Fórum » Objektívy a filtre

Vymeniť Nikkor 18-135 za iny?

Posterusak
Posterusak 2012-03-18 19:06:02+01
Nazdar mam moznost predat nikkor 18-135 mam usetrenych 150€ a stojim pred otazkou: Bud si tento nikkor necham a kupim 35mm alebo 50mm alebo predam nikkor 18-135 dolozim 150€ a kupim Tamron 28-75 2,8f za odpoved dik

Krtko fotografom
2012-03-19 11:50:21+01
Ja som s tym objektivom fotil 4 roky stuzkove a v pohode. Je sice pravda, ze niekedy je 18 malo siroke, ale inac, da sa s tym v pohode nafotit cela stuzkova. Pises, ze ti chyba svetlost, a co tak skusit vyssie ISO? Pozrel som tvoje fotky zo stuzkovej a mas tam ISO200. Kludne chod so svojim fotakom do ISO800 a uvidis, ze ten objektiv je dobry.
Mam ten objektiv stale, zatial ho nepredavam, ale kupil som Tamron 17-50/2,8 s VC. Poviem ti pravdu, ze s tym Nikonom som bol spokojnejsi, pretoze je rychlejsi, a aj lepsie ostri v horsich svetelnych podmienkach, ako ten Tamron.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-03-19 12:04:56+01
Ked tak pozerm na ti fotky zo stuzkovej, tak ten objektiv je naposto vporiadko. Zachytit s ni svetelnu atmosferu nie je problem. Najvascim problemom je absolutna absencia kompoziciae a vyuzitia perspektivy objektivu. Chyba aj akcnejsie zachytenie objektivu. Myslim, ze by si sa mal zamerat na fotografovanie a nie na vymenu objektivov.

planco
2012-03-19 12:18:50+01
príspevok od: Posterusak
Nazdar mam moznost predat nikkor 18-135 mam usetrenych 150€ a stojim pred otazkou: Bud si tento nikkor necham a kupim 35mm alebo 50mm alebo predam nikkor 18-135 dolozim 150€ a kupim Tamron 28-75 2,8f za odpoved dik
Svetelny objektiv ,,potrebujes,, tie fotky budu vyzerat omnoho lepsie, plus budes minimalne pouzivat blesk cize lepsie zachytis atmosferu.. s tym tamronom nemam skusenosti, mozno poviem blbost ale ja by som sa nanho zatial vykaslal, karol ti sam povedal ze ten objektiv(18-135) je v poriadku. Dokup pevne sklo a dosetri si na 16-85 to je sklo o triedu vysie..

WildSammy
2012-03-19 12:23:16+01
Fotil som s Tamronom 28-75/2.8 a ak Ti ide o ostrost, tak pri f/2.8 sa jej moc nedockas.. ten objektiv bol najlepsi pri f/4. Navyse moderny model s BIM pomaly ostri. Ja som isty cas fotil party setakom 18-55 a Pentaxom K100D. Vystup bol dostatocne dobry, len si treba najst spravny cas/iso/clonu a naucit sa pouzivat blesk na druhu lamelu a catchlight karticku. Som skor nazoru, ze by si mal ist cestou pevneho skla. Kto hovori, ze musis stat vedla kameramana a fotit z jeho pozicie? Vidim, ze mas este 18-55. Ak by si predal 18-135 mozes si dovolit Nikkor 35/1.8 a 50/1.8. Myslim, ze v kombinacii s 18mm setakom by si mal pokryte vsetko co potrebujes na stuzkovej, ci diskoteke pokryt. Je pravda, ze stratis vyhodu zoomu, ale na druhej strane ziskas svetelnost a pevne skla Ta prinutia premyslat nad kompoziciou. Na disko to bude sice komplikovanejsie a je pravda, ze rozsah 24(28)-70(75)mm je na take fotenie vyhodnejsi, ale ako som spomenul vyssie, ze disko sa da kludne cvaknut aj setakom a ak to spravis dobre, nikto si to ani nevsimne. Plus mozes vyuzit vyhodu svetelnych skiel Musis si premysliet, ze coho budes viac fotit. Ci disko alebo stuzkovych

Posterusak
2012-03-19 12:25:16+01
ano fotil som to ise 200 pretoze som mal srsoty blesk a ten na ise 800 .. robil prepaly ale ten je uz fuc a mam novy kde to ide aj na ise 1600 v poriadku

Posterusak
2012-03-19 12:29:03+01
ISO 800 + novy blesk co poviete?

Marcel Rebro
2012-03-19 12:31:06+01
ano fotil som to ise 200 pretoze som mal srsoty blesk a ten na ise 800 .. robil prepaly ale ten je uz fuc a mam novy kde to ide aj na ise 1600 v poriadku
tak skus fotit bez blesku ...

Krtko fotografom
2012-03-19 12:40:31+01
ISO 800 + novy blesk co poviete?
No, vidis, ze to ide.
Nechcem byt sprosty, a ani vulgarny, pretoze to nemam vo zvyku, ale trosku ma zaraza tvoje "stredne pokrocily" a hlavne, ze co vsetko fotis.... Pretoze vsetky tvoje otazky (a vedomosti) skor svedcia o tom, ze ... zaciatocnik. Ale neuraz sa preto, len ma to proste trosku zarazilo.
Ani by som sa necudoval, ak pride jesen, a zacnes s otazkami typu, idem fotit stuzkovu, ako mam nastavit fotak, ako mam urobit fotky, ako urobit fotky na oznamko a pod.

Posterusak
2012-03-19 12:47:16+01
ale tak ja chcem pocut len vas nazor ak oto robite v a porovnat stym co som robil doteraz

inkubbus
2012-03-19 12:49:00+01
ale tak ja chcem pocut len vas nazor ak oto robite v a porovnat stym co som robil doteraz
moj nazor na to ako to robime je taky, ze to robime dobre

Posterusak
2012-03-19 12:49:19+01
a ked tu vravite ze ste fotli stuzkovu na 18-135 hodte tu neikto fotky ako vyzera na nete som s takym objektivom nic nenasiel

Marek Janicko
2012-03-19 12:49:28+01
príspevok od: Shooter
Týmito vetami si v podstate potvrdil to, čo každý vie, resp. by mal vedieť - vybrať si ten správny objektív podľa jeho potrieb. Ty preferuješ viac dĺžku, ja viac šírku. Konkrétne s týmto ohniskom som nefotil, ale viem, že 50mm mi stačí a 18 je málo široké, tak si myslím, že je trochu odvážne to zovšeobecňovať, že tento rozsah musí vyhovovať každému. Keďže autor témy má 18-135 sam by mal najlepšie vedieť, čo mu chýba a čo potrebuje.
Keby kazdy vedel co potrebuje, tak toto forum moze s kludnym svedomim zaniknut. Preto toto neberime absolutne do uvahy. A ak mu bude chybat nieco siroke, tak si kupi radsej uz nieco ultra siroke, napr. 12-24, 11-16, 10 alebo 8mm.

A ako si sa zmienil ty nefotis take akcie a radis, ja fotim, radim a podla teba zle. Tak to uz by bolo trosku na zamyslenie nemyslis? Plus nezabudni, ze neriesime teba, ale bola konkretna otazka a to je ci mu bude vyhovovat 28-75.

A este by som dolozil jednu vec. Osobne by som pevne skla nechcel na nieco takeho pouzivat za podmienky, ze by som ich mal niekolkokrat prehadzovat za vecer. Je to vyborna cesta, ako zasvinit cely snimac za jeden pripadne paru vecerov. Ak pevne tak jedine, ze je zalozene na druhom tele. Tancujuci ludia dokazu totiz zvirit i to posledne smietko zo zeme.

kofoluska
2012-03-19 12:52:35+01
príspevok od: Marcel Rebro
Este to oprav na 18-135 a dlzi Ti kofolu

beries moje meno nadarmo? )))))

Marek Janicko
2012-03-19 12:55:53+01
A inac by som este dolozil jednu vec. Celkovo na tancujucich ludi je i dost dobre ohnisko 70-200. Pretoze ked tancuju ludia je to ich tanec, nie tvoj. Tento tyzden objednavam 70-200 tak dufam, ze v piatok testujem na party. Otestustujem na DX i FX a potom budem vediet o tom viac pokecat.

Posterusak
2012-03-19 12:56:00+01
príspevok od: Marek Janicko
Keby kazdy vedel co potrebuje, tak toto forum moze s kludnym svedomim zaniknut. Preto toto neberime absolutne do uvahy. A ak mu bude chybat nieco siroke, tak si kupi radsej uz nieco ultra siroke, napr. 12-24, 11-16, 10 alebo 8mm.

A ako si sa zmienil ty nefotis take akcie a radis, ja fotim, radim a podla teba zle. Tak to uz by bolo trosku na zamyslenie nemyslis? Plus nezabudni, ze neriesime teba, ale bola konkretna otazka a to je ci mu bude vyhovovat 28-75.

A este by som dolozil jednu vec. Osobne by som pevne skla nechcel na nieco takeho pouzivat za podmienky, ze by som ich mal niekolkokrat prehadzovat za vecer. Je to vyborna cesta, ako zasvinit cely snimac za jeden pripadne paru vecerov. Ak pevne tak jedine, ze je zalozene na druhom tele. Tancujuci ludia dokazu totiz zvirit i to posledne smietko zo zeme.
Takze bude lepsie ked predam nikkor a kupim ten tamron? kukni sa na tu fotku co som tu zavesil a ohodnut ju ako kvalitou ci by si dal penaize za taku kvalitu fotky je to fotka robena na rychlo u mna doma v izbe bez kompozicie len spravne iso cas a clona

Marcel Rebro
2012-03-19 13:03:04+01
príspevok od: kofoluska
beries moje meno nadarmo? )))))
zadarmo? urcite nie. za 3 deci platim kazdy den na obede 60 centov

Shooter
2012-03-19 13:06:38+01
príspevok od: Marek Janicko

Prečítaj si ešte raz čo som napísal ja a čo ty. Od kedy som na tomto fóre, nikdy som nezamietol radu človeka, ktorý radil v konkrétnej veci a aj ju fotil. To že nefotím takéto akcie za peniaze, ešte neznamená, že som nikdy nemal foťák s kamošmi na diskotéke, že som nebol na oslave, že som nefotil hocijakú zábavu, na ktorej som bol ako hosť. Fotil. A preto som si dovolil aj poradiť, lepšie povedané, vysloviť svoj názor na vec. Výber objektívu je podľa mňa tak subjektívna vec, že v nej neexistuje ani dobrá ani zlá rada. Pýtal sa či mu bude vyhovovať rozsah, nikde neuviedol, že že 18mm mu do šírky stačí, tak preto moja poznámka o tom, že by nebolo zlé myslieť aj na široký koniec (opäť iba môj subjektívny názor). Ty si povedal, že rozsah 28-75 mu bude vyhovovať, lebo vyhovuje aj tebe. Fajn, nevyvraciam ho, mal si šťastie a trafil si sa do jeho vkusu. Mne by ten rozsah nevyhovoval. Snáď sa chápeme.

kofoluska
2012-03-19 13:10:16+01
príspevok od: Marcel Rebro
zadarmo? urcite nie. za 3 deci platim kazdy den na obede 60 centov
to nebol preklep ))

Posterusak
2012-03-19 20:34:09+01
este jedna poznamocka nema to stabilizator (VR,VC) mate skusensoti fotit nejake akcie bez stabilizatora? dakujem za vase nazory aby som sa spravne vyjadril nie radu

Marcel Rebro
2012-03-19 20:44:37+01
este jedna poznamocka nema to stabilizator (VR,VC) mate skusensoti fotit nejake akcie bez stabilizatora? dakujem za vase nazory aby som sa spravne vyjadril nie radu
Par desiatokmrokov sa fotilo bez stabilizacie a slo to. Stabilizacia ma vyznam pri dlhsich casoch (a dlhsich ohniskach). Potlaca neostrost sposobenu chvenim fotaku, nie pohybom objektu.

Akcia sa foti (spravidla) na kratkych casoch ... aby si zabranil pohybovej neostrosi (pokial nie je zamerom), takze stabilizacia az taku ulohu nehra. Nevravim ze nema zmysel, ale nie je vseliekom.

Tot moj nazor

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()