Rozhodol som sa pre prechod na Canon. Výber tela je pre mňa prakticky jasný (d60), ale mám problém s výberom vhodného objektívu.
Potreboval by som univerzálny street objektiv niečo v duchu 17-70 mm. Najradšej by som ale konštantnú svetelnosť v celom rozsahu (ideálne 2,8, ale može byť aj 4). Tu vidím, ale problém. Zdá sa mi, že s touto svetelnosťou kúpim iba objektívy v rozsahu 18-50 mm.
Doležitý je pre mňa hlavne ten rozsah. Nechcem sa zbaviť skvélého ohniska 18mm a 50mm je pre mňa málo. Takže čím vačší rozsah tým lepšie.
Inak mám teleobjektív 70-200 mm, takže ten nahradzovať nepotrebujem.
Proste potrebujem veľmi univerzálny objektiv so špičkovou optickou kvalitou na 80% mojich fotiek (krajina, portrét), aby som stále nemusel prehadzovať objektívy.
Predstavujem si cenu do 800 eur.
(Inak dosť by ma zaujímali skúsenosti používateľov objektívov 24-xxx mm. Hlavne na tom nižšom ohnisku, teda či im širšie ohnisko nechýba.)
Ja by som pri tvojich potrebách uvažoval nad: * Canon 17-55/2.8 - špičkový objektív, super svetelnosť, vysoká cena, krátky rozsah * Canon 15-85/3.5-5.6 - špičkový objektív, priemerná svetelnosť, výborný rozsah, vysoká cena * Canon 17-85 - opticky horší ale lacnejší ako predchádzajúci * Canon 24-70/2.8 - stratíš krátky koniec, inak máš aj svetelnosť aj dlhý koniec podľa svojich požiadaviek, vysoká cena (v tomto rozsahu existujú aj Sigmy, Tamrony, Tokiny ale neviem aké sú) * Tamron 17-50/2.8 - dobrá cena a svetelnosť * Sigma 17-70/2.8-4.0 Macro - asi pre teba najvodnejší, čo sa týka svetelnosti a rozsahu, kvalita výstupu podľa mňa slušná.
Mám tú Sigmu a som s ňou spokojný. Pozri si v mojej galérii fotku jašterice a kraba, tie sú ním. Môžem ti v prípade záujmu poslať aj ďalšie, prípadne ak si z BA a okolia, tak by som ti ho mohol ukázať aj naživo. Keby som ju mal meniť, tak jedine za Canon 17-55/2.8 alebo Canon 24-70/2.8.
trosku zavadzas nazvom temy,ten znie street objektiv a potom pises o univerzalnom objektive na vsetko..na dobru poulicnu fotografiu potrebujes co najsirsie ohnisko,ja som si zalepil Tokina na jedenstich milimetroch gafou,aby som s nim nemohol tocit,tento objektiv ti zaruci,ze budes musiet ist do objektov total natesno a z toho potom vyplynie aj kvalita fotografie takze ja ti odporucam Tokinu 11-16 mm,f 2,8
Canon sice nemam, no trochu som guglil, nasiel som http://www.eflens.com/. Neviem, ci nieco najdes, strop mas relativne vysoky - ak vsak uz investovat do objektivu, volil by som original Canon. Ako tak pozeram na ten zoznam, univerzalny, skvely objektiv na krajinku a zaroven portrety nevidim.
Mozno to bude tym, ze flexibilita zrkadlovky spociva prave vo vymene objektivov? OKrem toho, fotit street so zoomom mi pride usmevne, a pokial viem, nerobi to ziadny znamejsi street fotograf, vsetci preferuju pevne ohniska. Mozno by si mohol navstivit nejaky workshop alebo sa poradit s niekym, kto street foti.
Street objektiv pre D60
Potreboval by som univerzálny street objektiv niečo v duchu 17-70 mm. Najradšej by som ale konštantnú svetelnosť v celom rozsahu (ideálne 2,8, ale može byť aj 4). Tu vidím, ale problém. Zdá sa mi, že s touto svetelnosťou kúpim iba objektívy v rozsahu 18-50 mm.
Doležitý je pre mňa hlavne ten rozsah. Nechcem sa zbaviť skvélého ohniska 18mm a 50mm je pre mňa málo. Takže čím vačší rozsah tým lepšie.
Inak mám teleobjektív 70-200 mm, takže ten nahradzovať nepotrebujem.
Proste potrebujem veľmi univerzálny objektiv so špičkovou optickou kvalitou na 80% mojich fotiek (krajina, portrét), aby som stále nemusel prehadzovať objektívy.
Predstavujem si cenu do 800 eur.
(Inak dosť by ma zaujímali skúsenosti používateľov objektívov 24-xxx mm. Hlavne na tom nižšom ohnisku, teda či im širšie ohnisko nechýba.)
* Canon 17-55/2.8 - špičkový objektív, super svetelnosť, vysoká cena, krátky rozsah
* Canon 15-85/3.5-5.6 - špičkový objektív, priemerná svetelnosť, výborný rozsah, vysoká cena
* Canon 17-85 - opticky horší ale lacnejší ako predchádzajúci
* Canon 24-70/2.8 - stratíš krátky koniec, inak máš aj svetelnosť aj dlhý koniec podľa svojich požiadaviek, vysoká cena (v tomto rozsahu existujú aj Sigmy, Tamrony, Tokiny ale neviem aké sú)
* Tamron 17-50/2.8 - dobrá cena a svetelnosť
* Sigma 17-70/2.8-4.0 Macro - asi pre teba najvodnejší, čo sa týka svetelnosti a rozsahu, kvalita výstupu podľa mňa slušná.
Mám tú Sigmu a som s ňou spokojný. Pozri si v mojej galérii fotku jašterice a kraba, tie sú ním. Môžem ti v prípade záujmu poslať aj ďalšie, prípadne ak si z BA a okolia, tak by som ti ho mohol ukázať aj naživo. Keby som ju mal meniť, tak jedine za Canon 17-55/2.8 alebo Canon 24-70/2.8.
takze ja ti odporucam Tokinu 11-16 mm,f 2,8
Mozno to bude tym, ze flexibilita zrkadlovky spociva prave vo vymene objektivov? OKrem toho, fotit street so zoomom mi pride usmevne, a pokial viem, nerobi to ziadny znamejsi street fotograf, vsetci preferuju pevne ohniska. Mozno by si mohol navstivit nejaky workshop alebo sa poradit s niekym, kto street foti.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa