Nikon získal ocenenie RED DOT AWARD za produktový dizajn

Mirrorless fotoaparát Z 50 a objektív Noct od spoločnosti Nikon získali významné ocenenie.

Spoločnosť Nikon s potešením oznamuje, že dva jej produkty získali ocenenie Red Dot Award 2020 za produktový dizajn. Obidva výrobky – fotoaparát Nikon Z 50, najnovší prírastok do radu mirrorless, aj objektív NIKKOR Z 58 mm f/0,95 S Noct – získali toto vyhľadávané ocenenie od medzinárodnej odbornej poroty, ktorá posudzovala výrobky z hľadiska takých aspektov, ako sú inovácia, funkčnosť, ergonómia a trvanlivosť.

Nikon Z 50

Z 50 je prvý mirrorless fotoaparát formátu DX od spoločnosti Nikon, ktorý zdedil svoj dizajn, ovládateľnosť a spoľahlivosť z fotoaparátov Nikon Z 7 a Nikon Z 6. Fotoaparát Nikon Z 50 poskytuje špičkovú kvalitu snímok a sníma dokonale zaostrené fotografie a videosekvencie v kvalite 4K s bohatými detailmi, hĺbkou a farbami. Kompaktné, ľahké a odolné telo, ktoré je skvelé na fotografovanie portrétov, z neho robí vynikajúci fotoaparát.

NIKKOR Z 58 mm f/0,95 S Noct

NIKKOR Z 58 mm f/0,95 S Noct je ikonický objektív pre mirrorless fotoaparáty. Tento výnimočný objektív s revolučnou optickou konštrukciou a čarom legendárneho objektívu Noct s bajonetom F prináša celkom nové možnosti snímania v slabom svetle. Je neuveriteľne flexibilný a jeho ultraširoká clona a ohnisková vzdialenosť umožňujú vytvárať mimoriadne ostré a jemné snímky.

Red Dot Design Award je medzinárodná súťaž v dizajne, do ktorej sa prihlasuje viac ako 6 500 produktov zo 60 rôznych krajín. Ocenené dizajnové riešenia sú prezentované v múzeách Red Dot Design Museums po celom svete, pričom produkty Nikon budú od 22. júna 2020 vystavené v nemeckom Essene.

Ďalšie informácie nájdete na webových stránkach organizácie súťaži Red Dot: https://www.red-dot.org/

Ďalšie informácie o ocenených produktoch spoločnosti Nikon nájdete na adrese www.europe-nikon.com