Prosim o radu pri kupe kompaktu.Malo by to byt nieco odolne,strednej az vyssej kvality, akumulator,stabilizácia,zoom cca 35-135mm,cca 6 Mpix,dobry blesk,slot na pamatovu kartu,sk/cz menu,intuitivne ovladanie. Najlepsie kov a kramicite sklo.Vopred dakujem za radu.
Prosim prispievatelov aby sa drzali temy. Dakujem za pochopenie.
este raz som si precital ten tvoj prispevok, co tak Fujifilm F200EXR? pozri tu http://www.fotografovani.cz/art/forec_amater/Prvni-zkusenosti-Fuji-F200EXR.html tie snimky s tynamickym rozsahom su vcelku zaujimave
Väčšina kompaktov vo vyšších cenových hladinách má všetko čo potrebuješ a požaduješ. Podľa toho ako reaguješ na príspevky, si myslím že si si pozrel skoro všetko o parametroch a funkciách. Skôr si teda vyberaj podľa farby, podľa toho či sa ti viacej páči foťák s hranatými alebo oblými tvarmi, či má kožené púzdro, či sa ti zmestí do bundy alebo tašky, ktorú nosíš, aké má príslušenstvo a podobne. Tiež by som si vyberal podľa mena, napríklad k menu Karol sa celkom hodí Canon a podobne. Takto si vyberala fotoaparáty moja manželka, už má dva.
Väčšina kompaktov vo vyšších cenových hladinách má všetko čo potrebuješ a požaduješ. Podľa toho ako reaguješ na príspevky, si myslím že si si pozrel skoro všetko o parametroch a funkciách. Skôr si teda vyberaj podľa farby, podľa toho či sa ti viacej páči foťák s hranatými alebo oblými tvarmi, či má kožené púzdro, či sa ti zmestí do bundy alebo tašky, ktorú nosíš, aké má príslušenstvo a podobne. Tiež by som si vyberal podľa mena, napríklad k menu Karol sa celkom hodí Canon a podobne. Takto si vyberala fotoaparáty moja manželka, už má dva.
omg.wow.
vyber fotaka podla krstneho mena? k menu Dezider sa co hodi? Panasonic?
Či sa hodí to neviem, ale chcel som tým povedať, že ak ti nepostačujú technické parametre, recenzie a ďalšie zdroje informácií, tak použi alékoľvek, na základe ktorých vieš spraviť výber.
no ja prave vyberam kompakt pre priatelku a na trhu je ich tolko ze prezriet si vsetky recenzie asi nejde ale ja som jej to zhrnul asi na dva fotoaparty ci uz Canon Ixus alebo Panasonic TZ5 (ci kolkatka to tam je teraz z hlavy neviem) tak myslim ze chybu neurobim ci ano?
osobne moj nazor na fotak je taky ze pre priatelku by sa hodil ten ktoreho automatika je ´najmudrejsia´ a nastavi tak aby vyliezla aspon nejaka fotka :)
Fujifilm F100fd kvalitou, Canon IXUS 870 IS (ten je mnamky v tej zlatej) ovladanim a filozofiou, a ak chce zoomovat tak Panasonic TZ5 (28-280). Najkrajsi je asi ten Canon, ale chybu neurobi ani jednym, fakt uz len vyberat podla vzhladu, obrazovo su na tom priblizne rovnako, Fujina je trosku pouzitelnejsia v slabom svetle a ma najvacsi snimac :)
praveze canon a ani fuji sa jej designom nepacia, momentalne je dost nazhavena na ten panasonic, ja som z minulosti priaznivec canonu mal som od nich 2 kompakty a spokojnost... okuknem tu fujinu este teda inak diky :)
Panasonic ma mysim posledny TZ5 za cenu pod 250EUR, co je na cvakanie fajn fotak. Skoda ze F je az 3,3 ale taky je zial dnesny trend. Ich MEGA O.I.S. ale pracuje poctivo a kompunzuje slabsiu svetelnost.
TZ5 je fajn fotak, nema sice ktovieake makro a pri 10x zoome v takom malom tele je svetelnost 3.3-4.9 prijatelny kompromis, navyse automatika celkom spokojne funguje.
Prosim, poradte pri kupe kompaktu
http://www.megafoto.sk/Samsung/s850b
vyber fotaka podla krstneho mena? k menu Dezider sa co hodi? Panasonic?
osobne moj nazor na fotak je taky ze pre priatelku by sa hodil ten ktoreho automatika je ´najmudrejsia´ a nastavi tak aby vyliezla aspon nejaka fotka :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa