Fórum » Objektívy a filtre

poskodeny objektiv?

legolas380
2012-02-02 17:09:40+01
caute. objednal som si cez ebay objektiv z nemecka. a toto je moj problem
http://imageshack.us/f/7/dsc00295kj.jpg/
neviem ale ked sa nan kukam cez svetlo, tak sa mi zda ako by to tam bolo prasknute, nie som si ale isty. co som fotil fotky tak nie su nejak farebne zle ale nemozem spravit nerozmazanu fotku. myslite si ze to moze mat nejaky vplyv na fotografie? resp. ako by ste mi to odporucali riesit?

robon
2012-02-02 17:50:25+01
príspevok od: legolas380
neviem ale ked sa nan kukam cez svetlo, tak sa mi zda ako by to tam bolo prasknute, nie som si ale isty. co som fotil fotky tak nie su nejak farebne zle ale nemozem spravit nerozmazanu fotku. myslite si ze to moze mat nejaky vplyv na fotografie? resp. ako by ste mi to odporucali riesit?
tak sa mi zdá že ne ten objektív buď pôsobili organické rozpúšťadlá alebo bol vystavený priamemu slnečnému lúču do stredu šošovky - to "dúhové" sfarbenie (spôsobuje difrakciu-rozptyl svetla to spôsobuje neostré fotky) skla je chyba vrstiev. Všetky fotky budú neostré v automatickom režime ostrenia, treba vyskúšať manuálne. Svetlo rozptýlené za prednou čočkou smerom do vnútra objektívu nevie dopadnúť v jednej rovine na snímač.

robon
2012-02-02 17:52:28+01
osobne riešim objektívy len cez dôveryhodné internetové obchody aj keď zaplatím viac, reklamovať alebo dať nový objektív do servisu mimo SK je na mesiace a úprimne od srdca povedané asi by ma jeblo.

legolas380
2012-02-02 18:17:56+01
hm tak to je moc zle.
este aj toto je horsie
http://imageshack.us/photo/my-images/715/dsc00300fs.jpg/
dalo by sa to nejak vymenit? co by to mohlo stat?
je to minolta beercan 75-300

tomatito
ocenenie redakciou 2012-02-02 18:36:28+01
kupil si objektiv z ebay ako poskodeny? ak nie tak dat predajcovi negativny feedback ak to nespomenul v popise a kontaktovat ho ze chces prachy naspet ze predava pokazene sklo ktore prezentuje ako neposkodene..ak to s nim nepojde obrat sa na ebay..ak si zaplatil do 500 libier tak nebudes mat problem..ebay je dost bezpecny v tomto smere..sam tam uz dlho fungujem a riesil som kopu problemov..

transporti686
2012-02-02 18:52:53+01
hm tak to je moc zle.
este aj toto je horsie
v prvom rade by som kontaktoval predajcu, môže sa zdať, že to nič nevyrieši, ale na ebayi je dosť predajcov, ktorí ak má pozitívny feedback a záleží mu na ňom tak si ho len tak pokaziť nedá a problém riešiť bude, problém však môže byť, ak ho predával a možno o vade nevedel, sú aj taký čo občas nejaký objektív predajú a nevedia posúdiť, či je v poriadku, určite by som ho kontaktoval a poslal mu prípadne fotky, čo je za problém a pokiaľ by to nešlo cez neho tak potom ebay, deklarovať problém a dožadovať sa refundácie, refundácia cez ebay je bežná vec, pokiaľ samozrejme má predávajúci peniaze na účte a je z čoho refundovať, ebay cez paypal mu môže siahnúť na jeho peniaze

transporti686
2012-02-02 18:56:13+01
hm tak to je moc zle.
este aj toto je horsie
keď si kupoval objektív, nebola tam fotka predného členu, fotky sa často dávajú pri predaji, bol takýto stav aj tam? alebo to nebolo vidieť?

legolas380
2012-02-02 19:04:12+01
príspevok od: transporti686
keď si kupoval objektív, nebola tam fotka predného členu, fotky sa často dávajú pri predaji, bol takýto stav aj tam? alebo to nebolo vidieť?
nebolo to vidiet z fotiek. skoda. ja by som ten objektiv chcel. ale neviete nahodou co by stala ta oprava? (kazdopadne idem mu napisato chce riesit ako t)

legolas380
2012-02-02 19:04:49+01
*ako to chce riesit

transporti686
2012-02-02 19:10:13+01
nebolo to vidiet z fotiek. skoda. ja by som ten objektiv chcel. ale neviete nahodou co by stala ta oprava? (kazdopadne idem mu napisato chce riesit ako t)
oprava asi lacná nebude, ak by si našiel niekde ten istý objektív s dobrý predným členom za pár šupov tak by to možno zmysel malo, otázkou však je, či treba rozobrať celý objektív aby si vymenil predný člen alebo sa dá dostať k nemu z prednej strany, raz som rozoberal jeden zoom canon a dalo sa veľmi jednoducho dostať k výmene predného členu z prednej strany ale nemusia to mať takto všetky objektívy, ale neviem, či ti to za to stojí, najprv by som to riešil ako som ti napísal a až v krajnom prípade by som hľadal riešenia ako to vymeniť, ak predajca predával nepoškodený objektív musíš ho dostať nepoškodený-toto je vada, ktorá ja výrazne viditeľná a nie je možné je len tak prehliadnúť, otázkou ešte je či vada nemohla nastať napr. pri preprave, fotky pri predaji mohli byť fotené z iného uhla a vidieť to nemuselo byť, to môže byť tiež pravda....

transporti686
2012-02-02 19:22:09+01
*ako to chce riesit
ked nakupujem na ebayi samozrejme pozeram aj na ceny, no uprednostním radšej o niečo drahšiu vec od predajcu, ktorý ma výborný feedback, samozrejme ak predal napr. v poslednom roku tisícky položiek a ma tam napr. dva negative feedback tak sa vôbec nevzrušujem lebo pri takom množstve predajov sa môže stať a niekedy tie negative feedback môže byť aj skreslené, lebo sa niekto rozohní, že čakal niečo iné alebo že to bude lepšie atď, ale základ je pozerať sa aj na toto, hovorí to o predajcovi veľa

legolas380
2012-02-02 19:57:47+01
inak aka musi byt rychlost uzavierky aby nebol obraz rozmazany(pri 300mm). mozno sa moc trasiem tak aj preto je rozmazany.
toto som fotil z ruky- tam mohli byt uzavierky cca 1/60, mam slt A35(zabudovany stabilizator)
http://imageshack.us/photo/my-images/32/dsc00303gv.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/862/dsc00289ls.jpg/

a toto som fotil ked som ho nechal polozeny na stole, nastavena automatika a blesk
http://imageshack.us/photo/my-images/638/dsc00302d.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/809/dsc00302js.jpg/

vsetko na vzdialenost do 3 metrov a spomenutom ohnisku 300mm

podla mna to je fakt neistre. len chcem aby ste mi isto potvrdili ze je na prd. ked donho zasvietim tak tie veci co som hore fotil na tom skle vobec nie su vidiet

Marek Janicko
2012-02-02 23:38:25+01
Ak chces fotit na 300mm pouzi cas 1/300 najlepsie ked este trosku prifuknes. Pod mensi cas nechod i ked mas stabilizator. Aspon pri tomto testovacom foteni. Takto pri spravnom objektive ti nevzniknu neostre fotky pokial enormne netrhnes s fotakom.

legolas380
2012-02-03 15:17:55+01
a z tych poslednych fotiek sa da povedat ze su zle? (inak sykorku na 3-4 metre nedokazem odfotit tak aby mala ostre oci). pokial nefotim na najdlhsom ohnisku tak sa mi zda ze je to ostrejsie ako setak alebo aspon vyrovnane. ma napada ci od toho necakam az moc vela.

legolas380
2012-02-03 20:32:29+01
toto mi predajca poslal:
I'm sorry.
By The photos with the bird, there is not a deposit or a foreign surface is visible.
Did you maybe have wrong focusing? I cant believe that this lens will be from me.
How we can solve the problem???
viete mi prelozit tu prvu vetu? nemozem ju pochopit. vyjadruje sa k fotke kde bol odfoteny vtak(bol rozmazany), ale inak nechapem zbytku

transporti686
2012-02-03 22:15:14+01
toto mi predajca poslal:
I'm sorry.
By The photos with the bird, there is not a deposit or a foreign surface is visible.
Did you maybe have wrong focusing? I cant believe that this lens will be from me.
How we can solve the problem???
viete mi prelozit tu prvu vetu? nemozem ju pochopit. vyjadruje sa k fotke kde bol odfoteny vtak(bol rozmazany), ale inak nechapem zbytku
Nemusíš s ním riešiť fotku vtáka, ale fotku predného členu, čo si na ňom našiel. Pýta sa ťa ako môžeme riešiť tento problém. Tak mu napíš, že chceš odstrániť chybu alebo vrátiť peniaze. Píše, že nemôže uveriť, že objektív je od neho. Aký ma feedback a koľko predal položiek?

legolas380
2012-02-03 22:56:06+01
príspevok od: transporti686
Nemusíš s ním riešiť fotku vtáka, ale fotku predného členu, čo si na ňom našiel. Pýta sa ťa ako môžeme riešiť tento problém. Tak mu napíš, že chceš odstrániť chybu alebo vrátiť peniaze. Píše, že nemôže uveriť, že objektív je od neho. Aký ma feedback a koľko predal položiek?
feedback ma 100% predal okolo 300 veci. co som kukal tak viac starsich objektivov...napisal som ze sa spytam v pondelok v servise ze co by stala oprava, ak by to bolo nejake nemozne za normalnu cenu vybavit tak vratenie penazi...

Mondos
2012-02-04 02:41:28+01
Mne sa zda, ako keby ten objektiv stacilo len poriadne vycistit, ako keby za prednou sosovkou bola plesen + ten duhovy flak moze byt flak od nejakej zaschnutej chemikalie, nemusia byt poskodene vrstvy, proste by som ho vyskusal najprv vycistit niecim osvedcenym co sa pouziva na cistenie optiky (napr. od carl zeiss cistiaca tekutina ) ... teda ked si to este neskusil...

transporti686
2012-02-04 08:38:59+01
príspevok od: Mondos
Mne sa zda, ako keby ten objektiv stacilo len poriadne vycistit, ako keby za prednou sosovkou bola plesen + ten duhovy flak moze byt flak od nejakej zaschnutej chemikalie, nemusia byt poskodene vrstvy, proste by som ho vyskusal najprv vycistit niecim osvedcenym co sa pouziva na cistenie optiky (napr. od carl zeiss cistiaca tekutina ) ... teda ked si to este neskusil...
ja by som to neskúšal, toto by som skúšal až pokiaľ nepríde k pozitívnemu vyriešeniu situácie predajcom

legolas380
2012-02-04 10:09:29+01
ok. pokusim sa to vratit

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()