Ahojte. Ako je to s kvalitou, kompatibilitou objektívov pre Canon od výrobcov ako Tamron, Sigma a iné. Oplatí sa do nich investovať namiesto originál Canon objektívov? Myslím predovšetkým lacnejšie modely...dajme tomu DO 700€, čiže hlavne menej. Niekde tu na fóre som čítal, že Sigma(nejaká konkrétna) ostrí až na niekoľký krát a je to daň za alternatívneho výrobcu. Je to tak u všetkých? Proste čo vás napadne píšte. Ďakujem.
Ahojte. Ako je to s kvalitou, kompatibilitou objektívov pre Canon od výrobcov ako Tamron, Sigma a iné. Oplatí sa do nich investovať namiesto originál Canon objektívov? Myslím predovšetkým lacnejšie modely...dajme tomu DO 700€, čiže hlavne menej. Niekde tu na fóre som čítal, že Sigma(nejaká konkrétna) ostrí až na niekoľký krát a je to daň za alternatívneho výrobcu. Je to tak u všetkých? Proste čo vás napadne píšte. Ďakujem.
Mal som jednu Sigmu a nikdy viac. Cez prah domu mi Sigma ani Tamron nesmie. Jedine, čo by som do vnútra pustil by bolo Lensbaby Na Canon patrí Canon a na Nikon patrí Nikon. Je to to isté ako u systémových bleskov. Dá sa žiť aj s YN ale blesk od Canonu alebo Nikonu je proste iná liga.
Mal som jednu Sigmu a nikdy viac. Cez prah domu mi Sigma ani Tamron nesmie. Jedine, čo by som do vnútra pustil by bolo Lensbaby Na Canon patrí Canon a na Nikon patrí Nikon. Je to to isté ako u systémových bleskov. Dá sa žiť aj s YN ale blesk od Canonu alebo Nikonu je proste iná liga.
su pevne objektivy, kde sa sigma vyrovna kresbou a ostrostou originalu, horsie je ze to neplati kus od kusu + ostrenie nieje nikdy take ako pri originaly. podla toho naco sluzia. je rozdiel dat 700e za sklo a 1800e
umna preto plati ze pevne sklo moze byt aj napr od sigmy, zoomy mam len original ked som zacinal presiel som si sigmami 70-200, 17-50 ci tamronom 17-50 a na zaciatok to boli fajne sklicka
Neoriginálni výrobcovia sú tu nato, aby poskytovali to, čo originálni nie - pomer cena:výkon. U originálu máš nekompromisnú kvalitu, ale tej zodpovedá aj cena. Je na tebe, či ušetríš a uspokojíš sa s horšou kvalitou, alebo si radšej priplatíš. To ale neplatí vždy, napr. taká Tokina 12-24 stojí cca polovicu "originálu", ale kvalitou sa mu môže rovnať.
Takže jedna všeobecná rada? Čítať recenzie a porovnávať.
Mala som moznost vyskusat Tokinu 12-24mm. A poviem rovno, ze alternativny vyrobca nikdy viac. A to zrovna o tomto objetive sa hovori, ze je velmi kvalitny a dobry. Mne svojou kvalitou nevyhovoval. Pomer cena vykon bol mozno prijatelny, ale ked som potom na moj Nikon dala objektiv Nikkor, nedali sa vysledky porovnat. Na Canon patria Canon objektivy, na Nikon patria Nikkor objektivy. Nie som milionar, ale rozhodne si radsej na original objektiv nasetrim a pockam si o par mesiacov dlhsie, pretoze uz aj z vlastnej skusenosti viem, ze je to z dlhodobeho hladiska najlepsia investicia. Aneb ako kedysi v 90tych rokoch hovorila domáca gazdinka v reklame na jar "nie som tak bohata, aby som si mohla kupovat lacne veci".
kofoluska ma pravdu,ale to dosetrenie...ty ako to robis? je to fakt aj ekonomicky vyhodnejsie,skus porovnat bazarove ceny s cenami novych.o kvalite neviem povedat skusal som len nikkory,18-105,mal som nacas nikkor 28-200,ano ostril som rucne ale fakt parada..teraz mam nasadenu 35,tiez som spokojny.teraz patram po dacom dlhsom..tolke dilemy
Ked som kupoval dlhy makrac pred 5 rokmi, mal som na vyber Tamron 180, Sigmu 180 a Canon 180. Sigma stala 20 tis. a Canon 40 tis. Sk, pritom podla vsetkych dostupnych testov bola Sigma na tom lepsie. Tak som kupil Sigmu a dodnes nelutujem. Nema kazdy na to, aby dal dvojnasobnu cenu za original a v tomto pripade este aj horsi. Inak Tokiny su podla mna na plnej ciare najlepsie objektivy po mechanickej stranke, lepsie ako mnohe L-ka a Nikkory. Tokina takmer vobec nepouziva plasty, snad len na pogumovanie prstencov. Inak je tu kopec objektivov, ktore Nikon, ani Canon vobec neponukaju. Sam mam viac original Canonov, ale Sigmy a Tokiny by som nezatracoval. A k tej kusovosti. Mal som v rukach tri kusy 17-40L, pritom kazdy bol uplne iny. Takze asi tak.
napr. zober si taký canon 50mm F1,4 a sigmu , sigma je dokonca ešte drahšia. Osobne mám ten canon a po 2 týždňoch šiel do servisu lebo sa dojebabralo ostrenie...aj napohľad skoro 400 € za plastový kelímok, nuž do budúcnosti budem vedieť
Objektívy alternatívnich výrobcov
umna preto plati ze pevne sklo moze byt aj napr od sigmy, zoomy mam len original
ked som zacinal presiel som si sigmami 70-200, 17-50 ci tamronom 17-50 a na zaciatok to boli fajne sklicka
Takže jedna všeobecná rada? Čítať recenzie a porovnávať.
Sigma stala 20 tis. a Canon 40 tis. Sk, pritom podla vsetkych dostupnych testov bola Sigma na tom lepsie. Tak som kupil Sigmu a dodnes nelutujem. Nema kazdy na to, aby dal dvojnasobnu cenu za original a v tomto pripade este aj horsi.
Inak Tokiny su podla mna na plnej ciare najlepsie objektivy po mechanickej stranke, lepsie ako mnohe L-ka a Nikkory. Tokina takmer vobec nepouziva plasty, snad len na pogumovanie prstencov.
Inak je tu kopec objektivov, ktore Nikon, ani Canon vobec neponukaju.
Sam mam viac original Canonov, ale Sigmy a Tokiny by som nezatracoval.
A k tej kusovosti. Mal som v rukach tri kusy 17-40L, pritom kazdy bol uplne iny. Takze asi tak.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa