Ahojte, chcel som sa spýtať, či by ste mi vedeli poradiť nejaký objektív okolo takých 150-200€ na Nikon D5000 (je bez motorčeka). Používal som doteraz 18-55mm, prípadne 35mm, ktorého som sa pred nedávnom zbavil, pretože mi nevyhovoval. Rozmýšľal som nad kúpou 55-200mm prípadne 55-300mm, lenže som si uvedomil, že nič také, k čomu by sa mi jeden z nich hodil nefotím. Keď som si pozeral EXIF-y na svojich fotkách, tak som mal väčšinou rozpätie ohniskovej vzdialenosti zhruba tých 20mm-30mm ... Preto som začal rozmýšlať o niečom podobnóm, ale lepšom ako 18-55mm..napríklad taký 18-105mm, 18-135mm alebo tak..Máte nejaký nápad? Väčšinou fotím fotografie takéhoto typu : www.ephoto.sk/fotogaleria/hodnotit-fotografiu/270105/deeply-melodramatic/
..Takže čo by ste mi poradili? Má zmysel niečo kupovať alebo mám počkať a naškrabať viacej peňazí a kúpiť niečo lepšie? Ďakujem
Ahojte, prosím vás rad by som potreboval poradiť alebo počuť váš názor. Mám Nikon D5000 a hľadám správny objektív vhodný na športy ale aj na svadby, oslavy, večerné párty atď.. Som ochotný za to dať 1000 až 1500 €, je to dosť peňazí veru a rad by som si nechal poradiť od vás keby ste boli ochotný, rozmášlal som nad niečím ako Nikon 24-70mm f/2.8G ED AF-S , no neviem či by športy s tým boli to naj. riešenie. Zatiaľ dikes
Ahojte, prosím vás rad by som potreboval poradiť alebo počuť váš názor. Mám Nikon D5000 a hľadám správny objektív vhodný na športy ale aj na svadby, oslavy, večerné párty atď.. Som ochotný za to dať 1000 až 1500 €, je to dosť peňazí veru a rad by som si nechal poradiť od vás keby ste boli ochotný, rozmášlal som nad niečím ako Nikon 24-70mm f/2.8G ED AF-S , no neviem či by športy s tým boli to naj. riešenie. Zatiaľ dikes
na sach je to dobre....na osttane sporty kratke....treba dopôlnit aspon 70-200 f2,8 VR
to chapem. le ja sa pytam prave na 16-85. rozpocet mam nan.
najlepsie si urobit par skusobnych zaberov na jednom mieste v rovnakom case s jednym aj druhym, zhodnotit na velkom monitore a budes mat jasnu spravu ci sa "oplati".
najlepsie si urobit par skusobnych zaberov na jednom mieste v rovnakom case s jednym aj druhym, zhodnotit na velkom monitore a budes mat jasnu spravu ci sa "oplati".
este ma zaujal tento.Nikkor 16-35MM F4G AF-S VR ED vyhodu vidim v pouziti aj na fx
este ma zaujal tento.Nikkor 16-35MM F4G AF-S VR ED vyhodu vidim v pouziti aj na fx
urcite slusne sko, ale cenovo si uz blizko 17-55 a rozsah je 2,2x zoom, co je na hony vzdialene 16-85 resp. 18-105. K zostave skiel co uvadzas si mozno dopln Tokinu 11-16/2.8
urcite slusne sko, ale cenovo si uz blizko 17-55 a rozsah je 2,2x zoom, co je na hony vzdialene 16-85 resp. 18-105. K zostave skiel co uvadzas si mozno dopln Tokinu 11-16/2.8
aj tu som pozeral ale nejak mi je milsi nikkor. 17-55 je super ale skoda ze nieje aj na Fx
aj tu som pozeral ale nejak mi je milsi nikkor. 17-55 je super ale skoda ze nieje aj na Fx
a planujes v najblizsich 5tich rokoch prechadzat na fx? teraz mas D5000 zacinas fotit, o rok mozno dva budes mat potrebu menit fotak.. nechcem ta odhovarat od 16-35/4 ja si ju idem kupit, ale tebe bude zbytocna pokial nefotis vyslovene zaner ako ja: dokument/reportaz, alebo krajinky/archtekturu.. pre teba mi najlepsie vychadza 16-85, ked si chces priplatit tak 17-55..
a planujes v najblizsich 5tich rokoch prechadzat na fx? teraz mas D5000 zacinas fotit, o rok mozno dva budes mat potrebu menit fotak.. nechcem ta odhovarat od 16-35/4 ja si ju idem kupit, ale tebe bude zbytocna pokial nefotis vyslovene zaner ako ja: dokument/reportaz, alebo krajinky/archtekturu.. pre teba mi najlepsie vychadza 16-85, ked si chces priplatit tak 17-55..
mam d90 v pribehu roka max dvoch chcem d700 preto tento vyber. a fatim hodne krajinky a rozne akcie oslavy a podobne. radsej si zistujem skusenosti predsa len je to dost velky peniaz
mam d90 v pribehu roka max dvoch chcem d700 preto tento vyber. a fatim hodne krajinky a rozne akcie oslavy a podobne. radsej si zistujem skusenosti predsa len je to dost velky peniaz
sorry myslel som ze si zakladatel temy v tom priprade by 16-35 bola dobra volba ale rataj s tym ze to bude maly rozsah, ja momentalne pouzivam skusobne 20-35/2.8 a pokial si zvyknuty nahodou aj na dlhsie ohniska budu ti chybat..
Prepacte, ze sa votriem do tejto debaty, ale tiez chcem poprosit nazor: Planujem si kupit prvy II. objektiv s "dlhsim sklom" pre Nikon D3100. Kam by ste z hladiska kvality zaradili objektiv Nikon 55-200mm AF-S DX?
Objektív Nikon
chcel som sa spýtať, či by ste mi vedeli poradiť nejaký objektív okolo takých 150-200€ na Nikon D5000 (je bez motorčeka). Používal som doteraz 18-55mm, prípadne 35mm, ktorého som sa pred nedávnom zbavil, pretože mi nevyhovoval. Rozmýšľal som nad kúpou 55-200mm prípadne 55-300mm, lenže som si uvedomil, že nič také, k čomu by sa mi jeden z nich hodil nefotím. Keď som si pozeral EXIF-y na svojich fotkách, tak som mal väčšinou rozpätie ohniskovej vzdialenosti zhruba tých 20mm-30mm ... Preto som začal rozmýšlať o niečom podobnóm, ale lepšom ako 18-55mm..napríklad taký 18-105mm, 18-135mm alebo tak..Máte nejaký nápad? Väčšinou fotím fotografie takéhoto typu : www.ephoto.sk/fotogaleria/hodnotit-fotografiu/270105/deeply-melodramatic/
..Takže čo by ste mi poradili? Má zmysel niečo kupovať alebo mám počkať a naškrabať viacej peňazí a kúpiť niečo lepšie?
Ďakujem
Zatiaľ dikes
Zatiaľ dikes
pre teba mi najlepsie vychadza 16-85, ked si chces priplatit tak 17-55..
pre teba mi najlepsie vychadza 16-85, ked si chces priplatit tak 17-55..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa