Fórum » Objektívy a filtre

Canon 50/F1.8 EF II objektív

Lau123
2011-11-25 22:56:57+01
Ahojte. Mám objektív 18-55mm. Učím sa fotiť najmä portréty a uvažujem nad 50/F1.8 no najprv by som sa chcela spýtať, či je rozdiel vo fotení dosť badateľný alebo mám radšej šetriť dlhšie a potom si kúpiť lepší? Ak som niečo zabudla spomenúť čo je potrebné tak sa vopred ospravedlňujem. Vopred ďakujem.

Brian
2011-11-25 23:22:34+01
taketo veci by si sa tu nemala pytat uvidis co tu s tebou urobia...
a k tej otazke ano oproti tomu setovemu je to velky rozdiel ked este zoboriem do uvahy ze ten objektiv stoji okolo 100€ co je skoro nic sa to podla mna velmi oplati a to ti povie vela ludi...

denySK
2011-11-25 23:25:48+01
opticky dobry, mechanicky na hovno, zle ostri, ale ostrenie ma zle i drahsi 50/ 1.4...
mal som ho asi 2 mesiace, z 5 fotiek mozno 1 az 2 zaostrene spravne, tak isiel z domu...mozno je to i kusovou variabilitou, ale pochybujem, AF ma proste velku volu

pxls.jpg
2011-11-26 01:09:01+01
príspevok od: Lau123
Ahojte. Mám objektív 18-55mm. Učím sa fotiť najmä portréty a uvažujem nad 50/F1.8 no najprv by som sa chcela spýtať, či je rozdiel vo fotení dosť badateľný alebo mám radšej šetriť dlhšie a potom si kúpiť lepší? Ak som niečo zabudla spomenúť čo je potrebné tak sa vopred ospravedlňujem. Vopred ďakujem.
ano je to velmi vidiet. pri 55mm mas na setaku clonu f/5.6 pricom 50tka ma f/1.8 co je rozdiel vyse troch clonovych cisiel. tvoje fotky s nim budu priestorovejsie - budes si moct vybrat co chces mat ostre a co nie, co sa so setakom skoro ani neda.

ostriaci motorcek je velmi nepresny, budes musiet bud ostrit nepohodlne cez liveview alebo fotit viac fotiek a nasledne zle zaostrene vymazat. hocijaka alternativa ta ale bude stat cez 300 € a tak sa da lahko dojst k nazoru ze za stovku je to skoro ako keby zadarmo.

Gino
2011-11-26 01:25:27+01
dobrý objektív, no volil by som skôr dospelejší EF 85 1.8 USM...

LastHit
2011-11-26 01:38:05+01
ako uz bolo povedane ... za dane peniaze dostanes pekny vystup(bokeh ako-kde), ale mizernu kvalitu spracovania a ostrenia.

za 100e lepsi objektiv pri APS-C na portrety nezozenies. ale pocitaj s tym, ze ta to sklo aj riadne vytrapi. na druhej strane, myslim ze kazdy by si mal prejst aj tym

markato1
2011-11-26 07:41:00+01
príspevok od: LastHit
ako uz bolo povedane ... za dane peniaze dostanes pekny vystup(bokeh ako-kde), ale mizernu kvalitu spracovania a ostrenia.

za 100e lepsi objektiv pri APS-C na portrety nezozenies. ale pocitaj s tym, ze ta to sklo aj riadne vytrapi. na druhej strane, myslim ze kazdy by si mal prejst aj tym
za sto eur je to velmi dobre sklicko,si zaciatocnik na naucenie je to dobra volba ..pouziva ju kopec pokrocilych uzivatelov..vystup je vyborny

Filip Bucher
2011-11-26 08:26:43+01
Odpoviem ti na tvoju konkretnu otazku. bude vidiet rozdiel medzi setakom a 50kou?
Ano bude, "pxls" to uz nacrtol. svetelnost 5,6 a 1,8. Co to pre teba znamena:
- Rozostrenie vsetko pred ostrenym bodom(pravdepodobne vzdy model-ka) a vsetko zanim, krasny bokeh.
-Fotky s rovnakym casom a isom budu mat viac svetla, respektive mozes mat mensie iso alebo dlhsi cas co ti moze pomoct zas ku kvalite fotky alebo umoznit fotit v horsich svetelnych podmienkach.
- Technicka kvalita samozrejme lepsia pri pevnej 50ke ale kupuje sa predovsetkym hlavne kvoli tym vlastnostiama co som pisal predtym.
-Ak chces investovat tak za 100€ dokonca by som povedal ze do 300€ ti urcite ziadny ini kus techniky nepomoze tolko ako pevna 50ka.

sankiakis
ocenenie redakciou 2011-11-26 09:21:34+01
prosim vas co trepete, ano nieje to nijake eLko ani 1.2jka ale za tie prachy nieje o com, fotim s tym vsetko 2 roky a mam odpad kvoli af tak mozno 10% max, a konstrukcne, no a co ze je aky je, ked spadne nema sa v nom aspon co robzit autore temy, nerozmyslaj,kupuj

brki
2011-11-26 09:30:11+01
príspevok od: Filip Bucher
Odpoviem ti na tvoju konkretnu otazku. bude vidiet rozdiel medzi setakom a 50kou?
Ano bude, "pxls" to uz nacrtol. svetelnost 5,6 a 1,8. Co to pre teba znamena:
- Rozostrenie vsetko pred ostrenym bodom(pravdepodobne vzdy model-ka) a vsetko zanim, krasny bokeh.
-Fotky s rovnakym casom a isom budu mat viac svetla, respektive mozes mat mensie iso alebo dlhsi cas co ti moze pomoct zas ku kvalite fotky alebo umoznit fotit v horsich svetelnych podmienkach.
- Technicka kvalita samozrejme lepsia pri pevnej 50ke ale kupuje sa predovsetkym hlavne kvoli tym vlastnostiama co som pisal predtym.
-Ak chces investovat tak za 100€ dokonca by som povedal ze do 300€ ti urcite ziadny ini kus techniky nepomoze tolko ako pevna 50ka.
snap to dostatočne zdôvodnil, dodám:
výborný pomer cena: kvalita, nie je o čom, väčšina canonistov ho má vo výbave...svetelný objektív 1,8 za 100 €...samozrejme, sú aj lepšie objektívy, ale to si musíš priplatiť niekoľkonásobok tej sumy...nepremýšľaj, toto nie je úvaha či 500, alebo 1000 €. Aj keď si časom kúpiš ďalší objektív, tento Ti nesplesnivie, vždy sa k nemu pri nejakých situáciách vrátiš. Ale ako začiatočníčke by som Ti odporučil ešte Tamron 17-50/2,8 či už staršiu verziu bez stabilizácie, alebo novú stabilizovanú. Pomer cena: kvalita tiež výborný.

Filip Bucher
2011-11-26 10:14:05+01
Ten tamron ale ako dalsi objektiv do buducna, nie ako alternativa k tejto 50ke Aby si to zle nepochopila

Mikinvl
2011-11-26 10:28:38+01
Pripojim sa s vlastnou skusenostou .V danej cenovej kategorii nie je nic lepsie ostry od F4 pekny bokeh,plastove spracovanie prijatelne a hodne toho znesie nemusis s nim narabat v rukavickach,AFnieje rychli ale to nebola priorita na to co chces fotit mas casu dost a neviem s tym co pisu ze maju velky odpad kvoly AF ,ja som sa s tym nestretol,mozem vrelo doporucit kym nasetris na L-kovy

denySK
2011-11-26 10:38:39+01
príspevok od: sankiakis
prosim vas co trepete, ano nieje to nijake eLko ani 1.2jka ale za tie prachy nieje o com, fotim s tym vsetko 2 roky a mam odpad kvoli af tak mozno 10% max, a konstrukcne, no a co ze je aky je, ked spadne nema sa v nom aspon co robzit autore temy, nerozmyslaj,kupuj
aj mne pri f4 a viac ostril vcelku presne...ale pri

denySK
2011-11-26 11:11:15+01
ale pri f2.5 a nizsie bolo odpadu nehorazne vela

brki
2011-11-26 11:26:51+01
príspevok od: Filip Bucher
Ten tamron ale ako dalsi objektiv do buducna, nie ako alternativa k tejto 50ke Aby si to zle nepochopila
dobrá pripomienka ...

Cako
ocenenie redakciou 2011-11-26 11:37:09+01
vravite ako 50 zle ostri, ja s nim fotim plochu drahu (motorky) ked su u nas v meste, autoslide aj tento rok idem, budem mat dokonca aj akreditacku a parada oproti setaku... Akurat mohol byt tak aspon 100mm 50 je trocha malo. Ale da sa. Zachytil som vselijake momenty, pady a predstavte si ze boli ostre ...a ked fotim ludi, portrety, mam vzdy stativ a ostrim cez live view takze kazda foto je ostra a ziadny odpad.

Filip Bucher
2011-11-26 11:44:56+01
K tomu ostrenu, rozhodne nepatri k najlepsim na trhu, ale neni tak zle ako ho popisuju, Zacina snim vadsina zaciatocnikov a prechadza nanho skoro vzdy zo setaku. A s pravidla vela odpadu je sposobene prave tym ze su zaciatocnici a nie samotnym sklom. Poviem moju skusenost:
Kupil som si ho mesiac po zrkadlovke. Odpad snad 20 ostrych fotiek so 600. bolo to ale sposobene aj zlym drzanim(triasli sa mi moc ruky), dalej pri f1,8 mas rovinu ostrosti niekolko cm. To znamena ze zaostris na oci prekomponujes a pritom sa posunies o tych par cm. Dnes je 15mesiacov co fotim stymto sklom a mam 200 ostrych fotiek so 600

Filip Bucher
2011-11-26 11:47:08+01
...a vela ludi s tych zaciatocnikov rychlo stohto objektivu preslo na 50mm f1,4 a tento im ostal v pameti ako objektiv s velmi zlym ostrenim.

Napster050
2011-11-26 12:46:02+01
no a čo prvá generácia ? tá je kovová. Ostrí lepšie ? či je to tiež také "hit and miss" ?

dosť nad tou prvou generáciou rozmýšlam, aj ked je drahšia. no ak to ostrí rovnako zle, tak radšej ušetrím

Paulie
2011-11-26 12:54:27+01
príspevok od: Napster050
no a čo prvá generácia ? tá je kovová. Ostrí lepšie ? či je to tiež také "hit and miss" ?

dosť nad tou prvou generáciou rozmýšlam, aj ked je drahšia. no ak to ostrí rovnako zle, tak radšej ušetrím
šetri

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()