Zdravím Vás. Obraciam sa naskúsených! Vždy tu dostanem dobrú pomoc! Otázka : na sony alpha 200 sa oplatí kúpiť bazárový objektív vivatar 28- 70 (3.5 - 4.5) a minolta 35-80 (4 - 5,6) Sú to oba staršie objektívy, sú napríklad lepšie na tom obrazovo ako seťák 18-70? Dakujem za rady a odpovede
Zdravím Vás. Obraciam sa naskúsených! Vždy tu dostanem dobrú pomoc! Otázka : na sony alpha 200 sa oplatí kúpiť bazárový objektív vivatar 28- 70 (3.5 - 4.5) a minolta 35-80 (4 - 5,6) Sú to oba staršie objektívy, sú napríklad lepšie na tom obrazovo ako seťák 18-70? Dakujem za rady a odpovede
neviem ako hentie dva...ale setak 18-70 bol vraj strasny takze je vysoka pravdepodobnost ze cokolvek ine bude lepsie
Objektívy sú staršie čo nie je na závadu, ale sú to skôr priemerné objektívy, a aj ked som konkrétne tieto dva nemal tak nemyslím že sa posunieš niekam dopredu oproti seťáku. Mnohé staršie objektívy sú riadne "rozladené". Musíš rátať s tým že budú pomalšie (závisí to aj od použitého tela) Tá Minolta bola tiež len "seťák". Zo starších objektívov mám veľmi dobré skúsenosti z Minoltami MAXUM , dajú sa už celkom lacno kúpiť. Konkrétne odporúčam pevné ohniská 50/1,7, 28/2,8 a beercan 70-210/4. Oproti seťáku nimi urobíš veľký krok dopredu.
P.S.: mám na predaj Minoltu 28/2,8 vo výbornom stave za 100€, v prípade záujmu mail alebo súkromná správa.
Vivitar som nikdy nemal, naštuduj recenzie, lepšie staršie objektívy majú aspon kovové telo (nie plast), apochromatickú šošovku a MC vrstvy. Zo starších objektívov ktoré mi prešli rukami stáli za kúpu jedine Minolty Maxum a manuálne Carl Zeissy M42. Mal som aj viac kusov toho istého objektívu od Minolty a mám len kladné skúsenosti. A to sa dnes predávajú o dosť lacnejšie ako som ich kupoval ja.
Z blata do kaluze. Toto nie je riesenie. To su zbytky z filmovej ery. Aj v case svojej najvacsej slavy to boli najlacnejsie smejdy. Ked ti ich niekto daruje, vyskusaj ich. Ale zazrak necakaj.
Z blata do kaluze. Toto nie je riesenie. To su zbytky z filmovej ery. Aj v case svojej najvacsej slavy to boli najlacnejsie smejdy. Ked ti ich niekto daruje, vyskusaj ich. Ale zazrak necakaj.
vidis a niekto dokonca analogove smejdy na digitaly vyraba ucelovo
Dakujem páni za rady! Ako vždy som sa poučil!. Ešte ak by sa našiel niekto tak by mohol poradiť zo slovenských bazárov niečo dobré za rozumnú cenu. Dakujem!
skús izzina - on je náš sony guru má objektív minolta niečo ako 24/28-105 presne neviem- minule mi ho ukazoval a celkom ho chváli, je to malé sklo rozmerovo a vraj mu to kreslí, fakt pekný travel zoom alebo do atelieru..
Objektív 35/1,8 mám tiež a za vynaloženú sumu určite stojí.
Odkaz pre redakciu: mohol by niekto aktualizovať objektívy sony aby sa dali vložiť a aj vyhľadávať fotky v galérii podľa objektívov (nové modely).
objektyv minolta a vivatar
Obraciam sa naskúsených!
Vždy tu dostanem dobrú pomoc!
Otázka : na sony alpha 200 sa oplatí kúpiť bazárový objektív vivatar 28- 70 (3.5 - 4.5) a minolta 35-80 (4 - 5,6)
Sú to oba staršie objektívy, sú napríklad lepšie na tom obrazovo ako seťák 18-70?
Dakujem za rady a odpovede
Obraciam sa naskúsených!
Otázka : na sony alpha 200 sa oplatí kúpiť bazárový objektív vivatar 28- 70 (3.5 - 4.5) a minolta 35-80 (4 - 5,6)
Sú to oba staršie objektívy, sú napríklad lepšie na tom obrazovo ako seťák 18-70?
P.S.: mám na predaj Minoltu 28/2,8 vo výbornom stave za 100€, v prípade záujmu mail alebo súkromná správa.
http://www.ebay.de/itm/HOLGA-25mm-Lens-for-Panasonic-GF1-GF2-GH1-GH2-G1-G2-G3-/200625100021
Ako vždy som sa poučil!.
Ešte ak by sa našiel niekto tak by mohol poradiť zo slovenských bazárov niečo dobré za rozumnú cenu.
Dakujem!
Obraciam sa naskúsených!
Odkaz pre redakciu: mohol by niekto aktualizovať objektívy sony aby sa dali vložiť a aj vyhľadávať fotky v galérii podľa objektívov (nové modely).
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa