Hore

Ročné obdobia v makrofotografii a v detailoch - Jar

Prvý článok seriálu Ročné obdobia v makrofotografii a v detailoch. Jar nám končí a tak je najvhodnejší čas zhodnotiť ju z pohľadu makrofotografa.

Prvý článok seriálu Ročné obdobia v makrofotografii a v detailoch. Jar nám končí a tak je najvhodnejší čas zhodnotiť ju z pohľadu makrofotografa.

Príroda sa počas roka neustále mení. Je to neustály kolobeh a interakcia. Len málo ľudí si dokáže všimnúť v tejto dynamike všedné a pritom jedinečné detaily. Dobrému a vnímavému fotografovi by to však nemalo uniknúť. Každé ročné obdobie má svoje charakteristické črty, ktoré môžu citlivému pozorovateľovi veľa napovedať o prírode, ale aj o jeho vlastnej duši.

V nasledujúcich štyroch článkoch, ktoré budú tematicky usporiadané podľa ročných období, by som vám rád ukázal, kde hľadať vhodné motívy pre makrofotografiu a detail a na čo sa sústrediť. Niektoré motívy ešte stihnete nafotiť, na iné si už budete pusieť počkať do ďalšej jari.

Jar - životodarná sila nielen pre prírodu

Každý, kto fotografuje prírodu, to určite pozná. Sedíme doma, za oknom padá dážď so snehom. Zádumčivo snívame o tom, kedy už konečne pominie toto pochmúrne obdobie. Nieže by zima nebola pekná, no už je voľajako dlho.

Mnohí však stále čakajú, kým vykuknú prvé jarné lúče a prebudia k životu flóru i faunu. No kým sa tak stane, netreba otáľať. V prírode sa dajú nájsť krásne veci každú sekundu roka. Treba si len otvoriť oči a vnímať, čo nám ponúka.

Vhodný motív na prvé jarné zábery je brečtan popínavý. Vďaka svojim "evergreen" listom sa dá fotografovať, aj keď je ešte pod stromami kopec topiaceho sa snehu. Spolu s kôrou stromov vytvára táto liana zaujímavú ponuku námetov. Je len na našej fantázii, čo s tým urobíme.

Listy brečtanu na jeseň neopadávajú, preto môžu poslúžiť ako vhodný motív skoro na jar.

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
Bpali
2012-05-29 14:46:13
pekne fotecky
 
spektrum
2012-05-29 14:58:56
pekne
 
klempic
2012-05-29 15:17:33
ta fialova s kvapkami a ta posledna su uplne bomby!!!
 
Marosh
2012-05-29 15:33:05
Pekné makro, super farby!
Okrem troch brečtanových, pôsobia ako obyčajné cvaky, úplne iný level oproti ostatným impaktným, akoby od iného autora
 
alank0
2012-05-29 16:44:40
farbicky paradne....

"ďalšej jary".... jari
 
gedo
2012-05-29 20:07:11
fajn
 
kelson
2012-05-29 21:24:03
príspevok od: alank0
farbicky paradne....

"ďalšej jary".... jari
Dakujem, za upozornenie. Skriatok mi do textu vliezol a narobil sarapatu... . Ale napravime.
 
sebosska
2012-05-30 09:18:14
tie fotky su paradne, makro a detaily mam rada
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia