Fórum » Objektívy a filtre

Úprava medzikruzkov Soligor

fuseon
2011-11-01 19:17:26+01
Ahojte, potreboval by som drobnú konzultáciu ohľadom medzikrúžkov, veľa som načítla po nete ohladom macrofotgrafie a kedže som zatial študent s obmedzeným príjmom chcel som zvoliť lacnejšiu ( dočasnú ) cestu ako sa priblížiť k macro fotografii. Zadovažil som si medzikrúžky SOLIGOR , z netu som pochopil ze je to to iste ako KENKO a ze najlepsie bude mat tie ked budu plne podorovat komunikaciu z obejktivom. Kruzky prisli, nasadim na telo fajn, no na obejktiv ani za pana, po malom maturovani a zisteni ze mam zas par eur v kybli som zistil ze podporuju len EF bajonet a nie EF-S, no ked som na to hladel dalej, zistil osm ze jedine co tomu brani je stredovy otvor a ten je mensieho priemeru. Teda pytam sa : Co sa stane ked tento otvor zvacsim, upravym ho na potrebny EF-S priemer, sadne mi to pekne na kontakty? je rozdiel len v tom ci aj v niecom inom?

Dalej som si zadovazil aj reverznyu spojku obejtivou, Mam canon 50D 17-85 a 18-55 obejtiv oproti sebe a pravdu priznat po prvom kuknuti do hladacika som myslel ze mi asi sibe, sama tma len v strede svetla bodka na ktoru nieje mozne zaostrit ( manualne samozrejme ). Kde je problem

Mozno sa vam to zda dost hlupe ale nic z mojho okolia to neskusal a internet tiez nieje vsemohuci, reps. sa riesia hned vysledky a nie problemy

dakuejm

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-11-01 19:38:59+01
Predaj 18-55, predaj kruzky, predaj reverzak a kup si Sigma AF 50/2,8 Macro z bazaru.

fuseon
2011-11-01 20:24:52+01
dakujem nieco podobne som ocakaval a je mi jasne ze je to asi jedina schodna cesta

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()