Fórum » Objektívy a filtre

Samyang 14mm/2.8 AE na D5000

ASTRALEK
ASTRALEK 2012-05-17 11:17:07+02
Zdravim vas, vedel by mi niekto poradit ci bude tento objektiv kompatibilny s mojou D5000?
Viem ze budem musiet ostrit manualne cez live view, ide mi skor o to ci bude fungovat meranie expozicie v rezimoch P,A a S.
Verzia AE ma cip a kontakty na prenos informacii, neviem vsak ci bude mozne ovladat clonu z tela (v P,A,S). Nevyzaduje tento objektiv unasac clony?

bonifacko
2012-05-17 19:56:58+02
Tak tymi skrutkami ak bude hybat, tak do..be čo sa da.

trnavsky
2012-05-17 20:09:18+02
príspevok od: ASTRALEK
35/1.8 aj 18-105 - isiel som si oci vyocit a mal som pocit ze je zaostrene presne, ale vysledok tomu vobec nenasvedcoval fotka bola mimo fokus, moja matnica nie je v rovine zaostrenia

WildSammy
2012-05-17 20:36:51+02
príspevok od: bonifacko
Tak tymi skrutkami ak bude hybat, tak do..be čo sa da.
nasli sa uz aj taky.. ale nastastie sa to da nastavit naspat, ale ak to chces dat do povodneho stavu, tak si musis zobrat dovolenku z prace a ladit to v domacich podmienkach pol dna v kontrolovanom labe samozrejme by to slo rychlejsie kazdopadne matnica sa nastavuje podlozkami a nie skrutkami tym dorazom pre VF sa centruje obraz v hladaciku a hlavne aby korespondoval +/- so zobrazenymi AF bodmi na LCD.

bonifacko
2012-05-17 20:38:37+02
Je to skor pre šikovne ruky. Napr. Pentax toto nema a nastavenie ma inak. Primarne sa ladi rovina snimača na 3 skrutkach ložko so snímačom. Mal som 3 tela Pentax otvorene, prerabam ich na IR režim. Canon, ani Nikon som ešte nemal ( zbieram informacie). Posledne su zabery na testovanie FF a BF

ASTRALEK
2012-05-17 21:06:55+02
príspevok od: WildSammy
skrutkou ziadnu matnicu neposuvas, ale nastavujes doraz zrkadla pre hladacik, cize MF, ale aj AF.. rozhodne s tymi skurtkami nehyb, hlavne nie pre MF, lebo si rozhodis cele zobrazenie v hladaciku.. matnica sa ladi podlozkami pod matnicu.. bud uberas hrubku alebo pridavas.. podla toho ci mas cez hladacik BF alebo FF, ale na takom malom hladaciku ako ma D5000 toho na originalnej matnici moc nezbadas. Skor si nalad tu dioptricku korekciu ako Ti tu uz radili..
Dobre vediet A tou spodnou skrutkou sa mi pred polrokom podarilo celkom uspesne eliminovat BF pre automatiku, ale hybat tym uz nebudem

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()