Som si toho vedomí, že táto téma už jednotlivcom ide na nervy. Ale ja sa už z toho idem zblázniť ,, Aký telezoom na Nikon 7000 cca. do 800 EUR. Potrebujem hlavne na lodičky, blesky, portrétovanie, deti, občasné tie dostihy, na 90 percent fotiť v exteriéri. - napr. Tamron 70-300 VC + 50 1.8 G na portrétovanie Tamron 70-200 Sigma 70-200 - bojím sa ostrosti Nikon 70-300 mate lepsí nápad ??? zaujímajú ma hlavne osobné skúsenosti. Vrelá vďaka.
Minuly tyzden som kupil na D90 Sigmu 50-150/2,8, novy model so stabilizatorom. Velmi som sa bal pripadneho FF/BF, o to viac kedze som ho kupoval cez eshop bez skusania na tele, ovsem skusenosti zo zahranicnych for boli take, ze tento model netrpi Sigma chorobou (FF/BF) viac ako ine 3rd objektivy. Takze som to riskol a nelutujem: objektiv je ostry aj na plnu dieru, stabilizacia funguje vyborne, mechanicke prevedenie je na vysokej urovni...no a rychlost a presnost ostrenia je exkluzivna. Jedine vahu je citit (1340g), ale to je asi v norme. Inac cena 870,-Eur.
na portretovanie nechces ziaden "pomaly" (f3.5-f5.6) 70-300mm zoom - to su skla na priblizovanie, nie na rozmazavanie pozadia. Este chvilu cakaj a setri - este tento rok by mohli vyjst objektivy 70-200mm f4 od Nikonu a od Tokiny. Obidva by mohli stat okolo tisicky, a na portretovanie budu rozhodne lepsie ako nejake f3.5-f5.6 zoomy.
Som si toho vedomí, že táto téma už jednotlivcom ide na nervy. Ale ja sa už z toho idem zblázniť ,, Aký telezoom na Nikon 7000 cca. do 800 EUR. Potrebujem hlavne na lodičky, blesky, portrétovanie, deti, občasné tie dostihy, na 90 percent fotiť v exteriéri. - napr. Tamron 70-300 VC + 50 1.8 G na portrétovanie Tamron 70-200 Sigma 70-200 - bojím sa ostrosti Nikon 70-300 mate lepsí nápad ??? zaujímajú ma hlavne osobné skúsenosti. Vrelá vďaka.
Zabudni na Tamron a Sigmu. Jeden ma pomale ostrenie a druhy nejake opticke problemy. Este si trochu posetri a kup Nikon 70-200 VR - niekedy oznacovany aj ako VR1. Ta prva verzia mala vraj makksie kraje, ale kedze je to FF objektiv a ty ho budes pouzivat na D7000, tak ta to vobec nemusi trapit, lebo snimac bude vyuzivat aj tak iba kvalitny stred. A predavaju sa tusim okolo 1000 - 1200 eur, pockaj si na dobry inzerat. Alebo ked nepotrebujes VR tak kup Nikon 80-200 AF-S alebo AF-D
urcite ma, su sice starsieho data ale opticky bezchybne
V sucasnej ponuke objektivov nema. http://www.nikonusa.com/Nikon-Products/Camera-Lenses/All-Lenses/index.page
To ze v nejakom bazari sa da zohnat objektiv starsi ako moji rodicia, to mna - a dovolim si tvrdit - ani vacsinu majitelov zrkadloviek - vonkoncom nezaujima.
Ja chcem Nikonacky ekvivalent Canonu 70-200mm f4 L IS USM, a nie som vobec sam.
Mal som tu istu dilemu, 70-200 do 1k eur na D7k. Cim viac som nad tym spekuloval, cital/pozeral recenzie, furt som sa dostal k Nikonu 70-200/2.8. Som uvazoval, ze ked uz dam liter za objektiv, tak nech nemusim clonit aby som mal ostre fotky, nech nemusim riesit FF/BF, nech ma presny/rychly AF, nech je to tesnene atd. atd. a furt som sa dostal k Nikonu... (vela krat som narazil na vetu, you get what you pay for)... tak som nakoniec kupil Nikon 70-200/2.8 VRII a nelutujem tie prachy vobec. Si chcel pocut osobne skusenosti, toto bola moja
a nieco na tento fotak na foto vtakov okolo 400mm by ste neporadili nikon ma hrozne velke palky na tie skla co maju nad 300 jedine za taku pritelnejsiu cenu aj to je uz dost by bol Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6D ED
V sucasnej ponuke objektivov nema. http://www.nikonusa.com/Nikon-Products/Camera-Lenses/All-Lenses/index.page
To ze v nejakom bazari sa da zohnat objektiv starsi ako moji rodicia, to mna - a dovolim si tvrdit - ani vacsinu majitelov zrkadloviek - vonkoncom nezaujima.
tento rok vyjde verzia Nikon 70-200mm f/4 VR II, takze odporucam si radsej pockat ako kupovat lacne nahrazky alebo 1,5kg verzie s f2.8, osobne mam nikkor 70-210/4 ktory je dokonca mladsi ako ja a ostrostou a nadhernym bokehom sa vyrovna vsetkym tu spominanym objektivom, akurat ze pomalsie ostri, ale napr. som s nim fotil futbal bez problemov, vsetky fotky ostre jak ma byt
tento rok vyjde verzia Nikon 70-200mm f/4 VR II, takze odporucam si radsej pockat ako kupovat lacne nahrazky alebo 1,5kg verzie s f2.8, osobne mam nikkor 70-210/4 ktory je dokonca mladsi ako ja a ostrostou a nadhernym bokehom sa vyrovna vsetkym tu spominanym objektivom, akurat ze pomalsie ostri, ale napr. som s nim fotil futbal bez problemov, vsetky fotky ostre jak ma byt
presne o tom hovorim - 70-200 f2.8 je pre vacsinu amaterov podla mna zbytocne drahy a hlavne tazky objektiv - ta nova f4 bude idealny tele zoom pre amaterov. Urcite sa oplati pockat - ci uz na Nikon, alebo mozno aj na tu Tokinu.
Mám Sigmu APO 70-200mm F2.8 II EX DG MACRO HSM a som s ňou veľmi spokojný. Ostrenie výborné, ostrosť objektívu je pre mňa výborná tiež. Váha optimálna, veľkosť tiež. Používam ju vyše roka a zatiaľ stále žiadne problémy, podľa mňa veľmi kvalitne urobené sklo. Fotím s tým všetko - krajinky, šport, ľudí, dokonca už aj svadobné portréty. Väčšina mojich fotiek tu na ephoto je robená s týmto objektívom, ďalšie sú na http://www.jozefmicic.sk . Porovnával som to aj s Nikkonom 70-200 2.8 VRII na tom istom tele a síce Nikkor bol o niečo ostrejší, ale nebol to taký veľký rozdiel aby som z toho padol na zadok. Kresbou sa mu tiež tá Sigma takmer vyrovná. Navyše nie je problém dodatočne doostriť. Skúšal som aj Tamron 70-300 VC v obchode, ale ten už taký ostrý nebol a hlavne mi vadila slabá svetelnosť.
na to čo píšeš by ti mohlo byť veľmi dobré 70-300 G VR - z bazaru som kupil svokrovi v nedeľu za 290,- fajný objektív na cesty, - ak budeš fotiť vonku tak aj svetla by malo byť dosť... na fakt pekné portréty ti bude tá 50F1,8G ako stvorená. (ten Tamron 70-300 VC je to isté trošku možno ostrejšie ešte, ale tamrona by som kupoval len nového alebo ešte v záruke, ten objektív je na trhu krátko a nikto nevie akú má životnosť...)
Keď zistíš že ti nestačí kupiš si 70-200 VR II, najväčšia blbosť je šetriť rok dva a nefotiť alebo byť bez teláku. lepší 70-300 v hrsti ako 70-200 n streche. Ak nefotíš profi tak by som ťa obdivoval ak by si trepal so sebou 70-200 VR na rodinné výlety a pod. aktivity.
Zabudni na Tamron a Sigmu. Jeden ma pomale ostrenie a druhy nejake opticke problemy. Este si trochu posetri a kup Nikon 70-200 VR - niekedy oznacovany aj ako VR1. Ta prva verzia mala vraj makksie kraje, ale kedze je to FF objektiv a ty ho budes pouzivat na D7000, tak ta to vobec nemusi trapit, lebo snimac bude vyuzivat aj tak iba kvalitny stred. A predavaju sa tusim okolo 1000 - 1200 eur, pockaj si na dobry inzerat. Alebo ked nepotrebujes VR tak kup Nikon 80-200 AF-S alebo AF-D
pekny nezmysel ohladne sigmy. Asi rok som mal tu sigmu, ostrost na plnej diere velmi velmi pekna. Ostrenie rychle ako blesk, presne. ani raz ma nesklamala. nakoniec som ju predal lebo som chcel makrac a doreraz rozmyslam ci to za to stalo.
Nekonečná dilema telezoomov.
- napr. Tamron 70-300 VC + 50 1.8 G na portrétovanie
Tamron 70-200
Sigma 70-200 - bojím sa ostrosti
Nikon 70-300
mate lepsí nápad ???
zaujímajú ma hlavne osobné skúsenosti. Vrelá vďaka.
Este chvilu cakaj a setri - este tento rok by mohli vyjst objektivy 70-200mm f4 od Nikonu a od Tokiny. Obidva by mohli stat okolo tisicky, a na portretovanie budu rozhodne lepsie ako nejake f3.5-f5.6 zoomy.
Tamron 70-200
Nikon 70-300
mate lepsí nápad ???
http://www.nikonusa.com/Nikon-Products/Camera-Lenses/All-Lenses/index.page
-> http://www.youtube.com/watch?v=iYmm9353cZs
Si chcel pocut osobne skusenosti, toto bola moja
Atok
http://www.nikonusa.com/Nikon-Products/Camera-Lenses/All-Lenses/index.page
Tamron 70-200
Nikon 70-300
mate lepsí nápad ???
Porovnával som to aj s Nikkonom 70-200 2.8 VRII na tom istom tele a síce Nikkor bol o niečo ostrejší, ale nebol to taký veľký rozdiel aby som z toho padol na zadok. Kresbou sa mu tiež tá Sigma takmer vyrovná. Navyše nie je problém dodatočne doostriť.
Skúšal som aj Tamron 70-300 VC v obchode, ale ten už taký ostrý nebol a hlavne mi vadila slabá svetelnosť.
Tamron 70-200
Nikon 70-300
mate lepsí nápad ???
(ten Tamron 70-300 VC je to isté trošku možno ostrejšie ešte, ale tamrona by som kupoval len nového alebo ešte v záruke, ten objektív je na trhu krátko a nikto nevie akú má životnosť...)
Keď zistíš že ti nestačí kupiš si 70-200 VR II, najväčšia blbosť je šetriť rok dva a nefotiť alebo byť bez teláku. lepší 70-300 v hrsti ako 70-200 n streche. Ak nefotíš profi tak by som ťa obdivoval ak by si trepal so sebou 70-200 VR na rodinné výlety a pod. aktivity.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa