Fórum » Objektívy a filtre

NIKON D60 sirokouhly objektiv ?

BRANIEL
BRANIEL 2011-11-29 19:10:52+01
ahoj hladam sirokouhly objektiv na NIKON D60 mam setak nikor 18-55 VR a chcem nieco lepsie.co poviete na SIGMA 10-20 F 4-5,6 DC HSM len neviem co znamena DC HSM ci mi vsetko bude fungovat.hladam nieco okolo 500 euro.najde sa nieco ? dik

SK_8er
2011-11-30 20:39:26+01
príspevok od: diewithme
jasne ze si bol vytoceny, odbili ta uplnou pikovinou.. ked si ju skusal na tolkych telach, a prejavoval sa rovnako, urcite zadrhel bol v objektive. S novym fotakom sa nic nevyriesilo, iba zakrylo.. Chyba vsak ostala a moze byt napr. na skodu ked objektiv budes predavat..
Ja som nedavno kupil Sigmu 85 f1.4, hned po par foto som si nevsimol ziadne problemy v ostreni, no ked som siel robit jednu akciu pre kamarata s priatelkou a spravil asi 300 zaberov tak sa mi jednoznacne prejavil front focus. Ked som sa to snazil vyriesit fine tuningom tak na kratku vzdialenostt (1-2 m) som to nastavil presne ale pri dlhsich zaostrenych vzdialenostiach (6-10 m) mi z toho vznikal strasny backfocus a naopak ked som to nastavil na dlhsiu vzdialenost, tak na blizko to bolo zle. Preto sa cudujem ze ty to mas ok ked navyse mas aj zoom.
Serinkal som sa s tym tyzden a nakoniec som to poslal v ramci zaruky do firmy Booft - ktora je zmluvnym partnerom dovozcu Dynax a bezplatne mi to nastavili. Bohuzial to napriek tomu nie je dostacujuco korektne, stale ostal frontfocus (i ked o dost mensi) . Takze dnes po komunikacii som im to poslal znovu, su o nich vseobecne dobre referencie, nepochybujem ze si s tym daju rady. Pytal som sa aj ci uz bol pripad kokretne Sigmi 85 1.4 ze sa nepodarilo nastavit, a povedali mi ze nie.. Objektiv si v kazdom pripade chcem nechat, je to pecka. Co je zaostrene, je super!!

PS. aj moj objektiv bol skusany na dalsich telach (D90,D7000) a spraval sa na chlp rovnako ako na mojom, to len na margo keby chcel niekto argumentovat ze chyba je v mojom fotaku. Okrem toho nemam " af problem" so ziadnym inym (ci tamron,nikon,tokina) objektivom.
no u mna je ten problem ze ja mam prave zaruku nie v tom dynaxe ale v hame ....
sigmu nebudem este asi dost dlhu chvilu predavat,to az keby som siel na fullframe a to sa nechystam este ani zdaleka, kazdopadne by som to uviedol aj v popise a upozornil kupujuceho ze treba doladit v tele alebo servis. Ale jak vravim predavat nejdem, mam ten objektiv rad :-P

a problem som mal aj ja ze som fotil nastastie len pre seba vtedy akciu a vsetky snimky neostre ... katastrofa uplna

teraz mam ale novy problem, dosla mi z japonska 80-200fka Dcko a tento objektiv ma tiez problem s nepresnostou hlavne na 200mm tak sa s tym snazim prave daco robit lebo aj tento moj kusok to ma ... ale ratal som s tym, len mi to ani na tele nejde dajako doladit... idem sa s tym este trapit

diewithme
2011-11-30 21:00:53+01
príspevok od: SK_8er
no u mna je ten problem ze ja mam prave zaruku nie v tom dynaxe ale v hame ....
sigmu nebudem este asi dost dlhu chvilu predavat,to az keby som siel na fullframe a to sa nechystam este ani zdaleka, kazdopadne by som to uviedol aj v popise a upozornil kupujuceho ze treba doladit v tele alebo servis. Ale jak vravim predavat nejdem, mam ten objektiv rad :-P

a problem som mal aj ja ze som fotil nastastie len pre seba vtedy akciu a vsetky snimky neostre ... katastrofa uplna

teraz mam ale novy problem, dosla mi z japonska 80-200fka Dcko a tento objektiv ma tiez problem s nepresnostou hlavne na 200mm tak sa s tym snazim prave daco robit lebo aj tento moj kusok to ma ... ale ratal som s tym, len mi to ani na tele nejde dajako doladit... idem sa s tym este trapit
ok, dolezite ze si ty spokojny. mozno ho ani nakoniec nepredas, budes mat o niekolko rokov vintage kúsok

No ten Nikon neviem ci doladis.. a servis na taketo mozno nemecko, alebo japan...

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()