Ahojte.Ešte som nebol na horských túrach a preto sa chcem poradiť čo si zobrať so sebou. Moja výbava: D300 : Sigma 70-200, 12-24 : Tokina 28-70 : Nikkor 35 Statív, filtre, samospúšť. I keď fotím veľa rokov považujem sa za začiatočníka.Ďakujem za rady.
Ahojte.Ešte som nebol na horských túrach a preto sa chcem poradiť čo si zobrať so sebou. Moja výbava: D300 : Sigma 70-200, 12-24 : Tokina 28-70 : Nikkor 35 Statív, filtre, samospúšť. I keď fotím veľa rokov považujem sa za začiatočníka.Ďakujem za rady.
na krajinky použiješ všetko, takže ak sa ti to chce vláčiť, ničoho by som sa nezbavoval.
Pokial budes len chodit so skupinkou ludi staci ti zakladny zoom pripadne polarizak (aj ked lepsi by bol rozsah cca 18-70). Nebudes mat cas a ani chut prekladat objektivy, pokial na teba zvysok nebude cakat.
Ak budes mat cas sa tulat a travit dlhsi cas na 1 mieste, ber vsetko, ak chces len chodit a popri chodzi nieco cvaknut, tiez ber vsetko Alebo ber to co pouzivas najcastejsie.
Ja som bol este so sony vobavou v Tatrach 3 dni na predlzeny vikend a nic okrem zakladneho zoomu mi nebolo treba, hoci som mal 50/1.4 a nejake dalsie 1-2 objektivy.
Radit Ti mozme cokolvek, vela vsak zavisi od Tvojich osobnych preferencii a casu, ktory mas na turu, resp. na zastavovanie sa a fotenie.
Pokial ides na turu typu- konecna zastavka Strbske pleso, Popradske pleso , Hrebienok a pod mozes vziat vsetko. Ale ked si ides hodit napr. Ostrvu a pod s vacsim prevysenim, tak by som vsetko nevlacil...
Tuto chybu som spravil iba raz, plny batoh a potom mas pocit ako keby ti niekto prikladal na chrbat...stracas potom pohodu a citis sa ako nosic nie fotograf.
Vezmi si D300+12-24+35+28-70+ stativ+polarizacny filter, prechodak, ND ked mas. ostatok by som zvazil...ci brat.
Pokial budes s ludmi co nemaju pochopenie pre fotografovanie, staci iba D300+jedno sklo.
Najdolezitejsie co si nezabudni pokial nemas plastenku na batohu, nieco na ochranu pred dazdom, v horach je premenlive pocasie, stalo sa mi napr. ze som isiel 4 hod. v dazdi a batoh aj pod origo plastenkou na fotobatohu pro rady na niektorych miestach uz presakoval.
Pokial ides do skal, neber si foto brasnu, totalne neprakticke, urve ti rameno, o narusovani stability a zavadzani ani nevravim...
Pokial ides na turu typu- konecna zastavka Strbske pleso, Popradske pleso , Hrebienok a pod mozes vziat vsetko. Ale ked si ides hodit napr. Ostrvu a pod s vacsim prevysenim, tak by som vsetko nevlacil...
Tuto chybu som spravil iba raz, plny batoh a potom mas pocit ako keby ti niekto prikladal na chrbat...stracas potom pohodu a citis sa ako nosic nie fotograf.
Vezmi si D300+12-24+35+28-70+ stativ+polarizacny filter, prechodak, ND ked mas. ostatok by som zvazil...ci brat.
Pokial budes s ludmi co nemaju pochopenie pre fotografovanie, staci iba D300+jedno sklo.
Najdolezitejsie co si nezabudni pokial nemas plastenku na batohu, nieco na ochranu pred dazdom, v horach je premenlive pocasie, stalo sa mi napr. ze som isiel 4 hod. v dazdi a batoh aj pod origo plastenkou na fotobatohu pro rady na niektorych miestach uz presakoval.
Pokial ides do skal, neber si foto brasnu, totalne neprakticke, urve ti rameno, o narusovani stability a zavadzani ani nevravim...
posledne dni nosim Olympus XZ-1 ... a staci ... som nenarocny
cez vikend idem ku babke, poradte co si mam zobrat? dalej mam problem, ze na mojom kompkte mam v rezimoch vselijake nastavenia (plaz, zapad slnka, ohnostroj...) ale nevidim tam nikde rezim u babky na dvore? ako tam mam fotit?
cez vikend idem ku babke, poradte co si mam zobrat? dalej mam problem, ze na mojom kompkte mam v rezimoch vselijake nastavenia (plaz, zapad slnka, ohnostroj...) ale nevidim tam nikde rezim u babky na dvore? ako tam mam fotit?
ja idem zajtra do Tatier, a beriem Nikon D5100+ setak, brasnu, igelitove vrecko, a polarizak.+ pevna obuv+nepremokavu vetrovku+nohavice+ nepremokovy vak no a este kompakt pre istotu. Dufam, ze to bude stacit...
ja vzdy berem vsetko, upevni ti to kondicku a nebudes lutovat ze ti nieco chyba. Vacsinou pouzijes aj tak len sirokac a portretak ked tak, ale na 90% budes mat krajinu. Este keby si mal makro, je tam pekny hmyz atd.
ja pojdem dedovi do ruzinova capuju tam super pivo
Poraďte čo zobrať do Tatier?
Moja výbava: D300
: Sigma 70-200, 12-24
: Tokina 28-70
: Nikkor 35
Statív, filtre, samospúšť.
I keď fotím veľa rokov považujem sa za začiatočníka.Ďakujem za rady.
Ak budes mat cas sa tulat a travit dlhsi cas na 1 mieste, ber vsetko, ak chces len chodit a popri chodzi nieco cvaknut, tiez ber vsetko
Ja som bol este so sony vobavou v Tatrach 3 dni na predlzeny vikend a nic okrem zakladneho zoomu mi nebolo treba, hoci som mal 50/1.4 a nejake dalsie 1-2 objektivy.
Radit Ti mozme cokolvek, vela vsak zavisi od Tvojich osobnych preferencii a casu, ktory mas na turu, resp. na zastavovanie sa a fotenie.
Tam si chlapci nikdy neberu zbytocnu pritaz, ani masinku co by zavadzala, ale nieco sikovne... a male.
Toto asi nebude tvoj pripad...
sorry za spam.
...ale aby sme neodbočovali od témy: do tatier zásadne odporúčam Tatranský čajík
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa