Nazdar mam moznost predat nikkor 18-135 mam usetrenych 150€ a stojim pred otazkou: Bud si tento nikkor necham a kupim 35mm alebo 50mm alebo predam nikkor 18-135 dolozim 150€ a kupim Tamron 28-75 2,8f za odpoved dik
Nazdar mam moznost predat nikkor 18-135 mam usetrenych 150€ a stojim pred otazkou: Bud si tento nikkor necham a kupim 35mm alebo 50mm alebo predam nikkor 18-135 dolozim 150€ a kupim Tamron 28-75 2,8f za odpoved dik
predaj nikor ...... a zisk venuj nejakemu studentovi .... tamron je v poho sklicko, 35 a 50 tiez, je len na tebe co ti viac vyhovuje
Nebude ti 28-75 málo široké? Zrovna riešim niečo podobné, ale tých 28 je proti 17 strašný skok. 50ku som mal ako prvé sklo a fičal som len s ňou asi rok.
ak ti nebude chybat ohnisko 18-28mm (28-42mm) tak si kup Tamrona
Slubujem, ze ak nezacnes pisat nazvy tem, tak aby sme sa vo fore vyznali, uz ichh nebudem premenovavat, ale bez varovania ich vsetky vymazem. A to spatne 100 tem dozadu!!!!!!!
Slubujem, ze ak nezacnes pisat nazvy tem, tak aby sme sa vo fore vyznali, uz ichh nebudem premenovavat, ale bez varovania ich vsetky vymazem. A to spatne 100 tem dozadu!!!!!!!
tak zo setakom ked nafotim nejaku stuzkovu. myslis ze budu ludia spokojny? a skor sa zide nejaky zoom pretoze pri takychto akciach sa vacinou foti z miesta kedze aby kameramanovy som nebehal do obrazu. a na diskotekach nech zase nenapadnu momentku zachytit tak skor na ohnisku 70 ako 35
tak zo setakom ked nafotim nejaku stuzkovu. myslis ze budu ludia spokojny? a skor sa zide nejaky zoom pretoze pri takychto akciach sa vacinou foti z miesta kedze aby kameramanovy som nebehal do obrazu. a na diskotekach nech zase nenapadnu momentku zachytit tak skor na ohnisku 70 ako 35
haha! a ty si myslis ze ked budes fotit najlepsim objektivom ze budu spokojni? podla toho co tu zatial predvadzas mas na diskoteky a hlavne stuzkove este hromadu casu a malo skusenosti.
D fotit z miesta? to si rovno dones stativ a mozes fotit veselo setakom
ja nemyslim uplne z miesta ze sa ani hybat nebudem ale tak ak sa stuzkuje a chcme pekne zachytit cele postavy tak tam bude kameramat a ty sa nepostavis pred neho lebo mas len 35mm
Podľa mňa ti ten Tamron bude málo široký. Ja osobne by som išiel cestou svetelné pevné sklo (buď 35 alebo 50mm) a čistokrvý širokáč. Pevné sklo ti pomôže zachytiť prirodzenejšie svetelnú atmosféru a široké ohnisko vtiahne viac do deja, čo si myslím na diskotékach bude výhoda. Priznám sa, že žiadnu diskotéku ani stužkovú som nefotil, len pár rodinných osláv aj s tančovačkou + dve svadby, ale čo mi najviac chýbalo bolo práve široké ohnisko, resp. širšie ako 18mm. Raz darmo 28-75 je záklaďák pre FF, využiješ ho možno tak na portrétovanie pri stoloch, ale široký koniec ťa bude dosť obmedzovať. Keď už, tak by som radšej uvažoval o Tamrone 17-50/2.8, ktorý je stavaný pre APS-C.
Fotim party s Nikorom 24-70 na DX tele a absolutne sa tomu ohnisku neda co vytknut. Kto tvrdi nieco ineho, nefoti nieco takeho. O dalsom ohnisku sa da polemizovat, ked mas pokryti zakladny rozsah. Napr. par krat za vecer sa zide i 200mm kvoli perspektive alebo vobec to nieje nutne. Na siroky koniec radsej pouzivam Tokinu 11-16 (i ked teraz je predana docastne).
Nad ani pod 24-70 mi nikdy nechybal ziaden rozsah. Hodil som ho i na FX telo pocas party a vacsinou je vyzoomovane na 70mm a chyba mi zopar desiatok milimetrov navyse. Siroky koniec 24 pouzijem iba par krat za vecer na efektove zabery.
Tym padom 28-75 ty musi takisto stacit. Skor by som sa obaval ci ti bude stihat AFko.
Fotim party s Nikorom 24-70 na DX tele a absolutne sa tomu ohnisku neda co vytknut. Kto tvrdi nieco ineho, nefoti nieco takeho. O dalsom ohnisku sa da polemizovat, ked mas pokryti zakladny rozsah. Napr. par krat za vecer sa zide i 200mm kvoli perspektive alebo vobec to nieje nutne. Na siroky koniec radsej pouzivam Tokinu 11-16 (i ked teraz je predana docastne).
Nad ani pod 24-70 mi nikdy nechybal ziaden rozsah. Hodil som ho i na FX telo pocas party a vacsinou je vyzoomovane na 70mm a chyba mi zopar desiatok milimetrov navyse. Siroky koniec 24 pouzijem iba par krat za vecer na efektove zabery.
Tym padom 28-75 ty musi takisto stacit. Skor by som sa obaval ci ti bude stihat AFko.
Týmito vetami si v podstate potvrdil to, čo každý vie, resp. by mal vedieť - vybrať si ten správny objektív podľa jeho potrieb. Ty preferuješ viac dĺžku, ja viac šírku. Konkrétne s týmto ohniskom som nefotil, ale viem, že 50mm mi stačí a 18 je málo široké, tak si myslím, že je trochu odvážne to zovšeobecňovať, že tento rozsah musí vyhovovať každému. Keďže autor témy má 18-135 sam by mal najlepšie vedieť, čo mu chýba a čo potrebuje.
chyba mi svetlost a ostrost fotografie a s 18-135 dlzka mi absolutne vyhovuje ale ostrost fotky je biedna uz mam zaujemcu za 130€ tamron 28-75 mi ponuka za 220€ cize som spokojny berem to + mi zostanu niejake peniaze cize ak sa do cesty prihodi nejaka tokina dosetim a kupim aj neco sirsie
Vymeniť Nikkor 18-135 za iny?
Kto tvrdi nieco ineho, nefoti nieco takeho. O dalsom ohnisku sa da polemizovat, ked mas pokryti zakladny rozsah. Napr. par krat za vecer sa zide i 200mm kvoli perspektive alebo vobec to nieje nutne. Na siroky koniec radsej pouzivam Tokinu 11-16 (i ked teraz je predana docastne).
Kto tvrdi nieco ineho, nefoti nieco takeho. O dalsom ohnisku sa da polemizovat, ked mas pokryti zakladny rozsah. Napr. par krat za vecer sa zide i 200mm kvoli perspektive alebo vobec to nieje nutne. Na siroky koniec radsej pouzivam Tokinu 11-16 (i ked teraz je predana docastne).
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa