Hore
Workshopy

Workshop: Akt v štúdiu s Lubom Špirkom (7.7.2012)

Asi každého zaujme krásne zobrazené ľudské telo telo v podobe umeleckého aktu. Fotograf  Lubo Špirko fotografuje akt na profesionálnej úrovni, takže vás naučí ako správne nasvietiť modelku, ako využiť nielen možnosti ateliéru aj prácu s prirodzeným denným svetlom. Využijeme krásne exteriéry a prostredia ako aj bazén a pod.  Dynamiku a zaujímavosť fotografiám ženského aktu pridá zachytenie pohybujúcej sa vody. Workshop bude pripravený tak, aby v prípade nepriazne počasia mohol plnohodnotne prebehnúť v ateliéri.



Termín: 7. júl 2012 (sobota)

Čas: 9:00 - 18:00 hod.

Počet: max. 12 účastníkov

Miesto konania: ateliér Luba Špirka, Rigeleho 1, 811 02 Bratislava (Oproti Hotela Park INN, hneď vedľa Nemeckej ambasády)

Cena: 199 € (cena je vrátane 20% DPH)

V cene je zahrnuté: lektor, krásna modelka a technické zabezpečenie akcie. Obed bude vo vlastnej réžii účastníkov. Počas vyhradenej obedňajšej prestávky môžu využiť ponuky blízkych reštaurácií. Na občerstvenie bude pripravená minerálka, káva, čaj.


Účastníci by si mali priniesť aj svoje fotografie na ohodnotenie, ak nemajú k danej téme, môžu priniesť tie, ktoré sami považujú za najlepšie.

V prípade, že bude fotenie prebiehať vonku budeme fotiť bez bleskov. Ak budeme fotografovať v štúdiu a používať blesky, tak budú mat k dispozícii odpaľovák. Ak budeme fotiť na čiernom aj bielom pozadí s farebnou vodou aby sme pridali do záberov zaujímavý prvok v podobe výraznej farby a tiež pridali fotografiám dynamiku. Vzhľadom na to, že budeme robiť pohybové fotky s vodou, účastníci by mali mať statív a zrkadlovku, ktorá je na takéto fotenie najvhodnejšia.


Workshop sa skladá zo 4 blokov:

  1. Úvod do kompozície a spôsobov svietenia, hodnotenie fotografií
  2. Začíname fotografovať v štúdiu, respektíve vonku, v závislosti od aktuálneho počasia a okolitého svetla. Pokiaľ to bude možné urobíme vonku (prípadne aj vnútri) scénu tak, aby sme mohli fotiť akt s pohybujúcou sa vodou.
  3. Po obednej prestávke budú fotografovať účastníci tak, aby sa všetci vystriedali, vyskúšali si všetko potrebné a mali dobré výstupné fotografie.
  4. Nasleduje zmena scény a ďalšie fotografovanie buď v štúdiu alebo na streche v bazéne.


V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na lbi@lbi.sk, 02/4820 9311.




Zdieľajte článok
Ohodnoďte článok
4.0 z 5
K tomuto článku nie je možné pridávať komentáre



  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()