Hore

Prší, koronténa a neovládam fotošop

Vonku prší, sneží, naokolo všetci doma a ja som sa stále nedostal ku tutoriálom pre fotošop. Deti lezú po stenách alebo ich telka mení na zombíkov. V tejto situácii nastáva čas na radikálne kroky. Jedna možnosť je niečo, čokoľvek vymyslieť.

Čokoľvek vymyslieť, aby to bolo pekné alebo aspoň veselé aj keď nie som grafik a ani bohvieaký fotograf. Začali sme od podlahy, pozbierali farbičky a posadali okolo stola. Spolu sme namaľovali pár obázkov. Niečo dospelí a deti vymaľovávali. Niečo zvládli aj samé.Vybrali sme pár tých, ktoré sa nám pozdávali, plus ja chcem psíka, nakresli psíka, odfoť psíka, psíka, psíka...

...Už si odfotil psíka?

Nakreslené obrázky a psík išli do skenera a šup s nimi do PC.


Image title

Obe baby som si odfotil pred "bielou" stenou, "bielou" preto, že jediná voľná stena je zhodou okolností svetlofialová. Fotilo sa metódou: chichihi...to je nudá, rýchlorýchlo tri fotky a už boli fuč. Pár potrebných úprav ako vyváženie svetlofialovej na bielu, prejasnenie, doostrenie, orez a export z nef do jpg som urobil v Zoneri.

Image title

Samotné "skolážovanie" som robil v Inksape a keďže tam niektoré obrázky bolo potrebné otvoriť aj viac krát(vždy orezať inú časť), snažil som sa o menšiu veľkosť vstupnýh fotiek. Pôvodne som totiž exportoval zo Zonera do png(kvôli inkscape), ale jedna foto mala 50mb+ a razom z bol 800mb súbor čo už mojej 4gb ram odpaľovalo dekeľ.

V inkscape som postavy obkreslil nahrubo naivnou krivkou, nastavil orez podľa tejto krivky. Tú istú - naklonovanú som použil aj ako obrys, aj ako tieň. Pridal som obrázok do pozadia a je hotovo.

Image title

Image title

Toto sú prvotiny, no možno ostanú jediné, záleží či lenivosť zvíťazí nad nudou. Ak som Vás inšpiroval a/alebo pobavil, teším sa.



Autor tohto článku nemá aktuálne napísaný žiadny text o sebe

profil autora

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
Krtko fotografom
2020-03-22 08:15:50
Pekné, mne sa to veľmi páči .
 
poqy
2020-03-22 10:18:39
príspevok od: Krtko fotografom
Pekné, mne sa to veľmi páči .
Ďakujem
 
Paladin25
2020-03-22 10:34:14
Veľmi dobrý nápad...
 
jan.zitniak
2020-03-24 07:22:25
Za mňa tiež kreatívne využitá chvíľa s veľmi pekným výsledkom ...
 
blasi
2020-03-24 11:33:13
skvele.velmi... kedze som doma v praci s dcerkou a uz teraz sa nudi doma, tak uz mam inspiraciu co robit spolu s nou. super. toto bude bavit asi oboch
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované