako Pro1, tak iba vo vacsom priemeri, napr. 72 mm, aby sa dal pouzit na dalsie objektivy. Ked iba 52 mm na takyto minizoom, tak by som radsej usetril polovicu a kupil nejaku Hamu, IMHO. Lebo na krajinky a architerkturu to bude casom aj tak chciet nejaky rozumny objetiv, kludne stary lacny bazarovy, ale maloco ma 52 mm.

Comen999
2011-07-27 11:30:13+02
príspevok od: Karol Srnec
Preco sa tato tema nemoze volat "Hoya Pol circular Pro 1 Digital 52mm"?
pre dany filter som sa uz rozhodol na zaklade recenzii na nete "ephoto......"

islo len o zistenie praktickych skusenosti (nabuduce napisem nieco zaujimavejsie)

Comen999
2011-07-27 11:36:49+02
príspevok od: TTL
Inak nie je to ku*evsky overkill, kupovat na 18-55 filter Hoya Pro1? Ked uz nieco ako Pro1, tak iba vo vacsom priemeri, napr. 72 mm, aby sa dal pouzit na dalsie objektivy. Ked iba 52 mm na takyto minizoom, tak by som radsej usetril polovicu a kupil nejaku Hamu, IMHO. Lebo na krajinky a architerkturu to bude casom aj tak chciet nejaky rozumny objetiv, kludne stary lacny bazarovy, ale maloco ma 52 mm.
dany filter mam za zvyhodnenu cenu (35eur) takze az take nevyhodne to nebude

casom prejdem urcite na nieco lepsie ale skor ako za rok to nebude
(tak dofam ze ho naplno vyuzijem za ten rok)

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-07-27 11:38:50+02
pre dany filter som sa uz rozhodol na zaklade recenzii na nete "ephoto......"

islo len o zistenie praktickych skusenosti (nabuduce napisem nieco zaujimavejsie)
Ide o to, aby kazdy z nazvu vedel o co sa jedna. To nie je titulok v Novom case. Forum ma byt prehladne.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-07-27 11:44:58+02
trefa!!!

Fatty
2011-07-27 12:28:12+02
opát filter
to vyrábajú mnísi?

mavin
2011-07-27 13:00:13+02
Ja osobne som poriesil spominany filter v priemere 82 mm (na 16-35/2.8 L II) a kupil som si medzikruzky, ktore mi umoznuju v pripade potreby filter pouzit aj na ostatne objektivy (jeden kvalitny kovovy medzikruzok stoji cca 8 eur). Suhlasim s tvojou pripomienkou.... ale nesuhlasim s tym, aby na svoj objektiv riesil nejaky lacny filter, ktory na kvalite spominaneho objektivu urcite neprida iba odreze.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()