Fórum » Objektívy a filtre

SIgma 12-24 a Cokin, možné?

warmaniac
2011-12-25 10:39:48+01
Zdravím vás,

chcel by som sa vás opýtať, je možné použiť cokin set, alebo niečo podobné na Sigme 12-24 ( http://www.photozone.de/Reviews/310-sigma-af-12-24mm-f45-56-ex-hsm-dg-lab-test-report--review )

chcel by som ho použiť na prechodové filtre.... keďže na samotné telo to nejde montovať nejaký filter, jedine na tú kruhovú clonu, lenže sa stretám len s problémom... kúpil som si aj UV pre ultra wide širokáče len 3mm a chytá mi ho proste po rohoch, je aj nejaký iný spôsob ako uchytiť tento cokin ako len našróbovaním ? V tejto oblasti som úplný amatér, tak by som bol vďačný za rady.

Ďaukujem veľmi pekne a mimochodom, Šťastné a Veselé !

Paulie
2011-12-25 11:06:13+01
UV ti je na dve veci ak počas fotenia nelietajú kamene. Na štvorcové sa dá vyrobiť držiak na kolene http://www.benjacobsenphoto.com/2010/gear/filters-for-lenses-that-cant-take-filters/

calimero
2011-12-25 11:19:47+01
príspevok od: warmaniac
Zdravím vás,

chcel by som sa vás opýtať, je možné použiť cokin set, alebo niečo podobné na Sigme 12-24 ( http://www.photozone.de/Reviews/310-sigma-af-12-24mm-f45-56-ex-hsm-dg-lab-test-report--review )

chcel by som ho použiť na prechodové filtre.... keďže na samotné telo to nejde montovať nejaký filter, jedine na tú kruhovú clonu, lenže sa stretám len s problémom... kúpil som si aj UV pre ultra wide širokáče len 3mm a chytá mi ho proste po rohoch, je aj nejaký iný spôsob ako uchytiť tento cokin ako len našróbovaním ? V tejto oblasti som úplný amatér, tak by som bol vďačný za rady.

Ďaukujem veľmi pekne a mimochodom, Šťastné a Veselé !
Nepíšeš, na akom tele používaš objektív (full frame alebo APS-C). Na APS-C to vidím tak akurát na 100mm filtre (Z-Pro). Na full frame bude pravdepodobne problém aj so 120mm filtrami (X-Pro).

Paulie
2011-12-25 11:24:32+01
príspevok od: calimero
Nepíšeš, na akom tele používaš objektív (full frame alebo APS-C). Na APS-C to vidím tak akurát na 100mm filtre (Z-Pro). Na full frame bude pravdepodobne problém aj so 120mm filtrami (X-Pro).
Canón 600D

warmaniac
2011-12-25 12:16:40+01
jj presne APS-C canon 600D, ale tam je problém že tam na uchytenie hocičoho slúži len tá vyberateľná nasúvacia slnečná clona... a tú vstavanú flower neuchytím absoultne nič . Na tej slnečnej clone niesú zvonku závity...

calimero
2011-12-25 12:55:06+01
príspevok od: warmaniac
jj presne APS-C canon 600D, ale tam je problém že tam na uchytenie hocičoho slúži len tá vyberateľná nasúvacia slnečná clona... a tú vstavanú flower neuchytím absoultne nič . Na tej slnečnej clone niesú zvonku závity...
Tá vysúvacia okrúhla clona by mala mať priemer 82mm, ale ak ti tam vinetuje aj 3mm UV filter, riešenie vidím len v 100mm širokom prechoďáku, ktorý rukou pridržíš pred objektívom.

psykora2
2011-12-25 13:34:22+01
da sa vymysliet svojpomocna uprava, ja som napr. jedneho casu pouzival magneticku pasku nalepenu na krajoch filtra na upravenom cokin drziaku(bol zvacseny na priemer objektivu), ktory mal tiez nalepenu tuto pasku a bolo to celkom rychle a ucinne, momentalne ale pouzivam len kruhovy skleneny prechodak so soft prechodom

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()