Hore

Mrcove príbehy fotografie III. - Indonézia

Marcel Rebro (Mrco) je na ephoto.sk takmer od začiatku. Spoznali sme sa na workshope a začali spolu s ďalšími chodiť spoločne na fotovýlety.

Aj sme spolu vystavovali. Jeho tvorba je užívateľom ephota dôverne známa. Každý fotograf sa vyvíja a tak je to aj s Marcelom. Dnes je z neho cestovateľ, ktorý sa nebojí vybočiť s komfortnej zóny. Miesto luxusu dáva prednosť objavovaniu, spoznávaniu, zážitkom na vlastnú kožu. Ak ste boli na Foto Slovakia 2019, mohli ste si vypočuť jeho prednášku o cestovaní za Nencami. Publikoval na ephote aj niekoľko článkov. Som rád, že sa s nami podelí o príbehy, skrývajúcimi sa za jeho fotografiami.

Karol Srnec, šéfredaktor

Children’s game (Indonézia, Bali, 2013)

Do Indonézskej Jakarty som vyrazil s družstvom karatistov, na podujatie svetovej série „Golden League K1“. Dostalo sa mi čestnej úlohy okrem fotografovania byť aj manažérom, kultúrnym referentom a (neskôr aj) zdravotníkom slovenskej výpravy zloženej z piatich karatistiek.

Na svojich cestách fotím. To je normálne. Tu sa ale všetko vyvíjalo inak. Jeden chlap a päť cudzokrajných fešánd. Zrazu si všetci fotili nás, resp. sa chceli fotiť s nami.  Po pravde – viac s kočkami ako so mnou. Fakt neviem prečo. Dievčatám pozornosť domácich spočiatku imponovala, ale časom toho mali dosť. Vrcholom bolo keď Janke došla žiadosť o priateľstvo na fb od chalana, ktorý mal profilovku, na ktorej bol s ňou odfotený.

Súťaž prebiehala bez problémov. Niektoré medailové ambície sa naplnili, iné nie. Žiaľ v semifinále domáca zápasníčka kopla Janku tak, že jej spôsobila nepríjemné zranenie. Janka nakoniec nejako dobojovala a dokonca získala bronzovú medailu. Ošetrenie v Jakarte nám domáci prudko neodporúčali a tak sme Janku „prepašovali“ na Bali, kam sme mali namierené po súťaži. V nemocnici pre turistov sa jej ujali, ale diagnóza bola vážna – zlomená a vykĺbená čeľusť. Hospitalizácia a chirurgický zákrok. Plánovaná dovolenka sa zmenila na riešenie problémov s miestnymi lekármi, poisťovňou ...

Jankin pooperačný stav neumožňoval prevoz na Slovensko bez lekárskeho sprievodu. Ostatné dievčatá odleteli domov, ja som ostal s Jankou čakať na lekára. Čakanie sme si spríjemňovali výletmi po okolí. Ciele som vyberal ja – moja nedobrovoľná zverenkyňa so zadrátovanými čeľusťami nemala veľa možností, ako protestovať. Po prílete sa k nám pridala aj pani doktorka. Ako sama konštatovala, s takýmito pacientmi (netuším prečo použila množné číslo, keď zranená bola len Janka) je radosť spolupracovať.

Pri jednom z výletov som spozoroval chalanov hrajúcich sa v rieke. Keď som za nimi vyrazil, spomínala doktorka niečo o kontaktnej dermatitíde. Tak som jej pre istotu nechal jeden foťák – nech sa nenakazí. Či mi „backstage“ spravila pani doktorka alebo Janka, si už nespomínam. Ale som za ňu vďačný.

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
Krtko fotografom
2020-02-07 08:19:52
Nadherné zážitky .
 
jozo99
2020-02-10 17:06:01
Vďaka za pekný článok.
A čím sú fotené tie farebné fotky?
 
JanoB
2020-02-11 21:25:55
Fajn článok a fotky
 

Ďalší článok z kategórie

Z kategórie

Inzercia