Viem, že tu táto téma bola už určite preberaná, ale môj pevný PC a firemný notebook nezvláda moderné programy na spracovanie RAW(hlavne) a foto. Zaujímalo by ma aký notebook by ste odporučili pre tento účel, nakoľko do pevného PC nechcem investovať. Upozorňujem, že záujem o notebooky zn. Apple Macintosh vôbec nemám a zaujímajú ma jedine notebooky zn. Dell, Sony, IBM/Lenovo, príp. HP alebo Toshiba. Ďakujem za odpovede.
Ako tak vidim, ze asi najlepsia volba bude zainvestovat predsa len do dobreho pevneho PC :)
Ak nutne nepotrebuješ NB pre exteriér, tak si zostav PC podľa perspektívnych predstáv. Ja si zostavujem PC vzhľadom na moju prácu na cca 2 roky. Myslým si, že v bežných podmienkach je možné urobiť zostavu aj na dlhšiu dobu. Všetko závisí od možností a potrieb. Stolný počítač je možné urobiť dosť výkonný pri zrovnaní nákladov na NB. Podstatnú prácu s foto aj tak budeš robiť doma na pevnom PC. Znova zopakujem, ak nepotrebuješ NB. Z vlastných skúseností môžem potvrdiť, že zostaviť vlastnoručne PC z komponentov nie je vôbec zložité. Kedže potrebujem výkonný stroj, tak som dosť dlho dával peniaze zostavovateľom, kým som zistil, že o nič nejde. Ak sa Ti podarí, tak potom smeruj ku kvalitnému dispeju. Mal som ich mnoho a môžem potvrdiť, že pri grafike a foto neurobíš chybu pri EIZO, príp. NEC(samozrejme podľa určenia a parametrov).
Ak nutne nepotrebuješ NB pre exteriér, tak si zostav PC podľa perspektívnych predstáv. Ja si zostavujem PC vzhľadom na moju prácu na cca 2 roky. Myslým si, že v bežných podmienkach je možné urobiť zostavu aj na dlhšiu dobu. Všetko závisí od možností a potrieb. Stolný počítač je možné urobiť dosť výkonný pri zrovnaní nákladov na NB. Podstatnú prácu s foto aj tak budeš robiť doma na pevnom PC. Znova zopakujem, ak nepotrebuješ NB. Z vlastných skúseností môžem potvrdiť, že zostaviť vlastnoručne PC z komponentov nie je vôbec zložité. Kedže potrebujem výkonný stroj, tak som dosť dlho dával peniaze zostavovateľom, kým som zistil, že o nič nejde. Ak sa Ti podarí, tak potom smeruj ku kvalitnému dispeju. Mal som ich mnoho a môžem potvrdiť, že pri grafike a foto neurobíš chybu pri EIZO, príp. NEC(samozrejme podľa určenia a parametrov).
súhlas, aj moje odporúčanie, dobrý desktop/kopa pamäte(t.j. 64bit OS a 8GB) + 24´ eizo. Tiež si skladám, NTB maximálne na prezeranie a rýchle triedenie. Na serióznu úpravu na NTB zabudni - čím skôr to pochopíš, tým menej budeš sklamaný.
s notebookom je to ako s kompaktom. Moze byt neviem ako drahy a aj tak to nebude ono. Kto ho nepotrebuje kvoli jeho mobilite, je to zbytocnost a modny trend. Desktop ma silnejsie komponenty pri nizsej cene a kombinaciou notebook + monitor sa to akurat predrazi a po stole bude milion kablov
Chcem sa spytat, ze co poviete na tento notebook: http://www.acer.cz/acer/product.do?link=oln85e.redirect&changedAlts=&kcond48e.c2att101=-1&CRC=2759084358#wrAjaxHistory=5
alebo potom este tento Sony: http://vaio.sony.sk/view/ShowProduct.action?product=VGN-FW41M%2FH&site=voe_sk_SK_cons&pageType=Overview&category=VN+FW+Series
Ide mi o to, aby mal notebook DVI vystup, 4GB RAM a poriadny CPU..
Notebook som pred časom riešil pre známeho a po dlhom hľadaní rozumnej ceny výkonu a čo najlepšieho panela kúpil Lenovo R500 s wsxga matným displejom. Ale pozor lebo vyrába sa aj verzia R500 len s wxga a majú v tom predajcovia zmätok :-) tak si ho môžeš tiež zaradiť do výberu ;-) Alebo niektorý z vyššej rady podľa financii ;-)
len taka mala poznamka...nepozerajte len na vykon, cenu ale aj na velmi dolezity servis...viem jedno - acer nechcem ani zadarmo, preto som nekupil kosacku v jednom nemenovanom obchode, kde ich davali ako darcek...
Presne tak na servis netreba zabúdať, nechcem tu robiť reklamu ale z vlastnej skúsenosti: kamarátovi sa pokazil acer tak ho musel posielať cez kuriéra až niekde do Čiech. Samozrejme servis v Čechách využil do posledného dňa 30 dnovú lehotu. Mesiac byť bez PC to už je v dnešnej dobe sila. Ja mám Fujitsu a keď sa mi pokazil zavolal som do servisu na druhý deň si poň prišiel technik a a za dva dni som ho mal naspäť doma. Je rozdiel čakať tridsať dní alebo dva. Inak pýtal som sa toho servisáka a ten mi potvrdil že HP a Fujitsu robia do dvoch dní a iba výnimočne ak nemajú náhradní diel sa čaká dlhšie ale nestalo sa mu že by mali na sklade PC viac ako týždeň. Ak sa dakto dokonca živý prácou na PC tak ho dĺžka servisného zásahu môže kľudne položiť a aj preto dnes keď kupujem niečo takto dôležité vždy sa pýtam aj na servis a podmienky v servise. Niekedy je to viacej ako 1Gb ram pamäte naviac ;-)
bud ebay, alebo v KE mame predajnu http://www.istylekosice.sk/ tusim su aj inde ale o tom neviem.. nejak som sa preklikal sa mi zda na blavacku pobocku, tak rok dozadu ked som zvazoval ci kupit mac.. hm..
len taka mala poznamka...nepozerajte len na vykon, cenu ale aj na velmi dolezity servis...viem jedno - acer nechcem ani zadarmo, preto som nekupil kosacku v jednom nemenovanom obchode, kde ich davali ako darcek...
Neda mi nereagovat. NB od Aceru som kupil manzelke. Stalo, ze odisli USB porty. Postup pri reklamacii? Jeden telefonat, druhy den prisiel panko z UPS, prevzal zasielku, dalsi den prisla SMS z centra ACERU v Brne a o tyzden bol notas doma s vymemenou maticnou doskou. Takze neviem preco nie ACER ani zadara...
Mate niekto tip, kde sa najlepsie oplati kupit MacBook? Dakujem :)
Pokial nenatrafis na nejaku specialnu dopredajovu akciu na konciaci model, tak rodiely v cene su minimalne. Apple predajcom tvrdo diktuje cenovu politiku.
Pokial nevyhovuje MacBook ako navrhol Karol, tak doporucujem HP 6930p. Vyborny vykon, samostatna a vykonna gr karta, matny a led podsvieteny display a 7200 ot hd, druhy sa da doplnit namiesto DVD. Zlozil som peknych par PC a vlastnil 3 ntb (2 acer, 1 asus) - tiez som bol presvedceny, ze notas je na pisanie. Tento ma presvedcil, ze sa da na ntb seriozne pracovat. DVI a HDMI sa da poriesit cez ExpressCard, konektivita cez dock. Kedze som ho kupoval pred rokom, mozno sa nieco zmenilo, minimalne cena isla dole...
Notebook na spracovanie foto
Chcem si k nemu kupit este kvalitny monitor.
Ide mi o to, aby mal notebook DVI vystup, 4GB RAM a poriadny CPU..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa