Zdravím, nechcem už spamovať tému "Prvá zrkadlovka" keď už ide o konkrétnu otázku, čo sa týka objektívu uvedeného v hlavičke.
Mám ho možnosť kúpiť používaný za 110€ s tým, že to je momentálne môj liit, ktorý mám na sklo. Cena preto taká, lebo má poškodený predný "člen", jedná sa o rám ktorý drži vonkajšie sklo. Na tom ráme je zalepená prasklina, čo by nevadilo, ale celý ten rám má tendenciu kývať sa, vraj tam je zlomená nejaká nožička (neviem ako to z vnútra vyzerá).
A ja sa pýtam, či je takáto porucha "nebezpečná" pre objektív, hlavne čo sa týka vnikania vlhkosti a iného bordelu, resp. či nemáte s niečim podobným skúsenosti, ako a či sa to dá opraviť.
Na fotke je znázornená poškodená časť po "vychýlení"
Zdravím, nechcem už spamovať tému "Prvá zrkadlovka" keď už ide o konkrétnu otázku, čo sa týka objektívu uvedeného v hlavičke.
Mám ho možnosť kúpiť používaný za 110€ s tým, že to je momentálne môj liit, ktorý mám na sklo. Cena preto taká, lebo má poškodený predný "člen", jedná sa o rám ktorý drži vonkajšie sklo. Na tom ráme je zalepená prasklina, čo by nevadilo, ale celý ten rám má tendenciu kývať sa, vraj tam je zlomená nejaká nožička (neviem ako to z vnútra vyzerá).
A ja sa pýtam, či je takáto porucha "nebezpečná" pre objektív, hlavne čo sa týka vnikania vlhkosti a iného bordelu, resp. či nemáte s niečim podobným skúsenosti, ako a či sa to dá opraviť.
ak sa kyve je tam prilis velka vôla. cena je lakava ale neveril by som tej oprave. nakoniec ta to moze stat vela penazi.. nevies ako su pohybane jednotlove cleny vo vnutry.
ak sa kyve je tam prilis velka vôla. cena je lakava ale neveril by som tej oprave. nakoniec ta to moze stat vela penazi.. nevies ako su pohybane jednotlove cleny vo vnutry.
Členy vnútri sú úplne v poriadku, jedná sa len o poškodenie toho rámu z "ochraným sklom", optická sústava začína až za ním. Videl som aj fotky z toho objektívu, pripadalo mi všetko ok. Včera som s ním skypoval, a ukazoval mi že ináč je všetko ok, zoom, taktiež AF...
Keby si bol ešte taký ochotný a pozrej video v linku, kde to je vidieť asi najlepšie. http://depositfiles.com/files/016wpol24
Nikto z nas ti tu neporadi. Nemame moznost objektiv vyskusat a porovnat s nejakym v 100% stave. Dohady o tom, co sa moze stat su len dohady, nic konkretneho. Opravit sa da vsetkko, na co existuje servis. Rentabilita? Nikto nevie. Kym to nema servisak na stole, cenu opravy mozes len tipovat.
ak je to len povrchove a je to dobre zalepene ja by som to bral !. ak tam neni vnutorna vada. mne to pride ako keby to bolo urobene slnecnou clonou pretoze ak to mam porovnaj s nikonom ta clona sa tam montuje tazsie a musis davat pozor aby si nedodrbal zavity inak je to dobre sklo som snim spokojny
Poškodený Tamron AF SP 28-75 f/2,8
Keby si bol ešte taký ochotný a pozrej video v linku, kde to je vidieť asi najlepšie.
http://depositfiles.com/files/016wpol24
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa