Fórum » Objektívy a filtre

Odlomeny bajonet

spidercek
spidercek 2012-02-05 22:54:17+01
Mam na Vas technicky nadanejsich jeden dotaz. Kamarat mal vcera bujaru oslavu a na D90 ktora mu spadla na zem mal nasadenu setovu 18-105. Plast na objektive to nevydrzal a teraz tam je iba jedna nozicka Kto to opravuje? Alebo dal by sa pouzit bajonet z 18-55? Alebo dajte radu lebo je nestastny. Dik

atariak
2012-07-19 20:40:13+02
príspevok od: Karol Srnec
A preco by to pre nas robili. Radsej si tu zriadia obchody a maju zisk len pre seba.
zeby sa im ceny pri este trochu vyssich objemoch este trochu znizili?

Erick
2012-07-20 07:00:33+02
príspevok od: atariak
ano, chapem argumentaciu. na druhej strane... moznost vratenia tovaru ponuka dnes kazdy, su eshopy, kde je money-back aj 30 dni, dokonca v amerike je to standard. podobne v nemecku - nepaci sa mi tovar, nie som s nim spokojny, idem do KAMENNEHO obchodu, vratim, poviem ze nie som spokojny, dostanem naspat peniaze. vsetko bez zazerania a neprijemnych podozrievavych otazok. aby bolo jasne, ja nemam problem zaplatit SK obchodnikovi o cosi viac ako zahranicnemu, ale musi to byt v uchadzajucej norme. A este jedna vec - SK importer nakupi menej tovaru. tu by som prisne rozlisoval. mam pocit, ze to nie je vzdy tak, ze importer priamo nakupuje, a posuva predajcom. skor stanovuje odporucane ceny. pokial viem, importer NESMIE diktovat ceny predajcom a branit tym konkurencii. a ked ide tie platy predavaciek, ci v inter-neviemco alebo inde - toto nemozno brat za seriozny argument. SK platy su v porovnani so zahranicim doslova smiesne, este aj v CR su vyssie, a predsa su u nas ceny napr. fotoaparatov (vychadzam z preiskumu EU a aj vlastnych skusenosti) moznoze najvyssie v europe. alebo vyrazne vyssie (do 30%) nez inde. ak ceny stanovuje importer, treba nanho tlacit, nech odporucane ceny znizi. tak ako sa naucili ludia kupovat v zahranici, treba naucit importerov, ze ceny urcuje trh, nie pankovia v kravatach a zanovnych iks-sestkach
Ad importér:
Importér stanovuje odporúčané ceny. Tie si ja môžem pravdaže znížiť, ale tým prichádzam o vlastnú maržu a teda aj zisk. Moja nákupná cena zostáva pravdaže rovnaká. Ale nakoniec mi z výrobku s odporúčanou cenou 100,- € zostane 10-15,- €, čo je už na hranici prežitia pri veľkosti nášho trhu.
Importér je oficiálnym importérom preto, že zastupuje značku na určitom trhu. Výrobca predá jemu, on predá nám. Pri každej serióznej značke je to regionálne rozdelené, rakúsky importér preto nepredá slovenskému obchodníkovi.
Plat zamestnanca JE argument. Je to často najvyšší náklad spolu s nájomným. Rovnako v ČR ako aj na Slovensku.
Vrátenie tovaru pri nákupe je dobrá vec, ako zákazníkovi sa mi to páči. Jeho zneužívanie už nie. Ako písal Karol, Obchodný zákonník chráni len kupujúceho. A to nie je pocit, odporúčam si ho prečítať.

atariak
2012-07-20 14:05:20+02
príspevok od: Erick
Ad importér:
Importér stanovuje odporúčané ceny. Tie si ja môžem pravdaže znížiť, ale tým prichádzam o vlastnú maržu a teda aj zisk. Moja nákupná cena zostáva pravdaže rovnaká. Ale nakoniec mi z výrobku s odporúčanou cenou 100,- € zostane 10-15,- €, čo je už na hranici prežitia pri veľkosti nášho trhu.
Importér je oficiálnym importérom preto, že zastupuje značku na určitom trhu. Výrobca predá jemu, on predá nám. Pri každej serióznej značke je to regionálne rozdelené, rakúsky importér preto nepredá slovenskému obchodníkovi.
Plat zamestnanca JE argument. Je to často najvyšší náklad spolu s nájomným. Rovnako v ČR ako aj na Slovensku.
Vrátenie tovaru pri nákupe je dobrá vec, ako zákazníkovi sa mi to páči. Jeho zneužívanie už nie. Ako písal Karol, Obchodný zákonník chráni len kupujúceho. A to nie je pocit, odporúčam si ho prečítať.
To co od Teba zaznieva vytvara dojem, ze nakupne ceny u nas su pomaly dvojnasobne oproti konkurencii v ostatnych statoch europy. a potom, co SK obchodnici zaplatia tie nekrestanske platy svojim zamestnancom a refunduju money-back spekulantom, mozu sa ist past. Obchodny zakonnik (pasaze pre mna relevantne) poznam, bohuzial je smutne, ze vec, ktora je bezna v civilizovanom svete, musi byt u nas nadiktovana zakonom...

Erick
2012-07-20 15:44:25+02
príspevok od: atariak
To co od Teba zaznieva vytvara dojem, ze nakupne ceny u nas su pomaly dvojnasobne oproti konkurencii v ostatnych statoch europy. a potom, co SK obchodnici zaplatia tie nekrestanske platy svojim zamestnancom a refunduju money-back spekulantom, mozu sa ist past. Obchodny zakonnik (pasaze pre mna relevantne) poznam, bohuzial je smutne, ze vec, ktora je bezna v civilizovanom svete, musi byt u nas nadiktovana zakonom...
Platy sú nízke, ale aj tak sú podstatnou časťou nákladov. Hovoríme v percentách. Pravdaže pri oveľa menšom podiele predaja sú aj nižšie platy. Ak použijem príklad z toho, čo poznám: jeden londýnsky športový obchod predá viac, ako sa predá na celom Slovensku. Takže môžu pracovať s nižšími maržami, hoci majú vyššie nájomné aj platy zamestnancov. Výsledkom sú nižšie ceny. A tie sú nižšie aj preto, lebo "veľkobritanský" importér kúpi možno stonásobne viac tovaru od toho istého výrobcu za nižšie ceny, áno, možno aj polovičné. Nezabúdajme pri snívaní o svete na to, akí sme malí v porovnaní s celosvetovým trhom.
No ale už by sme mohli túto prvú lekciu zo slovenského podnikania zakončiť. Ide víkend, poďme fotiť. Má byť zamračené, nebude prudké slnko, miestami bude aj pršať. Takže ideálne počasie na nejaké dramatické krajinky alebo domáce makro-pokusy.

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()