aj keby mám ten najlacnejší... čo nie je môj prípad, poznám predsklopené zrkadlo a mám káblovú spúšť...
Jednu stativovu hlavu som musel vratit, lebo nedokazala utlmit vibracie ani len z predsklopenia zrkadla (fotak sa triasol este asi 5 sekund). Tiez to nebola lacna hlava (480$).
viem...aj na sklo a odstranenie odleskov z roznych ploch....vody atd....som to len zovseobecnil...ale nic to nemeni na tom ze nie je dovod ho nepouzivat na tele objektive
Ahojte pouzivate polarizacny filter aj v kombinacii s teleobjektivom (napr. N 70-200)?
Zásadna chyba pri fotení krajiny je , že fotografi na objektív s kvalitnou optikou používajú polarizačné filtry , lacné šmejdy. Fotím mnimálne s Hoya Pro 1, ešte lepší je Hoya CPL HD, Pri 400 mm ohnisku potrebuješ statív aspoň 6 kg zaťaženie a otestuj si objektív na ostrosť. Ak sa Ti javia Tvoje fotky neostré kdesi je chyba. Samozrejme, že na teleobjektíve sa tiež používajú CPL filtre.
Chcem sa aj ja popytat, kupil som nejaky lacny CPL filter a fakt ked ho nasadim na 70-200 tak tie fotky su neostreee, da sa to nejak poriesit ? Mam sigmu 70-200 f2.8 a bez CPL foti fakt dobre, ale CPL nedokaze poriadne zaostrit. Nejaka rada, co s tym alebo si radsej kupit poriadny CPL original filter? Dakujem
Chcem sa aj ja popytat, kupil som nejaky lacny CPL filter a fakt ked ho nasadim na 70-200 tak tie fotky su neostreee, da sa to nejak poriesit ? Mam sigmu 70-200 f2.8 a bez CPL foti fakt dobre, ale CPL nedokaze poriadne zaostrit. Nejaka rada, co s tym alebo si radsej kupit poriadny CPL original filter? Dakujem
mozno si si kupil linearny CPL ktory moze sposobit problem so zaostrovanim.....respektive je to taky smejd filter ze ti z fotiek robi hentake blato....
mozno si si kupil linearny CPL ktory moze sposobit problem so zaostrovanim.....respektive je to taky smejd filter ze ti z fotiek robi hentake blato....
asi mas pravdu, bol to dovoz z ciny za malo penezi je sranda ta, ze co boli k tomu dodane UV a FLD filter, je to OK, ale z tohto CPL ma ide rozhodit, proste nedoostris ani bohovy
A este jedna otazocka, krajiny bez CPL to asi nema vyznam, vsak
preco ? nie vzdy je cpl vytany pomocnik....obvzlast pri cisto modrej oblohe a sirokom zabere.....vtedy radsej fotit bez neho...proste da sa aj bez neho, i v mnohych situaciach via pomoct....a ked uz si objednaval z ciny..tak si si mal objednat aspon nejake kenko pro 1D a mal by si svaty pokoj
preco ? nie vzdy je cpl vytany pomocnik....obvzlast pri cisto modrej oblohe a sirokom zabere.....vtedy radsej fotit bez neho...proste da sa aj bez neho, i v mnohych situaciach via pomoct....a ked uz si objednaval z ciny..tak si si mal objednat aspon nejake kenko pro 1D a mal by si svaty pokoj
lebo cestujem v nedelu do Japonska, a kedze maju tam kopec zaujimavych veci ako zahrady, pagody, xramy atd no a fita fn, zistujem,ze ten polarizak co som kupil je nahovno lebo vsetko rozostruje, coz mi je naprd. Aj ked viem, ze to bolo lacne . Vacsinou fotim sport a teraz ked uz si xystam veci zistujem, ze je to naprd. No a ked som volal, tak Hoja klasicky CPL stoji okolo 59e no HDckkovy, 105e . A teraz neviem co mam spravit, kupit nekupit ale za take praxy... a ten CPL kovy aj tak nemaju skladom, ze v pondelok :v
Polarizacny filter a teleobjektiv
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa