ahojte chcem kupit polarizacny filter len neviem aky kupit. naj by bolo Hoya HD ale ta je cenovo troska draha tak mozno PRO1D alebo aky odporucite v dobrej cene za kvalitu. bude to na 24-70 a 70-200 objektyv takze 77mm diki
Nevies o com pises a mas iba ciastocne informacie. Pozri si diskusie na temu Fake Hoya filters from ebay. Mam fake i original a uz na baleni i na samotnom filtri vidno co je fake a co je original.
A pacia sa mi prispevkyv ktorych sa nachadza slovo napr. udajne. Asi si tomu venoval par minut.
Mam 3 original Hoya filtre, jeden z toho z eBayu. Udajne pisem preto ze to na 100% overene nemam kedze som v tej fabrike nebol. Ty si mozno bol a mas pre mna relevantnejsie informacie. Ak si bol predajcom na eBayi podvedeny a miesto originalu ti predal fake, tak to vrat, mas na to pravo! Ak si si fake kupil umyselne, tak je to tvoj problem.
Ak ti poslem obaly od tych filtrov, mohol by si sa mi vyjadrit, ci su origos alebo fake, prosim? Nerobim si srandu, no podla mojho laickeho nazoru su obaly aj filtre v poriadku, tak by ma zaujimalo, ci som zarobil alebo prerobil. Pripadne keby si mi aspon na zaciatok opisal, ako vyzera fake obal na Kenko...
Sorac, ked som si to bol ja schopny nastudovat verim, ze si schopny i ty. Co sa tyka rozdielu Hoya a Kenko su identicke. No identicky fake cez ebay.
No ked budes mat Hoya a donesies mi ukazat filter i obal tak ti poviem z fleku ci origos alebo fake. Na oplatku ti mozem ukazat origos Hoya a fake Hoya a uvidis tie rozdiely.
Ale, ako som pisal. Tvoj nakup schvalujem a kasli na to. Filter mas umerny k cene vybavy. A momentalne pchat na to filter za 120 eur napr. by bol pre teba zbytocny luxus.
Inac k tym profikom som prekvapeny. Ja ked som sa minule opytal profika co siel natacat airsoftovu akciu s 24-70tkou ci ma UVcko, pretoze prilis draha zalezitost nechat si rozstrelit objektiv mi odpovedal ci saliem. UVcko nikdy nepouziva za ziadnych okolnosti a ani nikto v profi branzi. Degraduje to obraz kvalitnych drahych skiel. No z dovodu, ze ma takto sfukol pred mesiacom a pol este som sa nevenoval tejto teme na odbornej urovni (ziadne dohady na diskusiach). No sam som zvedavy o kolko to degraduje obraz.
Tomu sa hovori nezrelost a prichodom diskusii na internete to vidno nadherne. Niekedy ma niektore diskusie na roznych forach zdvihali zo stolicky, ako mozu niektori ludia zmyslat, no dnes si povzdychnem a zatvorim dane vlakno. Vsimol som si, ze dat uceleny prispevok dokopy, prekontrolovat ho od chyb a preklepov zaberie par minut. A venovat takej cinnosti cas je blbost. Radsej clovek pocita nieco ineho.
Sorac, ked som si to bol ja schopny nastudovat verim, ze si schopny i ty. Co sa tyka rozdielu Hoya a Kenko su identicke. No identicky fake cez ebay.
No ked budes mat Hoya a donesies mi ukazat filter i obal tak ti poviem z fleku ci origos alebo fake. Na oplatku ti mozem ukazat origos Hoya a fake Hoya a uvidis tie rozdiely.
Ale, ako som pisal. Tvoj nakup schvalujem a kasli na to. Filter mas umerny k cene vybavy. A momentalne pchat na to filter za 120 eur napr. by bol pre teba zbytocny luxus.
Inac k tym profikom som prekvapeny. Ja ked som sa minule opytal profika co siel natacat airsoftovu akciu s 24-70tkou ci ma UVcko, pretoze prilis draha zalezitost nechat si rozstrelit objektiv mi odpovedal ci saliem. UVcko nikdy nepouziva za ziadnych okolnosti a ani nikto v profi branzi. Degraduje to obraz kvalitnych drahych skiel. No z dovodu, ze ma takto sfukol pred mesiacom a pol este som sa nevenoval tejto teme na odbornej urovni (ziadne dohady na diskusiach). No sam som zvedavy o kolko to degraduje obraz.
Prestan laskavo zavadzat ludi ze filtre z ebay su fakes. Zato ze ty si sa nechal natiahnut este neznamena ze sa necha natiahnut aj niekto iny. Nehovorim ze tam faky nenajdes ale tak isto mozes najst fake aj v kamennej predajni.
OK, nechame to uz, kazdy ma inu skusenost... Mne prave profici radili mat na kazdom skle UV filter, uz len na ochranu... Jeden z nich mi vravel, ako zrusil nie prave najlacnejsi objektiv bez filtra tym, ze ho nedopatrenim niekam zapichol, cim odpalil predny clen. A zase pri foteni stuzkovej mu jedna rozsantena slecna nabehla z otocky laktom do optiky, no nastastie mal filter, takze si to odniesol prave on + fotograf s monoklom na oku, ale objektiv prezil... Teda radsej neriskujem a filter si tam dam, hoc aj nemam profi skla...
Bol aj kdesi dobry clanok o tom, tusim na http://mansurovs.com , len sa treba pohrabat trochu, ak ma niekto zaujem.
Polar filter
chcem kupit polarizacny filter len neviem aky kupit.
naj by bolo Hoya HD ale ta je cenovo troska draha tak mozno PRO1D alebo aky odporucite v dobrej cene za kvalitu. bude to na 24-70 a 70-200 objektyv takze 77mm
diki
A pacia sa mi prispevkyv ktorych sa nachadza slovo napr. udajne. Asi si tomu venoval par minut.
Co sa tyka rozdielu Hoya a Kenko su identicke. No identicky fake cez ebay.
Inac k tym profikom som prekvapeny. Ja ked som sa minule opytal profika co siel natacat airsoftovu akciu s 24-70tkou ci ma UVcko, pretoze prilis draha zalezitost nechat si rozstrelit objektiv mi odpovedal ci saliem. UVcko nikdy nepouziva za ziadnych okolnosti a ani nikto v profi branzi. Degraduje to obraz kvalitnych drahych skiel.
No z dovodu, ze ma takto sfukol pred mesiacom a pol este som sa nevenoval tejto teme na odbornej urovni (ziadne dohady na diskusiach). No sam som zvedavy o kolko to degraduje obraz.
Inac k tym profikom som prekvapeny. Ja ked som sa minule opytal profika co siel natacat airsoftovu akciu s 24-70tkou ci ma UVcko, pretoze prilis draha zalezitost nechat si rozstrelit objektiv mi odpovedal ci saliem. UVcko nikdy nepouziva za ziadnych okolnosti a ani nikto v profi branzi. Degraduje to obraz kvalitnych drahych skiel.
No z dovodu, ze ma takto sfukol pred mesiacom a pol este som sa nevenoval tejto teme na odbornej urovni (ziadne dohady na diskusiach). No sam som zvedavy o kolko to degraduje obraz.
Teda radsej neriskujem a filter si tam dam, hoc aj nemam profi skla...
Bol aj kdesi dobry clanok o tom, tusim na http://mansurovs.com , len sa treba pohrabat trochu, ak ma niekto zaujem.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa