USB-C monitor BenQ PD2705Q přichází na trh

Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel digitálních lifestylových zařízení a expert na profesionální monitory, uvádí na trh model PD2705Q. Profesionální monitor určený návrhářům pokrývá 100% barevného prostoru sRGB a Rec.709, nabízí vysokou konzistenci barev s průměrnou hodnotou Delta E≤3 a poskytuje připojení přes USB-C.

Monitor je vyhotoven v tmavě šedé barvě a doplněn o modré detaily. Stabilní základna pokračuje v pevnou nohu, na kterou je upevněn displej s úzkými rámečky. Bohatou ergonomii prezentuje možnost otočení, naklopení i rotace kolem své osy až do pozice Pivot, tedy o 90 stupňů. Ovládání a pohyb v menu zajišťují nenápadná tlačítka na spodní straně.

BenQ PD2705Q je 27palcový monitor s QHD rozlišením 2560 x 1440 obrazových bodů. Osmibitový IPS panel si zakládá na kvalitním barevném podání, což dokládají vlastní technologie, zobrazení v barevných prostorech, certifikace CalMAN Verified a Pantone Validated i unikátní report z individuální kalibrace každého displeje z výroby.

Stoprocentní pokrytí barevného prostoru sRGB a Rec.709 podtrhuje také podpora HDR10 a další funkce. Monitor disponuje speciálními režimy usnadňujícími práci návrhářům, jako jsou Darkroom upravující jas a kontrast pro neomezenou práci v tmavém prostředí, M-book pro přizpůsobení barev, aby odpovídaly podání na zdrojovém Mac zařízení, Animation vyjasňující tmavá místa bez přeexponování světlých oblastí a CAD/CAM zvýrazňující linky a tvary v technických ilustracích.

Nedílnou součástí monitorů BenQ jsou technologie pro ochranu zraku Flicker-free a Low Blue Light.

Produktivitu práce umocňuje konektivita přes jeden USB-C kabel přenášející video/audio/data i zajišťující napájení monitoru. Dále pak možnost zobrazit totožný vizuál na jediném monitoru ve více režimech přímo vedle sebe. Jedním setem periferií při zapnutí funkce KVM lze ovládat dvě zařízení zároveň.

BenQ PD2705Q je k dispozici za doporučenou koncovou cenu 11 799 Kč s DPH v České republice a za  419,90 euro s DPH na Slovensku.

Více informací najdete na stránkách www.BenQ.cz.