Fórum » Objektívy a filtre

Nikkor 50 1,8D

mackousko2
2011-12-07 17:16:59+01
Vazeni diskutujuci,
kedze som si zakupil uvedeny objektiv k d90 pri vystupoch z nizkej clony (1,8-2,8) je evidentne vidiet zosvetlene casti v rohoch na fotke (na prilozenej vlavo dole, fotene so stativom)). A teda teraz neviem ci ide o opticku vadu resp. o vadny kus.
Mozte sa prosim k tomu vijadrit.
Dakujem

staleusmiaty
2011-12-07 17:42:13+01
Ja by som to išiel reklamovať.

attilaSK
2011-12-07 17:57:22+01
Mozno je to len svetlom z okna.

bubu1687
2011-12-07 18:08:07+01
skus nam dat inu foto bo toto je naozaj ako od okna

DropDead
2011-12-07 18:50:26+01
všetci poďme reklamovať...ale nie...toto je iný problém možno že len preostrilo na niečo vedľa (na inú farbu) a upravilo meranie expozície, takže ak to nie je so statívom behom pár minút vyfotené, tak sa netreba báť

tester82
2011-12-07 19:18:35+01
chlapci, chlapci daj globus prec vyfot znovu a uvidis co to spravi ....

Shooter
2011-12-07 19:46:22+01
príspevok od: tester82
žeby prasiatko?

bubu1687
2011-12-07 19:57:54+01
príspevok od: tester82
ja som neni chlapec D:

tester82
2011-12-07 20:00:46+01
príspevok od: Shooter
žeby prasiatko?

da sa to i tak nazvat, ale je jasne ze je to tym oknom

"globus bol mala provokacia" iked ma zarucene leskly povrch ..

keko
2011-12-07 21:06:50+01
Ide o jeden z najostrejsich objektivov od sp. Nikon. Myslim, ze to treba vyuzit a nie hladat na nom chyby.

mackousko2
2011-12-08 08:09:53+01
ďakujem za príspevky,
pred cca. rokom som používal systém Pentax na ktorom som mal nasadený pancolar CZJ 50 1,8 a mam pocit že tie výstupy boli jednak ostrejšie (je to asi stabilizátorom v tele) a buket fotky bol o niečom inom ako z nikkoru.(len to manuálne ostrenie, záchytné).

Uvedený nikkor 50 1,8 D som si zakúpil v Košiciach 6.12. (nebudem menovat) z dôvodu využitia nízkej clony a teda Vám posielam ešte iné fotografie kde som to zbadal. Chcel by som to dnes poriešiť nakoľko som to kupoval cez net ale pre vyzdvihnutie som bol preto v predajni. Predavača som upozornil, že to dúfam nie je použitý kus, ale po rozbalení tipujem že to niekto mal (zabalené divne, bol zatočený mikrotén v čom bol objektív.)

Všimnite si prosím taký opar po stranách na ležatej fotke, bezprostredne spravenej po druhej.

Prosím o Váš názor. Dnes to chcem riešiť.Ďakujjjjjjeeeeeeeeeeeeeem.
mackousko2

Marek Janicko
2011-12-08 08:44:15+01
To balenie nieje divne. To je standardne. Presli mi rukou 3 cisto nove 50tky a rovnake balenie. Ved co by si cakal za 100 eur. Za tu cenu by to mali predavat, ako rohliky v drevenom boxe.

JOK3R
2011-12-08 09:03:54+01
príspevok od: mackousko2
ďakujem za príspevky,
pred cca. rokom som používal systém Pentax na ktorom som mal nasadený pancolar CZJ 50 1,8 a mam pocit že tie výstupy boli jednak ostrejšie (je to asi stabilizátorom v tele) a buket fotky bol o niečom inom ako z nikkoru.(len to manuálne ostrenie, záchytné).

Uvedený nikkor 50 1,8 D som si zakúpil v Košiciach 6.12. (nebudem menovat) z dôvodu využitia nízkej clony a teda Vám posielam ešte iné fotografie kde som to zbadal. Chcel by som to dnes poriešiť nakoľko som to kupoval cez net ale pre vyzdvihnutie som bol preto v predajni. Predavača som upozornil, že to dúfam nie je použitý kus, ale po rozbalení tipujem že to niekto mal (zabalené divne, bol zatočený mikrotén v čom bol objektív.)

Všimnite si prosím taký opar po stranách na ležatej fotke, bezprostredne spravenej po druhej.

mackousko2
Buket fotky, ty tie fotky čucháš a ješ?

V prvom rade začni s tou 50tko fotiť normálnymi časmi, hádam nečakáš že pri čase 1/25 budeš mať ostré fotky

Pri tých prvých fotkách s glóbusom nevidím žiadny problém, keby ľudia venovali svoj čas radšej do fotenia namiesto riešenia nezmyselných vecí.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-12-08 09:06:19+01
príspevok od: mackousko2
ďakujem za príspevky,

mackousko2
však tam máš všade protisvetlo! je to obyčajný závoj, kup si slnečnú clonu, ja som mal na nom takú gumenú, no a tento objektív je v protisvetle čudný, mne robil pri fotení v atase a bielom vyplesknutom pozadí v strede fialový kruh zase, ale takéto mlieko sa dá pekne využiť.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()