čo by ste mi poradili hlavne na portréty za slnečného počasia, jedná sa mi o to, že cena sady štvorcových filtrov je okolo 45 € (hitech) a cena iba jedného okrúhleho okolo 45 € (hoya), taktiež používam objektívy s troma rôznymi priemermi, takže by som kúpou sady štvorcových filtrov + redukcie vyrazne ušetril. Je výrazný rozdiel v kvalite?
No ja som to riesil kruhovymi 58mm na najvecsi priemer objektivu a k tomu som si kupil redukcny kruzok z 58 na 52mm, takze ich vies pouzit na hociktorom mensom objektive a este navyse bez vinetacie
čo by ste mi poradili hlavne na portréty za slnečného počasia, jedná sa mi o to, že cena sady štvorcových filtrov je okolo 45 € (hitech) a cena iba jedného okrúhleho okolo 45 € (hoya), taktiež používam objektívy s troma rôznymi priemermi, takže by som kúpou sady štvorcových filtrov + redukcie vyrazne ušetril. Je výrazný rozdiel v kvalite?
Ja mam jeden polarizak (67mm) na objektiv s navacsim priemerom a k osatnym objektivom mam redukcny kruzok. A k tomu este hlinikobu srobovaciu slnecnu clonu 67mm.
Cize ak nepotrebujes celu sadu filtrov, tak by som asi bral oruhly ND filter na objektiv s najvacsim priemerom + k ostatnym objektivom redukcne kruzky ktore kupis cez ebay za par drobnych + pripadne este srobovaciu clonu ktoru tiez kupis za par susnov.
okruhle maju aspon naku antireflexnu upravu, stvorcove ziadnu (aspon z toho co ja viem)+ je vzdy praktickejsie mat filter na dany priemer objektivu,nepretrca to a naviac tie redukcie mozu vinetovat na sirokacoch,viem o com hovorim,pouzivam vela farebnych filtron na BW film a postupne som poriadil 52,62,72 aj 77mm filtre. Jediny minus ze to ide do penazi ale na ebay zozenes semtam kvalitne veci za super peniaze. A inac nikonacne ND filtre pridu aspon mne najlepsie,nezakasaju do farieb ale je ich problem kupit vacsie ako 52mm. Starsie hoye som videl ze tahaju do zelena ale mozno to uz neni pravda ale urcite by som poguglil nez ich kupim.
áno, ak ich chce na portréty, tak asi prechodový nebude to pravé. Ale ma zarazlilo, ako tu v diskusii znosili tie štvorcové, a práve pri prechodových filtroch je to myslím vhodné riešenie. Tak verím, že sú aj kvalitné, veď krajinkári ich radi používajú...
keď beriem ohľad na cenu a kvalitu, tak jeden na najväčší priemer, trebárs hoya s multi vrstvami a k tomu redukčné krúžky.........
ND filter štvorcový alebo okrúhly
Takze je to na tebe
http://www.ebay.com/itm/67mm-metal-standard-screw-mount-lens-hood-Canon-Nikon-Pentax-Olympus-Sony-/170744454964?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27c1299f34
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa