Ahoj, ospravedlnujem sa...uz som sa a toto pytal ale asi pod inou temou a momentalne ten problem nastal tak neviem co s tym...
importujem si fotky na externy disk, ktory je pripojeny cez usb kabel. Siel som na dovolenku zobral som disk, po dovolenke pripojim a v LR je cesta ku fotkam stratena (albumy s otaznikmi). Obnovil som cestu k jednemu albumu, ale ostatne sa stratili... zda sa ze mi neostava nic ine len odznova imortovat vsetky fotky... ako mam tomuto predchadzat?
Keby to bol Windows tak si myslím, že sa zmenilo písmeno pripojeného disku (napríklad pripojením kľúča pred pripojením disku) a tým pádom cesta k fotkám. Niečo som hľadal na internete, nemôžu to robiť napríklad prístupové dáta v macOS?
Mac OS by s tym nemal mat ziaden problem, kedze nepouziva pismena ako nazvy diskov. Mne toto zatial nikdy neurobilo. Predpokladam, ze albumami myslis foldery na disku?
Ano foldery mam na mysli... ale zda sa ze sice nepouziva pismena ale pouziva cisla (prvy obrazok). "Untitled" je vlastne nanovo pripojeny "Untitled 1"
Skusil som to povolenie pre LR co Linuxak poslal link. Nanovo som urcil cestu, vytiahol disk ale nepomohlo. Sice uz spravne identifikoval disk, ale cesta k foldrom je stratena (druhy obrazok)
Ano foldery mam na mysli... ale zda sa ze sice nepouziva pismena ale pouziva cisla (prvy obrazok). "Untitled" je vlastne nanovo pripojeny "Untitled 1"
Skusil som to povolenie pre LR co Linuxak poslal link. Nanovo som urcil cestu, vytiahol disk ale nepomohlo. Sice uz spravne identifikoval disk, ale cesta k foldrom je stratena (druhy obrazok)
Nemám po ruke komp s LR lebo som v práci, LR si vytvára katalóg s cestami a náhľadmi fotiek, ešte ma napadlo či nezblbol ten. Raz za čas sa dotazuje na vytvorenie zálohy, skúsil by som uložiť aktuálny a otvoriť predošlý zo zálohy, či potom LR nenačíta správne cestu a fotky.
Nemám po ruke komp s LR lebo som v práci, LR si vytvára katalóg s cestami a náhľadmi fotiek, ešte ma napadlo či nezblbol ten. Raz za čas sa dotazuje na vytvorenie zálohy, skúsil by som uložiť aktuálny a otvoriť predošlý zo zálohy, či potom LR nenačíta správne cestu a fotky.
Dakujem, zda sa ze to funguje. Po prvom pokuse som musel odist a ked som sa vratil tak uz to bolo ok. Asi potreboval cas . Tak som znova odpojil disk a pri zapojeni sa uz nacital hned. zda sa ze to je tym povolenim pristupu co si link posielal. este raz dakujem.
Dakujem, zda sa ze to funguje. Po prvom pokuse som musel odist a ked som sa vratil tak uz to bolo ok. Asi potreboval cas . Tak som znova odpojil disk a pri zapojeni sa uz nacital hned. zda sa ze to je tym povolenim pristupu co si link posielal. este raz dakujem.
Import fotiek do LR v Macu
importujem si fotky na externy disk, ktory je pripojeny cez usb kabel. Siel som na dovolenku zobral som disk, po dovolenke pripojim a v LR je cesta ku fotkam stratena (albumy s otaznikmi). Obnovil som cestu k jednemu albumu, ale ostatne sa stratili...
zda sa ze mi neostava nic ine len odznova imortovat vsetky fotky...
ako mam tomuto predchadzat?
dakujem
https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic-discussions/quick-tips-how-to-give-full-disk-access-to-lightroom-classic-on-macos/m-p/12890712/page/5
ale zda sa ze sice nepouziva pismena ale pouziva cisla (prvy obrazok).
"Untitled" je vlastne nanovo pripojeny "Untitled 1"
Skusil som to povolenie pre LR co Linuxak poslal link. Nanovo som urcil cestu, vytiahol disk ale nepomohlo.
Sice uz spravne identifikoval disk, ale cesta k foldrom je stratena (druhy obrazok)
ale zda sa ze sice nepouziva pismena ale pouziva cisla (prvy obrazok).
"Untitled" je vlastne nanovo pripojeny "Untitled 1"
Skusil som to povolenie pre LR co Linuxak poslal link. Nanovo som urcil cestu, vytiahol disk ale nepomohlo.
Sice uz spravne identifikoval disk, ale cesta k foldrom je stratena (druhy obrazok)
Po prvom pokuse som musel odist a ked som sa vratil tak uz to bolo ok. Asi potreboval cas
zda sa ze to je tym povolenim pristupu co si link posielal.
este raz dakujem.
Po prvom pokuse som musel odist a ked som sa vratil tak uz to bolo ok. Asi potreboval cas
zda sa ze to je tym povolenim pristupu co si link posielal.
este raz dakujem.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom