Fórum » Objektívy a filtre

tichy objektiv

timton
2012-02-25 11:30:34+01
Zdravim,

momentalne mam Tamron 17 - 50 / 2,8 ale je prilis hlucny pri ostreni.
Napiste mi, prosim prakticke skusenosti hlavne co sa tyka tichosti/hlucnosti nasledujucich objektivov :

SIGMA AF 18-50MM,F/2,8 EX DC MACRO HSM priklanam sa k tomuto kvoli cene
SIGMA AF 17-50MM,F2,8 EX DC OS HSM

Alebo ak Vam napada nieco v podobnom rozsahu a cenovej relacii.

dakujem

viking81
2012-02-25 22:27:13+01
nepises na aky bajonet....na canon 17-55 f/2,8 IS USM napr....btw....ak je pre teba jedinym parametrom tichost respektive hlucnost ostrenia tak mas zly hodnotovy rebricek !

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-02-25 22:59:42+01
Ticje mototceky su postavene na principe ultrazvukovych vybracii. U sigmy je to HSM, u Nikonu AF-S, u Canonu USM. Vacsinou su aj rychlejsie. No a ta bezhlucnost je aj tak len polovicate riesenie, ked ti aj tak riadne klapoce fotak. Niektore fotaky maju rezim Quite, kedy rozdelia chod zrkadla na dve fazy. Ale ak chces skutocne co najtichsi fotak, tak to musi byt nieco ine ako zrkadlovka v ktorej sa sklapa zrkadlo a cvaka zavierka.

timton
2012-02-25 23:24:17+01
mam canon 60d. cvaknutie uzavierky mi nevadi.
ide o to ze ked fotim nejaku akciu a je tam tichsie tak ten tamron pri preostrovani strasne huci.
neviem ci to vnima aj okolie ale podla mna to moze rusit.

ide cisto len o to

seifi
2012-02-26 09:08:24+01
príspevok od: timton
ide o to ze ked fotim nejaku akciu a je tam tichsie tak ten tamron pri preostrovani strasne huci.

ide cisto len o to
zaostriť ručne si neskúšal ? čo ma napadá tak to ťa môže byť počuť len v kostole na omši, tam sa neponáhľaš, síce je vidieť slabšie ale skúsil by som to

viking81
2012-02-26 10:33:09+01
príspevok od: timton

ide cisto len o to
myslim ze cvakanie je viac rusiace ako bzucanie motorceka ktory tak silno pocujes len ty kedze ho mas kusok od hlavy sam mam ten objektiv a viem ze to s nim nie je boh vie co...ale az take zle to nie je....a v kostole skor viac rusi pouzivanie blesku ako obcasne zazbucanie ale ked ti to tak velmi prekaza tak potom jedine nieco s USM od canonu...HSM od sigmy alebo pockat kym nespravi tamron nejaky USD 17-50 ku

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()