Fórum » Objektívy a filtre

Vyber objektivov pre prváčika

matulkos
matulkos 2011-09-05 23:58:48+02
Zdravim foto maniaci. Je tu toho popisane strasne vela no aj tak sa radsej opytam. Planujem v blizkej dobe tak 3-4 mesiace zadovazit Canon EOS 600D. NA drahsi nemam, planujem kupit len TELO!

Otazok mam zopar:

1. Karta na nahravanie fullHD mi bude stacit PRETEC SDHC 32 GB class 10? cena 47eur
2. Objektiv ktory by som chcel pouzit na portrety (to planujem aj fotit) pevne sklo Canon EF 50mm f/1.8 II cena 100 Eur
3. V jednom clanku som nasiel tuto vetu a nechapem jej....Canon EF 50/1,8 II. Na Canonu EOS 600D s menším čipem odpovídá 80 mm, takže pěkný portréťák s mezikroužkem využitelný na opravdu detailní makro.
Co je to ten medzikruzok? Lebo by som si aj rad odfotil nejake to makro.
4. Kkedze byvam na vychode kde je vsade krajinka planujem aj to vo vacsej miere fotit len neviem aky zoom objektiv si zadovazit. Nieco kvalita/cena v rozmedzi 200-300Eur

Velmi pekne dakujem a uz sa neviem dockat kedy budem hadam stastnym majitelom prvej zrkadlovky. MAto

matulkos
2011-09-06 22:42:51+02
Nejdem sa tu hadat a protirecit ti ale croop faktor som si nastudoval aj tych 1,6X u cannonu. Medzikruzok som vedel co je len som nechapal ako s pevneho skla 50mm urobim pouzitim medzikruzku macro objektiv. A nenapisal som kvalitny! zoom, ale kvalita/cena...cize od 200-300 su napr 4 objektivy a ktory z nich je ten naj v tej cene....nechcem najlepsi zoom objektiv na svete za 300 eur. Ceny som si popozeral a viem ze som uplne s cenou na zaklade, ale aj tu sa da kupit lepsi a horsi, preto sa pytam tu lebo tiez vsetci zacinali a nieco z toho kupili a jeden bol lepsi iny nie.

A kedze som si studoval a viem ze eos maju maly senzor, nie ako kinofilm a ze velke megapixle len tomu zhorsuju preto pisem na lepsi nemam. Cize pre mna bude tento best of the best ale pisem ze na drahsi nemam.
Karta....... tiez som chcel kupit pretec a zistil som ze sa kazia....natoto je dobre forum. Kupim radsej sandisk
Stratila sa podstata tohto vlakna a to kvoli tebe....dakujem Ti.

Kaiman81
2011-09-06 22:50:35+02
jedna odpoved z mnoha,stačí vedieť čítať a skúsit aj hladať.

conan7
2011-09-06 22:56:24+02
príspevok od: Kaiman81
mna pokore učiť nemusíš,len ma se... lenivosť poniektorých jedincov si niečo naštudovať a nech to nikto neberie osobne,dnes si každý blbec myslí že ak bude mať zrkadlovku tak bude mať lepšie foto,ale vo vačšine prípadov je opak pravdou... opakujem,nieje to mierené na nikoho osobne,je to brané všeobecne....
zabudol si fasbúk stránku Jóži Kováč Photography a profilovku cez pol tvár s lowendom s vyzoomovaným tamronom 18-270

pxls.jpg
2011-09-06 22:58:00+02
mna pokore učiť nemusíš,len ma se... lenivosť poniektorých jedincov si niečo naštudovať a nech to nikto neberie osobne,dnes si každý blbec myslí že ak bude mať zrkadlovku tak bude mať lepšie foto,ale vo vačšine prípadov je opak pravdou... opakujem,nieje to mierené na nikoho osobne,je to brané všeobecne....
ja viem o co ti ide, ver mi ze nevyhras, ani tym nikoho nezmenis akurat na hnevas seba aj dotycneho. dotycny to malokedy pochopi a stale budu chodit novi a novi ludia.

zmysel ma podla mna len poradit alebo ignorovat dany thread.

pxls.jpg
2011-09-06 23:04:29+02
nevedel som hneď všetko,to neviem ani dnes,ale nezakladal som žiadne vlákna a tobôž nie také ktoré sa opakuju len na jednom portále X krát, a okrem toho je na nete toho popísaného kvantum....
veta ako "Planujem v blizkej dobe tak 3-4 mesiace zadovazit Canon EOS 600D NA drahsi nemam" to ako keby sa nedalo sním dobre fotiť,pre začiatočníka až moc dobrá mašina,ja som začínal s 300D
dalej "Canon EF 50/1,8 II. Na Canonu EOS 600D s menším čipem odpovídá 80 mm" toto je úplný základ,asi ti crop faktor ale nič nehovorí.... 50mm x crop 1,6 = ?
"Co je to ten medzikruzok?" dalšia základná vedomosť pri používaní zrkadla obzvlášť ak máš v pláne fotiť makro...
chceš kvalitný zoom za cenu 200-300E to je ako keby si chcel nasadiť na Ferrari ojazdené zimné pneu z fábie.... "kúp si seták" s tohoto mi je jasné že máš toho naštudovaného faaaakt hrozne málo,asi len blud ako je čím viac Mpix o to lepšie.... a pod...
ked si zaspominam ja tak ked som si kupil prvu zrkadlovku myslim ze som len matne tusil co je medzikruzok a 300 E za objektiv by sa mi zdalo urcite strasne vela

viac som to zacal citat az ked som mal zrkadlovku zacal pouzivat.

Kaiman81
2011-09-06 23:09:43+02
príspevok od: pxls.jpg
ked si zaspominam ja tak ked som si kupil prvu zrkadlovku myslim ze som len matne tusil co je medzikruzok a 300 E za objektiv by sa mi zdalo urcite strasne vela

viac som to zacal citat az ked som mal zrkadlovku zacal pouzivat.
Tu ide skôr o to,nie aby sa najprv pýtal ale najprv skúsil niečo o tom nájsť,ak nenájde tak potom nech sa pýta....

pxls.jpg
2011-09-06 23:42:04+02
Tu ide skôr o to,nie aby sa najprv pýtal ale najprv skúsil niečo o tom nájsť,ak nenájde tak potom nech sa pýta....
ale to ja predsa viem, ale ako som uz vyssie spominal, je to boj s veternymi mlynmi. uplne zbytocna snaha podla mna

kecal
2011-09-07 00:09:02+02
príspevok od: wayne
Nie, to je preklep.
načo sa trápiš, tak ďaleko ešte nie je .......

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()