Dobrý deň, potreboval by som pomoc s výberom objektívu, mám Nikon D3100 a na ňom len setový objektív 18-55mm, a chcel by som niečo s čím by som mal väčšie možnosti. Fotím najradšej prírodu ale aj portréty proste každého rožku trošku 18-105 mi nemusíte radiť ten už poznám veľmi dobre ale chcel by som ešte nejaké alternatívy Rozpočet je do 400 € a nepíšte že našetri a investuj do lepšieho Ďakujem
Neviem, kde sa nachádzaš, ale ak máš možnosť skočiť do Rakúska alebo poveriť nejakú dobrú dušu donáškou, NIKKOR 70-300 kúpiš v Media Markt momentálne za 411 €.
http://geizhals.at/212802
(ja som ho kúpila pred mesiacom vo Viedni za 395 €)
Nevieš ako je to so švajčiarskym Media Marktom? Pretože otec tam robí takže by mi to tam pozrel
dobry den chcel by som sa poradit ja mam troska vseobecnejsi problem. chcem si kupit fotak canon 600d ale neviem aky objektiv si mam kupit. odpoved je asi taka, ze zalezi co chcem fotit. chcel by som fotit od detailov az po vzdialene predmety. o peniaze nejde. rozmyslal som setak 18-55 3,5 - 5,6 a k tomu tamron 70-300 ten novy, ale potom som rozmylslal ze je to dost vela miesta, a nasiel som sygmu 18-250.ktory asi zahrna tak ako širokouhly tak aj teleobjektiv. viete mi niekto povedat ktora verzia je lepsia. moje znalosti su minimalne .dakujme
dobry den chcel by som sa poradit ja mam troska vseobecnejsi problem. chcem si kupit fotak canon 600d ale neviem aky objektiv si mam kupit. odpoved je asi taka, ze zalezi co chcem fotit. chcel by som fotit od detailov az po vzdialene predmety. o peniaze nejde. rozmyslal som setak 18-55 3,5 - 5,6 a k tomu tamron 70-300 ten novy, ale potom som rozmylslal ze je to dost vela miesta, a nasiel som sygmu 18-250.ktory asi zahrna tak ako širokouhly tak aj teleobjektiv. viete mi niekto povedat ktora verzia je lepsia. moje znalosti su minimalne .dakujme
ak ti môžem odporučiť zober Canon 17-55 IS a Canon 70-200 F2,8 IS L a máš svätý pokoj, Ak ide o cenu zober F4 verziu 70-200 a tamron 17-50, a širokým oblukom sa vyhni 18-250, jediný dobrý objektív tohto typu je Nikkor 18-200 VR všetko ostatne su kakačky.
chcem podotknut ze som uplny zaciatocnik a hladam svoju cestu, preto sa pytam ci nebude pre mna lepsi univerzal zoom. myslel som tak do 500 eur.
môžeš spraviť ako chceš ale ak sa tomu budeš venovať, tak zistíš, že rozsah je síce fajn ale kvalita je úplne niekde inde, skôr pre niekoho kto chce behať s jedným objektívom a zrkadlovku mať ako "image", môže brať aj pokročilý kompakt... Môžeš kúpiť napr. ten 6000D so seťakom myslím, že sú tam IS III ak sa nemýlim tie nové, a ktomu kúpiť napr 70-200 F/4 USM, za 500 € tak z bazáru alebo nejakého eshopu ak niečo prihodiíš a neberiem ohľad na podvodnícke shopy Alebo ísť zlatou cestou seťáka a po čase zistíš čo chceš Za tie € si môžeš kúpiť literátúru
Nevieš ako je to so švajčiarskym Media Marktom? Pretože otec tam robí takže by mi to tam pozrel
Stránka http://www.mediamarkt.ch/ mi príde dosť neprehľadná a chýba mi tam políčko "Suche"... našla som však toto. http://www.toppreise.ch/index.php?a=97470 - Google náš kamarát Vyzerá to veľmi dobre, 461,90 CHF : 1,234 = 347,30 EUR
Dobrý deň, potreboval by som pomoc s výberom objektívu, mám Nikon D3100 a na ňom len setový objektív 18-55mm, a chcel by som niečo s čím by som mal väčšie možnosti. Fotím najradšej prírodu ale aj portréty proste každého rožku trošku 18-105 mi nemusíte radiť ten už poznám veľmi dobre ale chcel by som ešte nejaké alternatívy Rozpočet je do 400 € a nepíšte že našetri a investuj do lepšieho Ďakujem
Odporucam bud nejaku verziu 70-200 f/2.8 (Sigma/Tamron) alebo ist na pevne ohnisko. Ak chces dlhsie tak 85 f/1.8 a ak nieco s cim nafotis aj v intereieri (aspon nieco) tak 50 f/1.8. Inak, ked raz okusis pevne ohniska tak so ziadnym consumer zoomom nebudes spokojny (mam na mysli 18-105, 18-200 a podobne "univerzalne" skla).
zaujimalo by ma ci ten tamron je v pohode udrzatelny z ruky, kedze to nema stabilizator, samozrejme viem ze cas udrzatelny z ruky by nemal byt dlhsi ako 1/ohniskova dlzka
zaujimalo by ma ci ten tamron je v pohode udrzatelny z ruky, kedze to nema stabilizator, samozrejme viem ze cas udrzatelny z ruky by nemal byt dlhsi ako 1/ohniskova dlzka
je udrzatelný, a je to 1,5 x ohnisková dlzka presne na APS-C, o udrzatelnosti rozhoduje ako veľmi mláti zrkadlo v tele, či máš BG na foťáku a aký ťažký je objektív - toto aspon u mna rozhoduje
Pomoc s výberom objektívu
http://geizhals.at/212802
(ja som ho kúpila pred mesiacom vo Viedni za 395 €)
Vyzerá to veľmi dobre, 461,90 CHF : 1,234 = 347,30 EUR
o udrzatelnosti rozhoduje ako veľmi mláti zrkadlo v tele, či máš BG na foťáku a aký ťažký je objektív - toto aspon u mna rozhoduje
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa