ak nakupujes na ebay kup si nikon L37c ,L1Bc alebo NC vsetky maju NIC coating coz je ten isty aky davaju na objektivy,daju sa vyhrat okolo 15 dolarov + postovne,ak teda netrvas na tom ze to musi byt nove,ale podlamna je to u filtra jedno pokial je sklo dobre
Ja mám na ňom najlacnejší B+W UV filter 52mm, ktorý som používal aj na setovom 18-55mm a spokojnosť. Stál ma okolo 25EUR a teda nejaký rozdiel v obrazovej kvalite s a bez filtra som nezbadal, dokonca ani v protisvetle. Slnečnú clonu mám tiež nasadenú permanentne, opatrnosti (a peňazí na opravu alebo nový objektív) nikdy nie je dosť.
Pohrdave komentare si nevsimaj, ak chces UV filter, tak urcite nie najlacnejsi, bud HOYA alebo B+W, tu sa neoplati setrit, vrati sa ti to na obrazovej kvalite. (Sam mam najlacnejsi TIFFEN, ktory som kupil spolu s objkeitvom ako ochranu, no mam ho nasadeny malo, len ak fotim fontanu v meste, alebo sneh, prip, v dazdi, urcite nie v interieri v horsom svetle, tam mi sposobuje odlesky...
ja na 35-ku nedávam len kvôli tomu, ze má predné sklo dosť schované v púzdre objektívu a mám tam stále clonu. Ale napr. aj na seťáku Nikon 18-105 mám Hoya Pro1 Digital. Tak ako pisal Wayne, lacnym resp. menej kvalitným filtrom len degraduješ kvalitu objektívu a myslím, že tá pevná 35-ka je dosť dobrý objektív na to, aby si tam šetril na filtry (ak ho už chceš dávať).
UV filter na Nikon 35 mm 1,8
http://www.lensrentals.com/blog/2011/06/good-times-with-bad-filters
Prečítaj a potom sa rozhoduj. Ja by som na objektív za 180 € nedával UV filter. Pokiaľ nechceš fotiť na mieste, kde lietajú kamene a blato...
Ale na tak lacny objektiv by som nedaval nic.
radšej používaj VŽDY slnečnú clonu
Pohrdave komentare si nevsimaj, ak chces UV filter, tak urcite nie najlacnejsi, bud HOYA alebo B+W, tu sa neoplati setrit, vrati sa ti to na obrazovej kvalite. (Sam mam najlacnejsi TIFFEN, ktory som kupil spolu s objkeitvom ako ochranu, no mam ho nasadeny malo, len ak fotim fontanu v meste, alebo sneh, prip, v dazdi, urcite nie v interieri v horsom svetle, tam mi sposobuje odlesky...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa