Potrebujem dobry objektiv (resp. objektivy) pre 60D na fotenie portretov. Fotim v interieri. No fotografujem aj vonku (prevazne vonku), hlavne deti. A zo sirokej ponuky objektivov si fakt neviem vybrat. Cena moc nehra ulohu.
Potrebujem dobry objektiv (resp. objektivy) pre 60D na fotenie portretov. Fotim v interieri. No fotografujem aj vonku (prevazne vonku), hlavne deti. A zo sirokej ponuky objektivov si fakt neviem vybrat. Cena moc nehra ulohu.
canony 501.4, 85 1.2,a 135 f2 by ti mali stacit ,samozrejme ak cena nehra rolu
Padina nie je portrétový objektív...a nestane sa ním ani za predpokladu ,že ju používajú respondenti Ephota... asi je portréťak aj tridsať päťka , lebo ja som s ňou fotil portrét.... PS: 70-200 a je vystarané....tri muchy jednou ranou...
Padina nie je portrétový objektív...a nestane sa ním ani za predpokladu ,že ju používajú respondenti Ephota... asi je portréťak aj tridsať päťka , lebo ja som s ňou fotil portrét.... PS: 70-200 a je vystarané....tri muchy jednou ranou...
no,70-200 sa neda ani z daleka porovnavat s 135mm F/2 ani 85nm F/1,8 prevazne vdaka clone
ohnisko by som volil podla toho ako chces mat portrety zaramovane,50 cela postava,85 3/4,135 1/3 a ak len hlavu tak kludne aj 200mm,ale budes ich potrebovat viacej,jeden nebude univerzalny,ja som riesil podobnu dilemu a dospel som k nazoru ze prvy kupim 135 a potom aj 85. A ked fotis na kratsie ohniska tak narasta nos a usi lebo si uz moc blizko pri objekte. KR dokonca pise ze najidealnejsia vzdialenost kedy sa nam oci osoby zdaju najpriridzenejsie je 5 metrov.
Canon 60D objektiv portret
asi je portréťak aj tridsať päťka , lebo ja som s ňou fotil portrét....
PS: 70-200 a je vystarané....tri muchy jednou ranou...
asi je portréťak aj tridsať päťka , lebo ja som s ňou fotil portrét....
PS: 70-200 a je vystarané....tri muchy jednou ranou...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa