Dobry den, chcel by som prejst na fixne ohniska a chcem sa opytat ci sa oplati kupit kombinaciu 35l a 50l...Co si o tom myslite???Dakujem
Ak máš 40D ako na fotkách, tak sa to neoplatí, je to malý rozdiel. Skôr 24mm + 50 mm. To je približne ako 35mm + 85mm na FF, s čím si ja pri žánroch, ktoré fotím väčšinou vystačím celkom dobre.
35mm F/1,4 je lákavá volba ale nie za tú cenu, osobne si myslím že ti bude postačovať 35mm F/2 za zlomok ceny a kvalita je parádna,akurát to nemá USM ale nevidím v tom prekážku...
35mm F/1,4 je lákavá volba ale nie za tú cenu, osobne si myslím že ti bude postačovať 35mm F/2 za zlomok ceny a kvalita je parádna,akurát to nemá USM ale nevidím v tom prekážku...
já jsem si v pátek po dlouhém přemýšlení k 50/1,4 usm dokoupil 28/1,8 usm a zatím jsem spokojený. hned v sobotu jsem měl po dvou letech focení svatby a objektivy nasadil na 2 těla (jedno půjčené) a obešel jsem se bez zoomu. širší ohnisko jsem použil asi jenom na půl hodiny v interéru a pohoda. rozdíl šíře záběru je tak akorát, 35 bych si já osobně nekupoval. příští rok si dokoupím druhé tělo, abych se nemusel zdržovat výměnami objektivů.
Dakujem velmi pekne za vsetky rady...Pre objasnenie mojej situacie. Prechadzam na 5d II... Najprv som rozmyslal o kombinacii 24mm 1.4L + 50mm 1.2L...Lenze som sa docital od viacerych uzivatelov 24ky, ze niesu spokojny s focusom a ze to nieje az tak vyhohdna kupa. Neviem co je na tom pravdy nemal som moznost odskusat. Preto som zvolil 35mm 1.4 s ktorou je vacsina uzivatelou nad mieru spokojna. 85mm 1.2 je krasny objektiv ale dost drahy a pocul som, ze focus je hodne pomaly...Neviem ci 1.8 verzia je az tak kvalitna
Dakujem velmi pekne za vsetky rady...Pre objasnenie mojej situacie. Prechadzam na 5d II... Najprv som rozmyslal o kombinacii 24mm 1.4L + 50mm 1.2L...Lenze som sa docital od viacerych uzivatelov 24ky, ze niesu spokojny s focusom a ze to nieje az tak vyhohdna kupa. Neviem co je na tom pravdy nemal som moznost odskusat. Preto som zvolil 35mm 1.4 s ktorou je vacsina uzivatelou nad mieru spokojna. 85mm 1.2 je krasny objektiv ale dost drahy a pocul som, ze focus je hodne pomaly...Neviem ci 1.8 verzia je az tak kvalitna
osobne si myslim ze na tieto objektivy treba dospiet a netreba si ich kupovat podla rad na forach. Proste ked ten objektiv potrebujes, a vies vyuzit vsetky jeho vyhody, jednoducho to vies a nespekulujes -> tu uz ide o DOST prachov, tak aby neboli zbytocne vyhodene lebo dobre fotky nafotis aj lacnejsimi sklami....
Vcera som do redakcie poslal recenziu na 35/1.4L a 85L bude mozno dalsia v poradi. Mne 35mm na 5D II vyhovuje, mal som moznost vyskusat aj 24/1.4L II, tiez je to dobry objektiv, ale nemenil by som a ked mam 35L, tak mi ani nechyba.
osobne si myslim ze na tieto objektivy treba dospiet a netreba si ich kupovat podla rad na forach. Proste ked ten objektiv potrebujes, a vies vyuzit vsetky jeho vyhody, jednoducho to vies a nespekulujes -> tu uz ide o DOST prachov, tak aby neboli zbytocne vyhodene lebo dobre fotky nafotis aj lacnejsimi sklami....
To je pravda, len tazko vediet ci to je pre cloveka to prave ked si to nemoze odskusat...mal som zoomove skla ale nebol som spokojny,,,najviac fotiek som urobil na 50mm 1.8 a spokojnost velka...Pozeram, ze fotis na d700 a veeeelmi pekne. Spokojnost s tymto telom??? Mas aj 5d II, vedel by si to porovnat?
d700 je dobry fotak rovnako ako 5dII. Ked to porovnavam, tak z 5dII mam pocit ze fotky lezu s jemnejsou kresbou a viac mi vyhovuje farebne podanie, d700 ma zas lepsi a rychlejsi autofocus /51bodovy/ na ktory sa mozem vzdy spolahnut aj ked fotim pohybujuce sa veci na plnu dieru. Pri svadbach je pre mna ta rychlost rozhodujuca, tak som spokojny..., aj ked cakam uz dlhsie na nastupcu ktory bude mat fullHD video a vacsie rozlisenie. inak este k tym sklam, 35/1,4 je skvele sklo... a rozhodne OVELA univerzalnejsie nez 24.
Vcera som do redakcie poslal recenziu na 35/1.4L a 85L bude mozno dalsia v poradi. Mne 35mm na 5D II vyhovuje, mal som moznost vyskusat aj 24/1.4L II, tiez je to dobry objektiv, ale nemenil by som a ked mam 35L, tak mi ani nechyba.
Kedy asi tak budu uverejnene. V najblizsej dobe sa chystam doplnit vybavu o jeden z nich, pouzivat budem na 7D.
Na fullframe by som bral 35/1.4L + 85/1.8, alebo Sigmu 85/1.4 alebo Canon 85/1.2L. Posledný je skvelý, ale dobrú službu ti urobí aj 85/1.8, navyše rýchlejšie ostrí. Inak ak namiesto 50/1.2L kúpiš 50/1.4 a 85/1.8, tak ušetríš a budeš mať lepšiu kombináciu. Na APS-C by som bral 24/1.4L + 50/1.4.
Canon 35mm 1.4 + 50mm 1.2
Pri svadbach je pre mna ta rychlost rozhodujuca, tak som spokojny..., aj ked cakam uz dlhsie na nastupcu ktory bude mat fullHD video a vacsie rozlisenie.
inak este k tym sklam, 35/1,4 je skvele sklo... a rozhodne OVELA univerzalnejsie nez 24.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa