Tak rozhodol som sa kúpiť teleobjektív. Nemám vysoké nároky lebo som ešte študent a fotením si nezarábam. Chcel by som to na fotenie prírody, zveri (nemyslím teraz letiacej, alebo bežiacej, ale kľudne sa pasúcej a podobne), krajiny. Viem že to je najdrahší typ fotenia pokiaľ ide o kvalitu objektívu, svetelnosti. Mám vyhliadnuty Canon EF 75-300mm f/4.0-5.6 III USM, ktorý stojí okolo 270 euro v obchode. Ešte som si ho nebol obzrieť v predajni aký je materiálovo a tak. Viem že má kovový bajonet. Aký máte názor na kvalitu tohto objektívu? Viem že je dobrej kvality tamron podobných svtelných a ohniskových vlastností, ale ten stojí okolo 340 euro. Ale na mňa je už aj tých 270 euro taký max. limit. Radšej by som chcel v budúcnosti ušetriť peniaze pre tamron 17-50/2.8, no zatiaľ si vystačím so setovým objektívom.
A ešte sa chcem opýtať, takú otázku, to že dám objektív EF na APS-C snímač a zmení sa mi ohnisková vzdialenosť, nebude mať negatívny dopad aj na sveteľnosť??? Alebo môžem byť kľudný??? Predpokladám že nie, ale aj tak pre istotu sa pýtam
No až teraz mi došlo, že tento nemá IS , čo je už pri takom veľkom zblížení dosť chyba. No etšte si nechám čas popremýšlať nad tým TAMRONOM ( a hlavne zarobiť nejaké peniaze )
No až teraz mi došlo, že tento nemá IS , čo je už pri takom veľkom zblížení dosť chyba. No etšte si nechám čas popremýšlať nad tým TAMRONOM ( a hlavne zarobiť nejaké peniaze )
Presne, dosetri aspon na tamrona 70-300 vc je vynikajuci a za najlepsiu cenu v ramci svojej kategorie
Ja by som na tvojom mieste ešte trošku šetril a pritom štududoval fotografickú literatúru, až potom kúpil Canon 70 - 300 f/4 - 5,6 IS USM, kludne aj použitý, alebo Tamron AF SP 70-300mm F4-5.6 Di VC USD s bajonetom Canon.
Tamron Nikon 70-300/F4-5.6 AF LD Di Macro 1:2 je oproti tamronu 70-300 vc velky srot? (cena polovicna)
daj si na youtube vyhladať Tamron 70-300mm Macro focus test alebo niečo podobné a uvidíš len ako hrozne pomaly a pisklavo ostrí.. obrazová kvalita za prd.. a ten tamron 70-300mm SP USD VC je omnoho lepší.. (na ten momentálne šetrím aj ja xP )
oprav ma ak sa mylim ale v tomto teste (http://www.youtube.com/watch?v=ZS-aMQKOFMc) sa s tou 2.8 porovnava prave tento cca 350eurovy tamron 70-300mm SP USD VC? ak ano tak vyzera byt fakt vydareny....
Urcite neber hned kvoli tomu aby si teraz usetril 100e. Neusetris Bud Tamrona 70-300 VC alebo Canona 70-200 f4 L USM . Lepsi pomer cena / vykon nezozenies. Je to cez limit ako si pisal, ale ak pojdes na cenovo nizsie, tak v kategorii telezoomov proste kupis len podpriemer.
Tak rozhodol som sa kúpiť teleobjektív. Nemám vysoké nároky lebo som ešte študent a fotením si nezarábam. Chcel by som to na fotenie prírody, zveri (nemyslím teraz letiacej, alebo bežiacej, ale kľudne sa pasúcej a podobne), krajiny. Viem že to je najdrahší typ fotenia pokiaľ ide o kvalitu objektívu, svetelnosti. Mám vyhliadnuty Canon EF 75-300mm f/4.0-5.6 III USM, ktorý stojí okolo 270 euro v obchode. Ešte som si ho nebol obzrieť v predajni aký je materiálovo a tak. Viem že má kovový bajonet. Aký máte názor na kvalitu tohto objektívu? Viem že je dobrej kvality tamron podobných svtelných a ohniskových vlastností, ale ten stojí okolo 340 euro. Ale na mňa je už aj tých 270 euro taký max. limit. Radšej by som chcel v budúcnosti ušetriť peniaze pre tamron 17-50/2.8, no zatiaľ si vystačím so setovým objektívom.
Díky za Vaše názory
ja mam 70-300 IS USM... je o triedu lepsi ako 75-300, momentálne ho chcem predat lebo chcem prejst na L-ko, chcel som ho predat za okolo300E ale urcite sa nejako dohodneme... je v bezchybnom stave... ak by si mal záujem napíš SS
A co tak Canon 70-200/f4 USM? Je to skvele sklo, super ostri a za dobru cenu myslim sa da zohnat...
Písal, že to chce aj na fotenie zveri. Ja mám 80-200 f/4,5 Ai-s a na fotenie zveri sa mi zdá nepoužiteľný (a to nie len kvôli manuálnemu ostreniu ). Proste 200mm je málo, na zver, aj keď len voľne sa pasúcu, by som nad ničím pod 300mm neuvažoval.
Hmm, keď vieš ako nato, tak 200 je niekedy akurát Napr. taký kryt / krytie alebo niečo, bol tu dávnejšie článok o wildlife... 70-200 F/4 USM prípadne ak chceš ešte akú takú kvalitu tak potom ten tamron 70-300 VC USD za cca môžu kúpiš okolo 350 € príde za tú cenu ako jedno z riešení... tiež som videl tú sigmu fakt za dobrú cenu, že som myslel, že mali chybu na webe ale akosi tej značke moc neverím
ak nemas peniaze naviac a chces kvalitnejsi telezoom s IS tak si kup canona 55-250 IS....pomer cena kvalita asi to najlepsie co zozenieas na trhu pre danu cenovu kategoriu...ked nie tak potom setrit na novy tamron alebo 70-200 f/4
Máte pravdu, radšej ešte pošetrím na ten TAMRON, predsa to už nieje až tak veľký cenový rozdiel a čítal som si tu aj recenziu od p. Karola Srnca tak myslím, že na zver bude dobrý (nepotrebujem mať akčné zábery). Ešte niečo zarobiť na brigáde a bude to...Nemám chuť kúpiť niečo čo budem -potom chcieť predať. Ešte voľakedy by som chcel tamron 17-50/f2.8 a budem veľmi šťastný , ale to je ďaleká budúcnosť.
Aký teleobjektív lepší z tých lacných
Díky za Vaše názory
Bud Tamrona 70-300 VC alebo Canona 70-200 f4 L USM . Lepsi pomer cena / vykon nezozenies. Je to cez limit ako si pisal, ale ak pojdes na cenovo nizsie, tak v kategorii telezoomov proste kupis len podpriemer.
Díky za Vaše názory
tiež som videl tú sigmu fakt za dobrú cenu, že som myslel, že mali chybu na webe ale akosi tej značke moc neverím
Ešte raz díky za rady a váš čas.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa