Ktoré z týchto skiel je lepšie na makro fotografiu a prípadné portréty? Alebo radšej sa vykašľať na kompromis a kúpiť navyše nejakú 50mm 1,8 na portréty?
Originál makro s VR na Nikon je drahý jak sviňa. Čo tak Sigma 105/2,8 makro ? To ma zas antisigmáci roznesú..ale ja mám so Sigmou dobré skúsenosti.
Osobne nevidím dôvod prečo by bol nikto proti Sigme rovnako ako nevidím dôvod na otázku Canon či Nikon...Ta Sigma naozaj nevyzerá na zahodenie. Budem o nej uvažovať. Dik za radu.
Kludne si kup toho Tamrona. Viaceri z nas ho pouzivali, kym si nasetrili na Nikon 105VR. Z "neoriginalnych" bleskov je najcastejsim vitazom porovnavacich testov.
Osobne nevidím dôvod prečo by bol nikto proti Sigme rovnako ako nevidím dôvod na otázku Canon či Nikon...Ta Sigma naozaj nevyzerá na zahodenie. Budem o nej uvažovať. Dik za radu.
kludne sa kukni este po Tokine....ono vsetky nieto makrace v tomto ohniskovom rozsahu su vynikajuce....ide o to ze origo skla maju nejake vychytavky naviac....ako lepsiu konstrukciu....rychlejsie ostrenie pripadne stabilizator
Originál makro s VR na Nikon je drahý jak sviňa. Čo tak Sigma 105/2,8 makro ? To ma zas antisigmáci roznesú..ale ja mám so Sigmou dobré skúsenosti.
Inac predava sa uz aj sigma 105mm f2.8 so stabilizaciou. Len sigma nasadila podla mna nepochopitelnu cenu, stoji viac jak 105mm nikon. Cize na nikon je nepredajna.
50tku by si mal mat od zaciatku a potom vymyslat. 90mm v crope Ti bude na portrety dlhe, si moc daleko a tazko sa komunikuje. Inac Tokina ATX100 by bola dobra na makro. Ak si kupis 50/1.4-1.8D tak s tym si ce nie uplne, ale ciastocne dosiahnes makro s mechanickymi medzikruzkami za par EUR. Portretny objektiv si pyta vyssiu svetelnost ako 2.8, moj nazor.
Ja zvazujem na rovnaky ucel makro/portret ten tamron 60mm f2 (telon nikon d90). Pozdava sa mi hlavne kvoli clone. Teraz mam 50mm f1.8. No zial sa mi nepodarilo najst ziadne portretove foto kde by bola pouzita prave ta clona f2.
Kludne si kup toho Tamrona. Viaceri z nas ho pouzivali, kym si nasetrili na Nikon 105VR. Z "neoriginalnych" bleskov je najcastejsim vitazom porovnavacich testov.
Pravda. Vo veľa testoch obstál Tamron veľmi dobre. Momentálne mi nasadil "paldixy" do hlavy chrobáka s tou Sigmou. V ruke som nedržal ani jeden ale tá Sigma mi príde o niečo odolnejšia. Pravda, najdôležitejšia je kresba ale tu som videl tiež úžasné fotky s tou sigmou, rovnako aj s tamronom. Je tam nejaký výrazný rozdiel?
50tku by si mal mat od zaciatku a potom vymyslat. 90mm v crope Ti bude na portrety dlhe, si moc daleko a tazko sa komunikuje. Inac Tokina ATX100 by bola dobra na makro. Ak si kupis 50/1.4-1.8D tak s tym si ce nie uplne, ale ciastocne dosiahnes makro s mechanickymi medzikruzkami za par EUR. Portretny objektiv si pyta vyssiu svetelnost ako 2.8, moj nazor.
Ten nápad som zamietol. Pozabudol som na to že by z toho bola cca 150mm čo by bolo už zrejme príliš na portréty. 2,8 by sa snáď niečo dalo urobiť ale rozhodol som sa nekombinovať. Bude to nejaká 50mm 1,8 na portréty.
90ka je na crope 135mm co je ohnisko mojho najoblubenejsiehoi portretneho sklicka (135/2DC) - aj ked portrety (prilis ucelovo) nefotim ...
... a som nekomunikant, takze vacsia vzdialenost od objektu mi nevadi. Alebo si vyberam menesie (a nekomunikujuce) objekty
90ka je na crope 135mm co je ohnisko mojho najoblubenejsiehoi portretneho sklicka (135/2DC) - aj ked portrety (prilis ucelovo) nefotim ...
... a som nekomunikant, takze vacsia vzdialenost od objektu mi nevadi. Alebo si vyberam menesie (a nekomunikujuce) objekty
135m@f2.2
no jo, ale F2 s DC je ina liga. Mna napr. kresba AF-S 105/2.8VR Micro nenadchla na portrety, je analyticky presna ale minimalne vytvarna. Poziadavka na macro je kuevska ostrost vyuzivana pri F11-22.
Co na makro poprípade aj portréty?
shop.ephoto.sk/tamron-af-sp-60mm-f-2-di-ii-ld-baj-nikon.html
či
shop.ephoto.sk/tamron-af-sp-90mm-f-2-8-di-baj-nikon.html
Dik
... a sfotiť jedno aj druhé môžeš v pohode aj tým Tamronom 90/2.8.
Len bacha - nepíšeš aké máš telo a staršia verzia nemá motor, takže len MF
135m@f2.2
135m@f2.2
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa