Zdravím, tak po novom roku som sa teda rozhodol kupit L-ko ako náhradu za moj C 70-300 is USM. Cielom je fotenie WIld a chcel by som to na 1000D. Výber som zúžil na 4 objektívy dva zoomi a dva pevne. [b]canon 400 5.6 L - (cca 1300 z bazaru 1000E), - dobre ohnisko, slabsia svetelnost, teda bez TC a bez IS co je pri mojom slbsom tele 1000D miernou ,,nebyhodou,,
Canon 300 f4 (1300 z bazaru 1000E), dobra optická kvalita, mensi rozsah ale moznost pouzitia TC, IS, lepsia svetelnost
Canon 100-400 L is usm (1400E z bazaru 1000E), slabsia svetelnost, bez TC ale IS, dobrý riozsah a nevyhodou je ze sa meni jeho dlzka...teda moznost problemu s prachom...
Poprosim o rady, ide mi hlavne o ostrost a kresbu, zatial sa mi hlavne kvalitou, cenou a rozsahom najviac paci ta sigma aj recenzie su na nu dobre.... je utesnena ma is, a f4 v celom rozsahu ale je to Sigma cize tu uz bazar neprichadza do uvahy...mate niekto skusenosti s tymito objektívmi?... dakujem za rady a postrehy k nim... prajem príjemný deň.
vdaka karol pozriem to len mi ide o to ze to chcem na 1000D ktora ma svoje muchy najma co sa tyka nizkeho pouzitelneho ISA a umeleho bajonetu...pocul som aj nazor ze velky obketiv moze vytrhnut bajonet (ak sa to tak da nazvat aj na tele) z objektivu....takze ide mi o nazor vhodnoti ma moje slabucke telo... dik...
vdaka karol pozriem to len mi ide o to ze to chcem na 1000D ktora ma svoje muchy najma co sa tyka nizkeho pouzitelneho ISA a umeleho bajonetu...pocul som aj nazor ze velky obketiv moze vytrhnut bajonet (ak sa to tak da nazvat aj na tele) z objektivu....takze ide mi o nazor vhodnoti ma moje slabucke telo... dik...
Najtazsia vec pre fotografa je priznat si, ze nema na techniku, ktora je pre tento zaner nutna. Niektore odpovede nenajdes na www.ephoto.sk, ale na www.kdezobratpeniaze.sk
pevne sklo je lepsie,zoomove univerzalnejsie,pokial to chces iba na wild,tak 400 5.6L,ako druhu variantu by som volil 300 4L..s pouzitim tc 1.4 dosiahnes slusne ohnisko a mas navyse uz univerzalnejsi objektiv ako tretiu variantu to co pisal BRODOZZ . Pokial chces objektiv aj do mesta na akcie,ci turistiku,tak radsej zoom a aj tu by som dal prednost originalu od canonu.ta sigma tiez nevyzera zle asi dvakrat som ju videl a skusil par foto,chybu neurobis ani s nou,ale je to posledna alternativa z tohto tu
Najtazsia vec pre fotografa je priznat si, ze nema na techniku, ktora je pre tento zaner nutna. Niektore odpovede nenajdes na www.ephoto.sk, ale na www.kdezobratpeniaze.sk
Karol mas pravdu...je to jasne ale kazdy musi nejako zacat a neverim ze vsetci Wild fotografy zacinali s technikou za 1OOOcky eur... ci???
Karol mas pravdu...je to jasne ale kazdy musi nejako zacat a neverim ze vsetci Wild fotografy zacinali s technikou za 1OOOcky eur... ci???
No vacsinou nezacinaly. Postupily k tomu po rokoch. Mne trvalo 15 rokov, kym som si zaobstaral aspon zaklad pre Wildlife. Do niektorych zanrov sa len tazko pusta. Treba trpezlivost.
ja dodnes fotim na lacny 75-300 nestazujem sa..kazdy ma svoje priority..viem ze lepsie sklo by mi bodlo,ale najskor si kupim co potrebujem a potom veci na zabavku
No vacsinou nezacinaly. Postupily k tomu po rokoch. Mne trvalo 15 rokov, kym som si zaobstaral aspon zaklad pre Wildlife. Do niektorych zanrov sa len tazko pusta. Treba trpezlivost.
vsak ano eraz mam 70-300is USM... ale na 300 je to blato aj ked priclonim neviem ci je to len moj kus taky alebo neviem lebo som s nim videl aj celkom pouzitelne fotky no mne sa to nepodarilo celkom... jasne budem trpezlivy...len je to moj sen fotit nieco taketo..moj vzor je bence mate....mladucky a to co robi je skvele...
Ahoj. Možno to bude úplne mimo tvoj zámer, ale za pozretie nič nedáš http://www.naturephoto.cz/fototechnika/objektivy/78-canon-ef-200mm-f-2-8-l-usm.html
Takže výber som zúžil na posledné dve varianty... 300mm a 400mm cena je približne rovnaká
pre tristovku je plusom lepsia svetelnost a IS teda dá sa ňou z ruky za horších svetelnýc podmienok, a zároveň je to pri tele 1000D výhodou keďze tento model je pouzitelný max. do ISO 400, v budúcnosti možnosť použitia TC 1,4
na druhej strane 400mm je podľa všetkého rýchlejšia, a má plus 100mm čo je pri fotení wild a hlavne vtákov výhodou, fotiť bude ale treba prevažne so statívom, čo na jednej strane nie je až taký veľký problém... no keď človek natrafí na zver, statív a jeho príprava može byt trosku nevýhodou
A teď Babo raď..., poprosil by som skúsenejších fotografou wild o radu.... či čo je vhodnejšie 300 alebo 400 a ako by to riešili vzhľadom na okolnosti akou je hlavne slabšie telo.... zatial mi to vychádza na 300 má potom aj viacstranné využitie nie len na wild.... ale samozrejme ide mi o fotenie wild prednostne... ostatok tak mozno 2-3x do roka.... Ďakujem pekne....
Canon Vs. Sigma na 1000D
[b]canon 400 5.6 L - (cca 1300 z bazaru 1000E), - dobre ohnisko, slabsia svetelnost, teda bez TC a bez IS co je pri mojom slbsom tele 1000D miernou ,,nebyhodou,,
Sigma 100-300 f4 - ( 1200E ) podla vsetkého vynikajuca optická kvalita, premenlive ohnisko, IS, moznost pouzitia TC
Canon 300 f4 (1300 z bazaru 1000E), dobra optická kvalita, mensi rozsah ale moznost pouzitia TC, IS, lepsia svetelnost
Canon 100-400 L is usm (1400E z bazaru 1000E), slabsia svetelnost, bez TC ale IS, dobrý riozsah a nevyhodou je ze sa meni jeho dlzka...teda moznost problemu s prachom...
Poprosim o rady, ide mi hlavne o ostrost a kresbu, zatial sa mi hlavne kvalitou, cenou a rozsahom najviac paci ta sigma aj recenzie su na nu dobre.... je utesnena ma is, a f4 v celom rozsahu ale je to Sigma cize tu uz bazar neprichadza do uvahy...mate niekto skusenosti s tymito objektívmi?... dakujem za rady a postrehy k nim... prajem príjemný deň.
Toto by malo stacit, vratane diskusie.
Toto by malo stacit, vratane diskusie.
ako tretiu variantu to co pisal BRODOZZ .
Pokial chces objektiv aj do mesta na akcie,ci turistiku,tak radsej zoom a aj tu by som dal prednost originalu od canonu.ta sigma tiez nevyzera zle asi dvakrat som ju videl a skusil par foto,chybu neurobis ani s nou,ale je to posledna alternativa z tohto tu
jasne budem trpezlivy...len je to moj sen fotit nieco taketo..moj vzor je bence mate....mladucky a to co robi je skvele...
http://www.naturephoto.cz/fototechnika/objektivy/78-canon-ef-200mm-f-2-8-l-usm.html
300mm a 400mm cena je približne rovnaká
pre tristovku je plusom lepsia svetelnost a IS teda dá sa ňou z ruky za horších svetelnýc podmienok, a zároveň je to pri tele 1000D výhodou keďze tento model je pouzitelný max. do ISO 400, v budúcnosti možnosť použitia TC 1,4
na druhej strane 400mm je podľa všetkého rýchlejšia, a má plus 100mm čo je pri fotení wild a hlavne vtákov výhodou, fotiť bude ale treba prevažne so statívom, čo na jednej strane nie je až taký veľký problém... no keď človek natrafí na zver, statív a jeho príprava može byt trosku nevýhodou
A teď Babo raď..., poprosil by som skúsenejších fotografou wild o radu.... či čo je vhodnejšie 300 alebo 400 a ako by to riešili vzhľadom na okolnosti akou je hlavne slabšie telo.... zatial mi to vychádza na 300 má potom aj viacstranné využitie nie len na wild.... ale samozrejme ide mi o fotenie wild prednostne... ostatok tak mozno 2-3x do roka.... Ďakujem pekne....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa