Hore

Table top pack

Prednedávnom som bol požiadaný, aby som urobil ilustračné fotografie diabetických zákuskov k receptom v jednom vzdialenejšom meste.

Zákusky bolo potrebné vyfotografovať veľmi promtne (prevádzku kvôli tomu zavreli na tri hodiny :-)) na mieste, ktorým bola maličká cukráreň s troma okrúhlymi stolmi o rozlohe pár metrov štvorcových. Nebolo teda možné vziať so sebou ani zábleskové svetlá so softboxami ani väčšie pozadia. Do tak malého priestoru by sa nevošli. Budget bol tiež obmedzený a tak neostávalo nič iné, ako vyriešiť danú situáciu takmer jediným možným spôsobom - Table Top Pack-om od spoločnosti Fomei.

Table top pack je malý štúdiový kit, ktorý pochádza z Desk light systému firmy Fomei a ktorý obsahuje presvetľovací stolík, spodné a zadné svetlo stolíka a dve bočné svetlá na stojanoch pripevnených ku konštrukcii stolíka (obr.1).

1

Sú to stále svetlá a preto ich možno s úspechom používať aj v prípade, že náš fotoaparát nedisponuje manuálnym režimom. Teplota vyžarovaného svetla je 5000 K, čo nie je ďaleko od teploty denného svetla. Uspokojujúce výsledky (aj keď trochu teplejšie) možno teda dosiahnuť aj aparátmi, ktoré nemajú nastavenie vyváženia bielej v stupňoch Kelvina. V tomto prípade nastavíme vyváženie bielej na deň.

Obr. 2 bol vyfotografovaný vo vyššie spomínaných kritických podmienkach s použitím externého blesku v sánkach fotoaparátu(fotografovanie so vstavaným bleskom by dopadlo ešte omnoho horšie). Hneď si všimneme niekoľko nedostatkov takto vyfotografovaného obrazu - scéna je nerovnomerne osvetlená, kontrastná, lopatka je čierna a odraz v nej hovorí, že okolie je tmavé. Jablková náplň je tiež príliš tmavá so zmutovanou farbou a všetky predmety lemuje nepríjemný deformujúci čierny tieň (najvýraznejší je okolo taniera, lopatky na zákusky a pohára, ale cítiť ho aj okolo zákuskov a dokonca okolo papierového bieleho obrúska).

Toto by sa klientovi určite nepáčilo a ani pre potencionálnych kuchárov a konzumentov by to nebol pohľad, ktorý by ich inšpiroval k upečeniu či konzumácii…

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
tomasGalajda
2011-04-08 11:10:38
koľko stojí takýto KIT?
 
Marcel Rebro
2011-04-08 11:14:32
spravil si mi chute ... dnes po obede v ramci objemovej pripravy musim supnut nejaku torticku
 
mirosz
2011-04-08 11:15:20
príspevok od: tomasGalajda
koľko stojí takýto KIT?
http://www.digihit.sk/fomei-table-top-pack-i/d-78019/sk/

Mozno najdes aj lacnejsie...
 
mirosz
2011-04-08 11:17:53
príspevok od: Marcel Rebro
spravil si mi chute ... dnes po obede v ramci objemovej pripravy musim supnut nejaku torticku
hmmm...kreeemesheee
 
tomasGalajda
2011-04-08 11:22:20
príspevok od: mirosz
http://www.digihit.sk/fomei-table-top-pack-i/d-78019/sk/

Mozno najdes aj lacnejsie...
dikes za typ.
 
MartinH
2011-04-08 12:04:15
jo ani ja som este dnes nejedol..
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia