Hore

Rozbaľ to, Bratislava!

Jeden projekt, druhý ročník, tri podujatia plné hudby, športu a tanca spolu s 30 umelcami a umeleckými zoskupeniami pred viac ako 3500 návštevníkmi. Aj takto by sa dalo zhrnúť 2. pokračovanie projektu Rozbaľ to, Bratislava!, ktorý organizovalo občianske združenie ID Space Team počas tohto leta.


©Peter Kanda, www.kanda.sk 

Bratislava to opäť rozbalila!

Rozbaľ to, Bratislava! je projektom mladých mladým. Jeho cieľom je poskytnúť priestor mladým  talentovaným ľuďom a organizáciám na prezentáciu ich činnosti a zároveň vytvorenie jedinečného kultúrneho podujatia v srdci historického centra Bratislavy.

Rozbaľ to Bratislava!: HappyEnd Skate Contest

Prvá akcia priniesla skatepark priamo do ulíc Starého mesta. Až do podvečera predvádzali slovenskí skejteri prepracovanú šou, ktorú si nenechalo ujsť viac ako 1000 návštevníkov. Rovnako si nenechali ujsť ani večerné koncerty ostrieľanej zostavy Puding pani Elvisovej a mladých kapiel MNPN, Flow Factory a  Aparát.

©Peter Kanda, www.kanda.sk

©Michal Lukáč

©Pavol Mitošinka, www.pmphoto.sk

©Michal Lukáč, Puding pani Elvisovej

©Michal Lukáč, Aparát

Rozbaľ to Bratislava! II.

Číslica dva za názvom neoznačovala len poradie, ale aj počet dní, počas ktorých sa akcia konala. Poobedie na námestí si vyhradili workshopy, tanečné vystúpenia, vedecké pokusy chalanov z Amavet a fotografické výstavy, z ktorých najviac zaujal projekt Friends Abroad Project Niny Mikuškovej. Oba dni organizátorov už od skorého rána vítalo na námestí spaľujúce letné slnko, pred ktorým bola jediným úkrytom Tuli Chillout Zóna vybudovaná v tieni Maximiliánovej fontány. Večer už tradične patrilo námestie kapelám – Katarzia, Hello Brian, Konečná Verzia, Friday Whiskey, Kornelius W a mnohým ďalším.

Katarzia©Michal Lukáč, Katarzia

Tuli Chillout zóna©František Halás, Tuli Chillout zóna

Nina Mikušková - Friends Abroad Project©František Halás, Nina Mikušková - Friends Abroad Project

Metanoja©František Halás, Friday Whiskey

Rozbaľ to Bratislava!: The Main Square Bike Jam

Záver celého projektu sa opäť niesol v športovom duchu. Hlavnému námestiu trónil FunBox – špeciálna prekážka pre jazdcov BMXMTB. Súťaž The Best Trick pritiahla množstvo našincov i turistov. Uzávierkam japonských turistov a ich L-kovým sklám dali IDčkari riadne zabrať. Samozrejme nesmel chýbať ani sprievodný program vo forme súťaže v lúštení sudoku, workshopu Linoryt – rytie do linolea a fotografických výstav – Martiny Štibravej, Patrície Bandžuchovej, Kuba Kríža a ďalších. Od šiestej sa námestím niesla hudba bratislavských skupín Cherrie Pie, Royko Passage a Ewelin. Šťastlivci, ktorí stáli tesne pod pódiom, mohli získať jednu z vifoniek, ktoré z recesie rozhadzovala kapela SPOJ po odspievaní svojho hitu Óda na vifon. Na veži Starej radnice hodiny ukazovali presne 10 hodín, keď sa námestie opäť zahalilo do ticha a 2. ročník Rozbaľ to, Bratislava! dopísal svoj príbeh.

©Michal Lukáč 

©Michal Lukáč 

©Michal Lukáč, FunBox

©Michal Lukáč, The Best Trick  

©Michal Lukáč, Linoryt

©Michal Lukáč, Ewelin

Čo je to ID Space Team?

„Tvoje IDey, Tvoja IDentita, Tvoj IDeálny priestor“

©Voices, www.voices.sk  

ID Space Team, familiárne aj IDčko (čítaj ajdíčko), je občianske združenie založené stredoškolákmi zamerané na podporu najmä bratislavskej mládeže. Ich víziou je vybudovať priestor, kde by sa mladí ľudia a umelci mohli bezplatne sebarealizovať – či už formou ateliérov, koncertov, vernisáží alebo si len tak posedieť s priateľmi. Keďže je veľmi náročné a hlavne finančne nákladné získať dostatočne veľký areál, rozhodli sa pre pouličnú verziu ideálneho priestoru (angl. ideal space, odtiaľ ID Space Team), ktoré začali realizovať pod názvom Rozbaľ to, Bratislava!. Po prvom ročníku, ktorý organizovali len dvaja zakladatelia - Izabela Malašenková a Tomáš Gelien, sa členská základňa rýchlo  rozrástla o ďalších členov. V súčasnosti tvorí tím viac ako 20 ľudí a stále sa rozrastá.

Viac o ID Space Team nájdete na: www.idspaceteam.com 

 

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
juko
2013-09-14 21:19:58
páči
 
Michal Lukáč
2013-09-14 21:35:41
príspevok od: juko
páči
To som rád
 

Inzercia