Fórum » Objektívy a filtre

objektiv M42 cena ?

ViktorSK
2012-01-18 18:59:58+01
Chcel by som sa poradit ohladne ceny za objektiv.
Je to "Pancolar Carl Zeiss 1,8/50 (M42) .

http://forum.mflenses.com/userpix/201011/3610_CZJ_Pancolar_50_18_007_1.jpg

Vobec nemam aku cenu mam napisat do inzeratu
aby som nepredal pod cenu alebo aby som nepytal
vela a nik sa neozve.

Dakujem za odpoved

bear
- moderator
2012-01-18 20:05:01+01
Na zistenie trhovej ceny celkom dobre funguje ebay, daju sa tam vyhladavat ukoncene aukcie. Napriklad:
http://www.ebay.de/csc/i.html?_nkw=Pancolar+Carl+Zeiss+1%2C8%2F50&rt=nc&LH_Complete=1&_dmpt=DE_Foto_Camcorder_Objektive&_fln=1&_trksid=p3286.c0.m283

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-01-18 20:18:27+01
eBay je fajn, ale Slovensko je Slovensko. Ceny takehoto tovaru byvaju u nas o dost nizsie, nez vo svete.

markato1
2012-01-18 20:39:05+01
aj tak najdolezitejsie je ci na ponukany tovar natrafi spravny clovek..cena moze byt dobra,ale aj tak mozes dlho predavat,boom manualnych objektivov zase uticha..

keko
2012-01-18 20:49:11+01
príspevok od: ViktorSK
Chcel by som sa poradit ohladne ceny za objektiv.
Je to "Pancolar Carl Zeiss 1,8/50 (M42) .

http://forum.mflenses.com/userpix/201011/3610_CZJ_Pancolar_50_18_007_1.jpg

Vobec nemam aku cenu mam napisat do inzeratu
aby som nepredal pod cenu alebo aby som nepytal
vela a nik sa neozve.

Dakujem za odpoved
Smutne ... Chyba ti na najomne? Alebo preco ho chces predat? Viem o celych fotoaparatoch s ovela lepsimim objektivom za 100 EUR v bazare sa na ne nik ani neopyta.
Takze ak ho chces predat rychlo, zacni na 30-tich EUR, za mesiac skus znizit cenu o 5 EUR, o dalsi zas o 5 a tak.
Na druhej strane, ak je to pozostalost, nechaj ho niekde v krabici a 20 rokov ta mozno inak potesi.

ViktorSK
2012-01-18 22:06:37+01
príspevok od: keko
Smutne ... Chyba ti na najomne? Alebo preco ho chces predat? Viem o celych fotoaparatoch s ovela lepsimim objektivom za 100 EUR v bazare sa na ne nik ani neopyta.
Takze ak ho chces predat rychlo, zacni na 30-tich EUR, za mesiac skus znizit cenu o 5 EUR, o dalsi zas o 5 a tak.
Na druhej strane, ak je to pozostalost, nechaj ho niekde v krabici a 20 rokov ta mozno inak potesi.
Na najomne mi chvalabohu nechyba ale je to sucast fotoaparatu Practica LTL 3 + Blesk Sicor ,
hodnu dobu mi to tu stoji a kedze niesom nejaky profi fotograf tak mi to tu len zbytocne stoji.
Pravdepodobne objektiv kupi znamy za 40€ ale zatial to nieje iste, mozno sa podari predat aj zvysok.
Ako to myslis ze ma inak potesi o 20r. ako starozitnost ?

Iygor
2012-01-18 22:24:54+01
odkial si? zaujem by bol ale len osobne....napiš mail.

atlantel
2012-01-19 02:06:43+01
Ja som Pancolar 50/1.8 cervene MC, vo vynikajucom stave predal do Ciech za 600 CZK a celkom to trvalo... Ak ti dakto dava 40 eciek, ani nevahaj. Ono ich je relativne vela v obehu. Ebay nie je veru dobrou napovedou na slovensky bazarovy predaj.

rbr69
2012-01-19 08:46:03+01
tak ako pise Karol, ebay cenu by som neporovnaval ... skus pozriet sem na paladix, je tam toho dost, dokonca aj dotazy na kupu tohto skla, mozno vyhandlujes do Ciech
http://www.paladix.cz/bazar/index.php?q=pancolar

keko
2012-01-19 10:46:34+01
príspevok od: ViktorSK
Na najomne mi chvalabohu nechyba ale je to sucast fotoaparatu Practica LTL 3 + Blesk Sicor ,
hodnu dobu mi to tu stoji a kedze niesom nejaky profi fotograf tak mi to tu len zbytocne stoji.
Pravdepodobne objektiv kupi znamy za 40€ ale zatial to nieje iste, mozno sa podari predat aj zvysok.
Ako to myslis ze ma inak potesi o 20r. ako starozitnost ?
Nepisal som, ze ta to o 20 r. potesi ako starozitnost.
Ten objektiv uz ma cca 50 rokov, takze uz starozitnostou nejaky ten piatok bude. Ale ty budes mat viac rokov a iny pohlad na svet. Objektv ti pripomenie casy, kedy si dokazal s kamaratmi prehyrit celu noc ...
Je taky objeltiv z NDR, vola sa Flektogon. To je znacka sirokouhlych objektiviov. Tam by sa nasiel urcite zaujem, vzhaldom k tomu, ze Pentaxy sirokace su hodne drahe. Alebo Sonnar, teleobjektiv. Podobny pripad. Ale ked zakaldak (aspon na Nikon) stoji 100 EUR (bez DPH) uplne novy, tam niet priestoru pre Pancolary velmi nie je. Aj ked s Practicou spolu je to zase ina vec, namet na premyslanie pre nejakeho postLomistu.
Rada: nechaj si aparatik s objektivom pre dorastajuceho syna. V case, ked naprosta vacsina predanych aparatov je digital s cenou okolo 90 EUR bude analogova Practica vybornym predmetom zaujmu maleho cloveka s vlastnou hlavou a snahou odlisit sa. Mozno nebude EMO, mozno bude analogovy fotograf

tomatito
ocenenie redakciou 2012-01-19 12:08:46+01
príspevok od: Karol Srnec
eBay je fajn, ale Slovensko je Slovensko. Ceny takehoto tovaru byvaju u nas o dost nizsie, nez vo svete.
sranda...presne toto sme minule rozoberali s kamosom..ale presne opacne..na ebay zozenies lacno a na slovensku draho..napriklad kamos predal svoju 40D za nejakych 430 euro...tuto v uk sa da zohnat na ebay 40d za 300 libier co je nejak 330 euro..a tak by sme mohli pokracovat...stastny to slovensky predajca ze slovensky kupca casto krat nepozna ebay alebo ma z neho strach..hned by isly ceny na sk dole co sa tyka bazarov ale zase sa mozno oplati tu kupit a tam predat..aj ked zaplatim postovne stale zarobim...

denySK
2012-01-19 12:34:13+01
príspevok od: tomatito
sranda...presne toto sme minule rozoberali s kamosom..ale presne opacne..na ebay zozenies lacno a na slovensku draho..napriklad kamos predal svoju 40D za nejakych 430 euro...tuto v uk sa da zohnat na ebay 40d za 300 libier co je nejak 330 euro..a tak by sme mohli pokracovat...stastny to slovensky predajca ze slovensky kupca casto krat nepozna ebay alebo ma z neho strach..hned by isly ceny na sk dole co sa tyka bazarov ale zase sa mozno oplati tu kupit a tam predat..aj ked zaplatim postovne stale zarobim...
300 libier je 360€ a ked platis cez paypal tak este o trochu viac (lebo maju všivavý kurz)

rbr69
2012-01-19 12:38:05+01
co sa tyka m42 skiel, tak mnohe su na ebay predrazene, lebo sa pocita so zaujmom niektorych zberatelova ich zberatelskou hodnotou ... z internet for a skusenosti inych sa mozno docitat, ze vaecsinou su ani tie zberatelske kusky nie takymi zazrakmi, tie kvalitnejsie kusky na ebay nekoluju ... skor je dobre kupit v SK a CZ od niekoho, kto upratuje doma skrinu a ani nevie co ma doma dobre po tatovi ... inak odhliadnuc od m42 skiel, ostatne veci ako spominas, ano, ebay je vyborny zdroj

tomatito
ocenenie redakciou 2012-01-19 14:08:47+01
príspevok od: denySK
300 libier je 360€ a ked platis cez paypal tak este o trochu viac (lebo maju všivavý kurz)
fiiha stupol kurz?? dobreee

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-01-19 15:43:09+01
Nizke ceny platia pre filmove aparaty a stare objektivy. Zaujem na SLovensku je maly. Zberatelstvo prakticky nexistuje, fotakov a objektivov je dost. Zaujem je mensi ako ponuka a to sa odraza v nizkych cenach.

denySK
2012-01-19 19:15:55+01
fiiha stupol kurz?? dobreee
hej hej ale voci ceskej korune zas posilnil z 24 na 25,5 takze sa oplati z Ciech momentalne nakupovat

tomatito
ocenenie redakciou 2012-01-19 23:37:30+01
príspevok od: denySK
hej hej ale voci ceskej korune zas posilnil z 24 na 25,5 takze sa oplati z Ciech momentalne nakupovat
ja ked som bol naposledy na sk tak kurz bol 1.1 cize napriklad za 400 libier som dostal 440 euro a bolo...

rica
2012-02-01 16:08:07+01
Nechcem nové vlákno, tak to pichnem sem: máte prosím niekto skúsenosti s Pentacon Prakticar 28/2,8 ? Ostrosť kresba farby... Šiel by na EOS 30D. Dopredu vďaka za postrehy.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()